Instant Karma

Autor: Marissa Meyer
Originální název: Instant Karma
Český název: Instant Karma
Žánr: young adult, romance, humor
Hodnocení: 4 hvězdičky

Prudence je klasická šprtka, co má o lidech okolo sebe jasno: jsou líní, arogantní a nejradši by jim to všem dala pořádně sežrat. Po jedné karaoke noci se jí přání splní – zničehonic může na kohokoli přivolat okamžitou karmickou odplatu.

Tahle superschopnost nefunguje jen na otravného spolužáka Quinta, který pracuje v záchranném centru pro mořské živočichy. Co když je však úplně jiný? Pru se o něm pokusí zjistit víc… a brzo v tom lítá až po uši.

Nakladatel: Feiwel & Friends (EN), Egmont (CZ)
Počet stran: 400 (EN), 384 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 3.11.2020
Vydání v ČR: 22.3.2021

Datum četby: červenec – srpen 2021, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla opravdu roztomilá (i když docela předvídatelná) romanťárna.

Oficiální web autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Pohádkovou sci-fi sérii Měsíční kroniky autorky mám moc ráda, její sérii Regenáti už tolik ne, ale na tenhle romantický kousek jsem se těšila, protože podle popisu mělo jít o fajn romanťárnu, u které se odreaguju. A přesně tak to i bylo.

Zápletka je poměrně jednoduchá a vlastně i celý průběh knihy je dobře čitelný od samého začátku, ale ono to není na škodu, pokud nečekáte něco převratného, co tu ještě nebylo. Protože hate-love knih je plno, některé jsou lepší, jiné horší, další tak nějak zapomenutelné. Instant Karma patří k těm lepším, které si už od začátku na nic nehrají a prostě vypravují lehce ekologicky zaměřený příběh, co dokáže hezky chytnout za srdce.

Hlavní hrdinka vám sice v některých momentech poleze šíleně na nervy, ale abych byla upřímná, v jistých jejích zásadách jsem se sama poznala. Těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně, na změnu už jsem asi moc stará. Její nemesis vás bude občas svou zapáleností a sluníčkovstvím taky trošku otravovat, jenže to k tomu prostě patří. Nevraživost překousnete daleko rychleji než hlavní hrdinka. A pak už budete jen čekat, jak to autorka zaonačí, aby jim oběma došlo, že se přece jen asi mají krapet rádi.

Sice mi občas příběh přišel až moc „snový“, ono se ani není čemu divit. I tak jsem si četbu užívala a velice rychle mi utíkala. Meyer má evidentně dar i na romance a jsem zvědavá, jestli přijde s dalším kouskem. Podle všeho ale chystá spíše další re-tellingovou sérii, jejíž první díl, Gilded, vyjde v originále už v listopadu tohoto roku. Tak uvidíme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..