Každý tvůj nádech

Autor: Jennifer L. Armentrout
Originální název: Every Last Breath
Český název: Každý tvůj nádech
Knižní série: Dark Elements (The Dark Elements)
Díl: třetí
Věková hranice: 15+
Žánr: young adult, paranormálno, romance, humor, magie, zvláštní schopnosti, démoni
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

NĚKTERÉ LÁSKY PŘETRVAJÍ AŽ DO POSLEDNÍHO DECHU

Každé rozhodnutí s sebou nese následky a sedmnáctiletá Layla Shawová čelí drsnějším rozhodnutím než většina z nás. Světlo, nebo temnota? Hříšně sexy démon Roth, nebo Zayne, úžasný, ochranitelský Strážce, o kterém si v životě nemyslela, že by mohl být její? Nejtěžší ze všeho je rozhodnout se, komu může věřit.

Layla se potýká i s novým problémem. Byl vypuštěn Lilin, nejhrozivější ze všech démonů, který zničí, na co jen sáhne… a nebere si servítky, ani když jde o její nejbližší přátele. Aby ochránila Sama před osudem horším než smrt, musí Layla podniknout nebezpečnou cestu, a přitom ubránit své město – a lidskou rasu – před zkázou.

Layla, rozervaná mezi dvěma světy a dvěma muži, nemá žádnou jistotu, ani tu, jestli přežije. Obzvlášť když ji a její přátele začne pronásledovat stará dohoda. Avšak někdy, když jsou tajemství na každém kroku a zdá se, že pravdu nelze rozeznat, musíte poslouchat své srdce, vybrat si stranu a bojovat jako o život.

Nakladatel: Harlequin Teen (EN), King Cool (CZ)
Počet stran: 400 (EN), 312 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 28.6.2015
Vydání v ČR: 8.11.2023

Datum četby: 4 dny, duben 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Nebylo to vůbec špatné, jen to celkové rozuzlení bylo až moc rychlé a easy.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Jsem překvapená, jak moc mě tahle paranormální young adult série chytla. Přitom dějově a zápletkově nejde o nic extra, co bych už v jiné podobě nečetla jinde.

Hlavní hrdinka je někdy až neuvěřitelně naivní a čistá, přitom jde skoro o zázrak přírody. Máme tu milostný trojúhelník. Bad boye, co by měl být jeden z nejvyšších a nejnebezpečnějších démonů vůbec, přitom se tak 85% času vůbec nechová. Good boye, co je tak snový a zlatý, až to není normální a ke konci příběhu trochu zatrpkne, aby získal nějakou výraznější vadu. A až příliš rychlé a jednoduché rozuzlení.

I tak mě to ale neuvěřitelně bavilo. Ačkoliv jsem častokrát musela přivřít oči nad tím, co se dělo, i tak mi příběh utíkal neuivěřitelně rychle a opravdu se mi líbil. Pro démonské příběhy mám prostě slabost. Taky mi četbu zpříjemnil fanouškovský playlist mých oblíbených rockových a pop-rockových songů na Spotify, který k příběhu skvěle sednul.

Sečteno podtrženo je Dark Elemnts neprávem opomíjená young adult paranormal romance, která má fajn český překlad, i když může být pro dospělejší čtenáře občas trochu cringey.

Osobně bych byla radši, kdyby se některé věci v příběhu trochu více rozvinuly a vysvětlily. Anebo abychom se třeba dočkali sequelové série, kde budou naši hrdinové o několik let starší, abychom více mohli prozkoumat celý svět, ale i tak jsem si čtení užila a rozhodně ji všem doporučuju.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..