Sumárum za říjen, listopad, prosinec 2023

Podívejme se na to, jaké knihy jsem si pořídila nebo dostala za poslední tři měsíce.

Knihy, které jsem si koupila:

Už delší dobu mě lákala série od Katee Robert i od Kerri Maniscalco, i když mě dřív moc nezaujaly. Síla marketingu je ovšem působivá a dokázala zlákat i mě, takže když jsem knihy našla za příjemnou cenu na Knihobotovi, rozhodla jsem si je pořídit. Také jsem si koupila druhý díl série Diabolik v českém překladu. Jen je velká škoda, že třetího dílu už jsme se u nás nedočkali.

Díky jedné z velkých slevových akcí u Dobrovského jsem si doplnila obě výše zmíněné série od Katee Robert a Kerri Maniscalco. Také jsem sáhla po knize Lapeni, kterou jsem měla v hledáčku už když kdysi začala vycházet v originále. Prokletá mě zaujala už dřív díky stejnojmennému seriálu, co běžel na Netflixu podobu jedné sezóny, jak už tomu pomalu bývá zvykem.

Stejný případ je to i u knih Tiny Pretty Things a Shiny Broken Pieces, které se taky objevily na Netflixu v podobě seriálu Krasotinky. Myslím, že ve výprodeji stály každá po 19 Kč. Nejchladnější dívka ve městě chladu a Nejtemnější část lesa od Holly Black vyšly v novém přebalu, takže jsem si je konečně taky pořídila.

Sérii Royalové jsem přestala číst někdy po původní trilogii, takže jsem se rozhodla si sérii dokoupit a dát si časem repete, abych se dozvěděla, jak to všechno vlastně skončilo. Proto jsem si řaké koupila i další dvě knihy od Erin Watt a doplnila sbírku knih od Vi Keeland. Všechny knižní kousky jsem si pořídila na Knihobotovi.

Příjemně mě překvapilo, že se k nám dostala další romantická série od K.A.Tucker a letos dokonce začne vycházet i její fantasy série. Tak uvidíme, jaké obě budou.

Díky fajn slevám na Knižním klubu jsem si i dokoupila oblíbenou královskou sérii od Emmy Chase, i když to nejdřív vypadalo tak, že se mi poslední díl už nepodaří získat.

Koupě prosincové Pevnosti byla taková spíš random akce, kdy mě zaujala kniha Železná vdova, která byla součástí čísla. Kniha má na GoodReads poměrně dobrá hodnocení, takže jsem si říkala, že ji zkusím. V časopise jsem se začetla do článku o Hunger Games, abych nad ním jen znechuceně kroutila očima. Ačkoliv jsou knihy série už dlouho k mání, nemusela autorka článku vyspoilerovat první dvě knihy, aby u třetí nakonec napsala, že nebude spoilerovat konec třetího dílu. O těch hloupých půpovídkách v průběhu nemluvě. Velká škoda, že po všech těch letech Pevnost docela upadla, přece jenom je to snad jeden z posledních fantasy orientovaných časopisů.

Knihy, které jsme našly s dcerkou pod stromečkem:

Dcerka dostala Vánoční koledy 1 a 2 od Albi k Albi tužce a už jsme je za tu dobu slyšeli všichni doma několikrát. Jen mi přijde trochu škoda, že nemají obě knihy stejný tvar. Vypadá to pak vedle sebe trochu divně.

Pod stromeček jsem si nadělila také Kouzelnický almanach, který je moc hezky zpracovaný. Koupila jsem ho těsně před Vánoci díky velkým slevám v Tescu. Kuchařku Sladce po celý den jsem si pořídila, protože na Instagramu dlouhodobě sleduju autorku a řada jejích receptů byla super.

Díky každoročním slevám u Dobrovského na konci roku jsem si za peníze k Vánocům pořídila ilustrovaného Eragona a šestý díl Percyho Jacksona. Už je to zatraceně dlouho, co jsem četla Eragona a vlastně jsem snad ani celou sérii Odkazu Dračích jezdců nedočetla. Když letos vyjde pátá kniha o Murtaghovi, zkusím se do toho znovu pustit. A díky seriálu Percy Jackson a Olympané, který momentálně běží na Disney+, jsem zase dostala chuť si původní pentalogii přečíst a navázat na ni šestým dílem ze slibovaných devíti. Díky speciální slevě od Dobrovského na tituly Našeho nakladatelství jsem si pořídila Bad Motherfucker o životě Smuela L. Jacksona a také nedatovaný diář Nerdopolis, Průvodce fantastickým rokem.

Knihy, které jsem dostala na recenzi:

S láskou, Chloe je další kousek od Alessandry Torre, který mě zaujal. Život je příliš krátký je třetí díl skvělé série, co mě neuvěřitelně chytnula za srdce a obě předchozí knihy mě dost bavily. Temná harmonie je třetím dílem série Handlíř, do níž jsem se pěkně zažrala a jsem vážně zvědavá, jak to celé skončí.

Vřesová můrka mě zaujala svou kresbou i příběhem, taky to bude po delší době zase něco jiného. Stejně tak mě zaujaly série Tonoucí císařství a duologie Neřádi. I Kostichrány vypadají hodně zajímavě, takže doufám, že mě nezklamou. Všechny knihy k recenzím jsem dostala těsně před koncem roku, takže se do nich teprve pustím a jsem zvědavá, které z nich budou stát za to.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..