Odstíny života

Autor: Lusy Adams
Originální název: Odstíny života
Knižní série: Odstíny života
Díl: první
Žánr: paranormálno, fantasy, urban fantasy, romance, upíři, vlkodlaci, démoni, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 4 hvězdičky

Pro většinu lidí je smrt konečnou stanicí, pro Alexandru Goodwynovou představuje jenom začátek cesty. Necelé tři roky poté, co byla zavražděna, se Alex znovu probouzí k životu a poprvé spatří svět v celé jeho temné kráse – plný magie a ďábelských stvoření, která by neměla existovat.

Pokud chce přežít, musí zapomenout na vše, co znala, a rychle se v novém prostředí zorientovat. Kolem totiž zuří odvěká válka mezi dobrem a zlem a podle dávného proroctví má právě ona hrát klíčovou roli v rozhodující bitvě…

Nakladatel: Martin Koláček – E-knihy jedou (CZ)
Počet stran: 322 (CZ)
Vazba: ebook (CZ)
Vydání v ČR: 21.5.2020

Datum četby: květen – červen 2020, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Paráda

Oficiální stránky autora

Můj názor: Už je to devět let, co jsem vůbec poprvé tuhle knihu četla a kdy také v omezeném počtu vyšla také v tištěné podobě. Dote%d ji mám schovanou v poličce s podpisem autorky, která se tehdy stala mou kamarádkou a které celou dobu ve spisovatelské kariéře fandím. Proto jsem ráda, že se znovu rozhodla do toho šlápnout a knihy začít vydávat samonákladem alespoň v podobě e-knih.

Nové Odstíny života jsou přepracovanou verzí té původní a za těch devět let je i na stylu vyprávění znát, že dospěl. Hlavní hrdinka sice neztratila jistý nádech MarySue, ale ono se tomu člověk v žánru paranormální romance/urban fantasy asi tak úplně nevyhne. Přece jenom když je vaše hrdinka Spasitelka, jistý nádech velikášství to mít bude. Celkově došlo k většínu propracování postav, i těch zdánlivě vedlejších.

Příběh i tentokrát neztrácí šmrnc, vtip, lehké prvky hororu a tajemna. Občas jsem měla problém rozlišit, co je upgrade příběhu a co je původní verze, ačkoliv jsem knihu četla před tolika lety (a od té doby možná ještě párkrát). Každopádně i po devíti letech jsem stále TEAM GABE. Vůbec mi nevadí, že je příběh jistou kombinací mých oblíbených sérií a světů, okořeněná něčím jiným. Mám podobné knihy ráda a je fakt, že už jsem sakra dlouho nečetla něco ze svých oblíbených žánrů.

I tentokrát jsem se při čtení bavila a i když se mi to čtení občas díky práci protáhlo, jsem zvědavá na pokračování. Druhý díl, Hodnota krve, by měl vyjít jako e-kniha už v září tohoto roku, takže je ideální čas na to, abyste se pustili do jedničky. Podívejte se na oficiální stránky, kde si knihu můžete koupit v ebooku a podpořit tak práci na dalších dílech a dalších knižních sériích.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..