Nightmare Neighbor

Autor: Lusy Adams
Originální název: Nightmare Neighbor
Knižní série: Neighbors
Díl: první
Žánr: adult, romance, erotika, humor
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 4 hvězdičky

Když Maddie poprvé narazila na svého nového souseda Aleka (a to doslova), šlo to naprosto do kopru. Někdo by mohl říct, že to byla nenávist na první pohled. V reálném životě se totiž nemůžou vystát. Ale začne to mezi nimi pořádně jiskřit ve chvíli, když jim vyskočí shoda na oblíbené seznamovací aplikaci a celé dny stráví psaním zpráv.

Maddie je ovšem odhodlaná soustředit se na svou rostoucí online romanci, ale čím více ji Alek dohání k šílenství, tím hlouběji se jí dostává pod kůži. Hranice mezi nenávistí a přitažlivostí se stírá a Maddie se musí rozhodnout – zvolí bezpečnou variantu, nebo se bezhlavě zamiluje do pekelného souseda, který nakonec není vlastně tak špatný? A co se stane, když zjistí, že jde o stejného chlapa?

Nakladatel: LA Publishing (EN, CZ)
Počet stran: 325 (EN), 321 (CZ)
Vazba: Ebook (EN, CZ)
Vydání v USA: 14.9.2022
Vydání v ČR: září 2023

Datum četby: 6 dní, září 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Taková fajn jednohubka

Oficiální stránky autorky

Můj názor: Velice těžko se čtou a hodnotí knihy od autora, kterého osobně znáte a máte rádi. Lusy znám už od začátků své „blogovací kariéry“ a její prvotní drafty fantasy knih jsem četla už tolikrát, že si už nepamatuju, co všechno se postupem času změnilo.

Možná proto jsem váhala, jestli se pustím do jejího knižního počinu na poli romantiky. O to víc, že šlo o kousek psaný v angličtině, což není náš mateřský jazyk, přesto s oblibou knihy zrovna v angličtině čteme. A je opravdu odvážné jít s kůží na trh zrovna do zahraničí, kde se to podobnými kousky jen hemží. Jsem ráda, že jsem se rozhodla si ebook zakoupit a do čtení se pustit.

Jde totiž o příjemnou romantickou jednohubku s klasickým scénářem od nenávisti k lásce. Je dokonce šmrncnutá jistou vtipnou možnou paralelou v podobě hrdinky píšící fantasy žánr, co na chvíli přesedlá na žhavou romanci. A že to v knize pořádně jiskří. Příběh ubíhá poměrně svižně, je vyprávěn z pohledů obou hlavních hrdinů a obsahuje pekelně vtipné dialogy. Knihu dokážete slupnout i na jeden zátah, pokud zrovna chytnete tu správnou slinu.

Musím se ovšem přiznat, že mi občas příběh přišel až moc zdlouhavý a v určitých pasážích jsem se nudila. Nehledě na to, že vlastně dějově nejde o nic nadčasového, co by tu už dávno v žánru nebylo a co jsem už někde jinde nečetla. Jenže to je taky můj problém. Mám toho načteno a nakoukáno tolik, že jen těžko narazím na něco, co bych už jinde neviděla. Jediná věc, co mě opravdu vytáčela, bylo nadměrné používání slovíčka „latter“, které jsem dosud v jiných knihách neviděla tolikrát jako tady… až jsem z toho občas dostala tik v oku.

Pokud stejně jako já milujete filmovou Lásku přes internet, nenechte si tuhle romanci ujít. Rozesměje vás, rozpláče i pohladí po duši. Těším se na druhý díl série a jakmile bude kniha v české verzi příští rok, doufejme také v tištěné podobě, objeví se mi v knihovničce. Nadané české autory, kteří to ani po tolika letech nevzdali a rozhodli se jít samonákladem, by se mělo podporovat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..