Nelíbánky

Autor: Christina Lauren
Originální název: The Unhoneymooners
Český název: Nelíbánky
Žánr: adult, romance, humor, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 3 hvězdičky

Jeli byste místo své sestry na líbánky? Se švagrem, kterého nesnášíte?

Nesměla bych se jmenovat Olive Torresová, aby se tohle nestalo přesně mně. V šesti letech jsem uvízla v automatu na hračky a museli mě vysvobodit hasiči. Uhodil do mě blesk, uštknul mě chřestýš. Před pár týdny jsem přišla o práci a nemůžu najít jinou.

A za to, že teď letím na Havaj, může katastrofální nevolnost z jídla, která zničila svatbu mé sestry a které jsem jako jediná unikla díky své potravinové alergii. Přesněji řečeno, unikli jsme dva. V tomhle letadle vedle mě sedí ženichův bratr Ethan. Proklatě přitažlivý chlap, ale jinak ten nejprotivnější protiva, jakého zrodil svět. To teda budou Nelíbánky!

Christina Laurenová vás zve na kouzelný havajský ostrov Maui, kde se nepříliš dobrovolně ocitne dvojice ústředních hrdinů. Olive a Ethan o sobě nemají žádné iluze. Pobyt, který měl být romantickou svatební cestou jejich čerstvě sezdaných sourozenců, se nevyhnutelně změní v boj o sprchu, poukázky na masáž, klíče od auta… a taky o postel… Válka mezi švagrem a švagrovou začíná – dobře se bavte!

Nakladatel: Gallery Books (EN), Jota(CZ)
Počet stran: 400 (EN), 400 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 14.5.2019
Vydání v ČR: 23.6.2021

Datum četby: září – říjen 2021, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to vůbec špatné, ale asi jsem čekala víc.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Pokud mé recenze čtete už nějaký ten pátek, víte, že autorské duo Christina Lauren patří mezi jedno z mých nejoblíbenějších vůbec. Zabouchla jsem se do jejich stylu psaní s Božským bastardem, na kterého ani po letech nedám dopustit a ta láska stále přetrvává. Ale i v jejich případě mají lepší kousky a kousky slabší. A tohle pro mě bohužel byl kousek spíš slabší.

Možná to bude tím, že mi jak hlavní hrdinka, tak hlavní hrdina vůbec nepřirostli k srdci a jejich hašteření mi nepřišlo nijak extra osvěžující. Přitom mám tyto hate-love vztahové knihy na odlehčení a pobavení dost ráda, hlavně od tohoto pisatelského dua. Tady mi to ale přišlo takové nucené a přistihla jsem se, že přeskakuju kusy textu, abych se dostala dál, což se mi u jejich knih snad téměř nestává. Buď jsem na knihu neměla tu správnou náladu, nebo je to prostě celkově takové nudné.

Zápletka je jednoduchá, přímá a občas lehce otravná. Hlavní dvojici jsem tu chemii moc nevěřila, ale v některých chvílích jsem se určitými situacemi pobavila. Byla to fajn oddechovka, která se mi ale krapet táhla. Šanci jí ale určitě dejte, protože v žánru i tak patří k těm lepším kouskům. Velký palec nahoru taky za českou verzi obálky, která mi přijde velice povedená a vtipná. A na blogu autorek si můžete přečíst bonusovou kapitolku s Ethanem.

Tento měsíc v českém překladu vyšla další jejich kniha, Na Vánoce o den více, a i když má různorodé recenze, chystám se ji pořídit a uvidíme, jestli s četbou vydržím čekat až pod stromeček. Kromě toho příští rok autorkám v zahraničí vychází The Soulmate Equation a podle všeho v létě dokončily další knihu. A ještě je pár kousků, které jsem od nich nečetla, takže jsem ráda, že nebude o knihy nouzi.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..