Hrej férově

HrejFerove_bookAutor: Emma Hart
Český název: Hrej férově
Originální název: The Right Moves
Knižní série: The Game
Díl: třetí
Žánr: new adult, romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Abbi se opět snaží najít smysl života po té, co opouští zdi léčebny pro duševně choré, kam ji dohnal jeden velice nevydařený a nebezpečný milostný vztah. Chce si splnit sen a dostat se na Julliard, přitom se snaží zapomenout na bolestivou minulost.

Jde jí to ale ztěžka, protože se některých zlých vzpomínek a pocitů nedokáže zbavit. Pak jí ale do života vstoupí Blake a Abbi poprvé za dlouhou dobu cítí, že konečně našla někoho, kdo jí rozumí.

I Blakea honí stíny minulosti, ale stejně jako Abbi i on si chce splnit svůj sen. Ať už se to jeho rodičům líbí nebo ne, stejně jej nikdy pořádně nepodporovali. Jedinou podporou mu byla jeho starší sestra, které slíbil, že se svého snu nevzdá.

Netušil, že v New Yorku pozná dívku, která mu jeho sestru bude zpočátku tolik připomínat, přitom by nemohla být odlišnější. Cítí, že potřebuje někoho, kdo by jí pomohl dostat se pryč ze zlého a ví, že to musí být on. Přece jenom se dostala i do jeho srdce…

Nakladatel: Smashwords Edition (EN), Galatea (CZ)
Počet stran: 260 (EN), 224 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná vazba (EN, CZ)
Vydání v USA: 27.3.2014
Vydání v ČR: 20.10.2014

Datum četby: nějak moc dlouho, přerušovaně říjen až prosinec 2015 , v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Na tenhle bolestivý příběh musíte mít tu správnou náladu, jinak vás bude šíleně štvát.

Oficiální stránky knihy
Oficiální blog autora

Můj názor: Do třetího dílu série, kterou jsem četla v originále jako jedna z prvních, jsem se pustila už v půlce října, ale jaksi jsem ji dokončila až teď. Proč? Během posledních tří měsíců jsem měnila práci, jezdila tam a zpátky a měla úplně jiné starosti a tohle je kniha, na kterou musíte být v tom správném rozpoložení, abyste si ji vůbec dokázali vychutnat.

Věděla jsem, že příběh Abbi nebude z těch typicky laděných new adult romancí, kdy víte už od prvních stránek, jaký průběh to asi všechno bude mít. Proto jsem k němu přistupovala s nemalým očekávání a jsem ráda, že mě autorka nezklamala. Je stejně citlivý, jako je citlivá samotná hlavní hrdinka. O to jemnější a hezčí mi celý její vztah s Blakem přišel. Po tom velkém utrpení byla jejich romance příjemným pohlazením po duši.

I z toho důvodu jsem knize dala daleko vyšší hodnocení, než bych jí nejspíš dala, kdybych si na ni nevyhradila speciálně čas a rozpoložení. Může se totiž zdát unylá, nezajímavá a taková skoro o ničem. Ale opak je pravdou. Je to silný a dost smutný příběh dvou duší, které se rozhodly život nevzdávat a splnit si své sny. A to je na tom to krásné.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Táňa napsal:

    Knihu jsem před nějakou dobou četla a moc se mi nelíbila – pravděpodobně to bude tím, že jsem od ní čekala něco naprosto jiného a u čtení se nudila. Autorku mám však ráda, a proto doufám, že další její knihy se mi budou líbit více 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..