Falešná manželka

Autor: Julia Quinn
Originální název: The Girl with the Make-Believe Husband
Knižní série: Bridgertonovi – prequel (Rokesbys)
Díl: druhý
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Cecilie Harcourtová se ocitá v nelehké životní situaci. Její bratr je těžce zraněn ve válce v koloniích a ona se o sebe musí najednou postarat sama. Zdá se, že má jen dvě možnosti: zůstat svobodná a stát se starou pannou, nebo se výhodně vdát. Cecilie si překvapivě zvolí třetí variantu – vydává se přes Atlantik, pevně rozhodnuta najít svého bratra a vyléčit jej.

Místo něj však nachází jeho nejlepšího přítele, hezkého důstojníka Edwarda Rokesbyho, který je v bezvědomí a nutně potřebuje její pomoc. Cecilie přísahá, že s ním zůstane a zachrání mu život, i kdyby si proto musela vymyslet malou lež.

Když se Edward po šesti měsících probere, je více než zmatený. Jeho vzpomínky jsou velmi mlhavé, a když mu všichni tvrdí, že Cecilie je jeho žena, věří tomu. Avšak až vyjde pravda najevo, i novou paní Rokesbyovou mohou čekat netušená překvapení…

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 393 (EN), 312 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), brožovaná (CZ)
Vydání v USA: 30.5.2017
Vydání v ČR: květen 2019 (nové vydání 27.1.2022)

Datum četby: 2 dny, červenec 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Edward je naprosté zlatíčko

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Musím říct, že na tenhle kousek jsem se docela těšila, protože o Edwardovi toho bylo hodně řečeno už v předchozí knize, ale oproti Andrewovi jsme neměli možnost ho nijak poznat. Navíc zápletka zněla poměrně zajímavě. Poprvé jsme se mohli podívat do Nového světa, do války o nezávislost, ale na britskou stranu.

Ačkoliv jsme se o válce něco málo dozvěděli, autorka zase tolik nezacházela do detailů. Přece jenom je to regentská romance. Líbilo se mi, že do příběhu ovšem byly zapojeny také dopisy a celé to „zamilování se“ díky dopisům. V dnešní době je to těžko uvěřitelné, ale chci věřit, že v tehdejší době bez vší té elektroniky a vymožeností, mohly být dopisy to jediné, na co se lidé v těžké době opravdu těšili a díky čemuž se mohli i zamilovat.

Cecilie přišla o otce, přišla o domov a dost možná přišla i o bratra, proto se rozhodla jej na novém kontinentu vyhledat. Byl totiž jediná zbývající rodina, která jí zbyla. Její odhodlání sice narazilo na zeď, když nemohla přijít na jakékoliv informace o svém pohřešovaném bratrovi, alespoň se rozhodla pomoci jeho příteli, se kterým si v dopisech toli rozuměla.

Netušila ovšem, že se bude muset vydávat za jeho manželku, ani to, že když se Edward probere, bude mít amnézii. A i když byl Edward překvapený, že je najednou ženatý, zhostil se své manželské role více než odhodlaně. A hlavně velice kouzelně. jeho myšlenkové pochody a poznávání Cecilie byly prostě kouzelné.

Musím říct, že tentokrát jsem naprosto propadla hlavnímu hrdinovi a víc jsem nadržovala jemu než hlavní hrdince. Oba jsem si oblíbila a nebýt jen toho ošemetného lhaní, asi bych si to užila o chloupek víc. I tak to byla ale báječná romance, co by vám neměla uniknout.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..