V lednu 2014 vychází – 2. část

Druhá část přehledu knih vycházejících u nás. Pamatujte na to, že se data vydání můžou opět změnit.

~ Česko ~

Manželská past (Manželství s milionářem #2)
Jennifer Probst

23.1.2014
Ikar

Hrabě Michael Conte si musí najít manželku. Ne že by pohledný multimilionář nějak zvlášť toužil vlézt do chomoutu, ale podle staré italské tradice, na které lpěl Michaelův otec, se nejprve musí oženit on, a teprve potom se může vdát jeho mladší sestra. A ta po sňatku doopravdy touží. Aby Michaelova rodina nepojala podezření, že si historku o náhlé svatbě vymyslel, rozhodne se jim přivézt důkaz a uzavře dohodu se svou známou Maggie Ryanovou.

Pokud bude temperamentní fotografka během své pracovní cesty do Milána předstírat, že je Michaelovou novomanželkou, přeruší hrabě na oplátku jednou provždy veškeré kontakty s Alexou, ženou Maggiina bratra Nicka, kterou podle Maggie tajně miluje. Ani jednoho ze zúčastněných by zpočátku nenapadlo, jakou past na sebe právě nachystali…

Volání minulosti
Barbara Wood

23.1.2014
Ikar

Píše se rok 1857, když se Leyla Pembertonová vrací po smrti matky na rodné sídlo svého rodu. Ačkoliv zde prožila dětství, vůbec nic si z něj nepamatuje, dokonce si nevzpomíná ani na své příbuzné, kteří ji zde přivítají. Ačkoliv se k ní všichni chovají zdvořile, Leyla vycítí, že je to jen přetvářka. I přes tvrdošíjné mlčení obyvatel Pemberton Hurst se pouští do pátrání po vlastní minulosti i domnělém prokletí, které prý na její rodině už po léta ulpívá.

Pád andělů (Penryn & konec dní #1)
Susan Ee

27.1.2014
Motto

Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa. Ve dne jsou lidé v San Francisku, kde žije i Penryn a její rodina, zastrašováni pouličními gangy, v noci tu panují strach a podezření. Penryn se snaží v chaotickém městě přežít a ochránit svoji rodinu, ovšem do té doby, než je její sestra Page unesena anděly. Penryn je ochotná pro záchranu sestry udělat cokoli…

Překroč svůj stín (Překroč svůj stín #1)
Katie McGarry

27.1.2014
Motto

Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, svět se jí obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit.

Noah jí totiž rozumí.
A pomůže jí najít odpovědi.
Přitom by neměli mít vůbec nic společného.

A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín.

Moje recenze

Druhý hrob nalevo (Charley Davidson #2)
Darynda Jones

28.1.2014
BETA Dobrovský

Humor je zapotřebí, protože když se stýkáte s nebožtíky, může vám to zkomplikovat život. Charley Davidsonová, kterou jsme poznali v Prvním hrobu napravo, je příležitostné soukromé očko a pracuje se zesnulými na plný úvazek. Tentokrát se snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův“, opustil své pozemské tělo a teď za Charley chodí jako duch. Je to nezbytné, protože jedině tak se podaří Charley ochránit před temnými démony, kteří jsou mnohem otravnější než mrtví lidé!

Jak svést ostýchavou dámu (Výtečníci z Halstead Hall #3)
Sabrina Jeffries

29.1.2014
Domino

Lady Minerva Sharpeová vymyslela dokonalý plán, jak uniknout babiččiným požadavkům: zasnoubí se s naprosto nevhodným mužem! Babička jí jistě raději vyplatí dědictví, než aby nečinně přihlížela, jak se její vnučka chystá provdat za jakéhosi nezodpovědného hejska!

A kdo by mohl roli budoucího manžela sehrát lépe než nespoutaný Giles Masters, mladý advokát, jenž se stal předlohou pro postavu přitažlivého špióna v Minerviných románech? A navíc v její mysli stále dřímá neodbytná vzpomínka na vášnivý polibek, který od něj dostala v den svých devatenáctých narozenin… Ovšem zamilovat se do takového nemravy? Ne, to rozhodně nemá Minerva v úmyslu!

Plna odhodlání se pustí do realizace svého plánu, aniž tuší, že Giles je ve skutečnosti tajný vládní agent. Když o něco později spojí síly, aby objasnili záhadnou smrt jejích rodičů, rozhoří se mezi nimi prudká touha. Zdálo by se, že je vše na nejlepší cestě, ale není: jakmile Minerva zjistí pravdu o Gilesově dvojím životě, zanevře na něj. A jemu nezbývá než využít všemožných lstí, jimž ho naučilo jeho povolání, aby si znovu vydobyl místo v Minervině srdci.

Ostrov kostí (Crowther a Westermanová #3)
Imogen Roberston

29.1.2014
JOTA

Anatom a detektiv amatér Gabriel Crowther žije v domnění, že léto roku 1783 bude stejné jako ta ostatní, svěží a voňavé, a že jej stráví bádáním ve své pracovně. Dostane se mu však nečekaného pozvání od sestry, kterou dlouhá léta neviděl, aby prozkoumal mrtvolu nalezenou na pozemcích, jež kdysi patřívaly jeho rodině. Přijíždí tedy společně s Harriet Westermanovou, která mu v jeho nezvyklé práci pomáhá, do honosného anglického sídla na severu země, a vzápětí jsou oba vtaženi do vyšetřování několika dalších vražd, jejichž oběťmi jsou nejen návštěvníci, ale i zdejší lidé, včetně majitele místního nevelkého muzea.

Společně s Harriet Westermanovou, která se touto cestou pokouší uniknout vlastnímu trápení, nalézá Crowther rodný kraj otřásaný starými, ale i novými zločiny, a pradávné zvyklosti tu soupeří s pravdami moderní doby. V prostředí krásné a divoké scenerie skal a vod se Crowther postupně smiřuje s tím, že ani jeho vlastní minulost nezůstane v zapomnění.

Zatímco pedantský vědec Crowther baví svou podivínskou náturou, Westermanová je jedna z nejpříjemnějších postav, jaké se kdy v beletrii s historickou tematikou objevily. Žena s dobrodružnou povahou, ovdovělá majitelka velkého venkovského sídla a matka dvou malých dětí bojuje o svoje místo ve světě, který jí namlouvá, že by měla sedět doma a nevybočovat, tak jako jiné dámy na její úrovni. I když řeší s Crowtherem případ společně, je to ona, kdo strohému vědci připomíná, že rozhodující jsou sice fakta, ovšem člověka spíš vede k těm správným závěrům to, že naslouchá vlastním pocitům a intuici.

Popel půlnoci (Půlnoční rasa #6)
Lara Adrian

30.1.2014
Brána

Popel půlnoci je šestým pokračováním milostné ságy Půlnoční rasa. Na pozadí dramatických událostí, odehrávajících se v tajemném světě upírů se rozehrává příběh plný vášně, zrady a nečekaných zvratů.

Osamělý a zoufalý Andreas Reichen je pevně rozhodnutý krvavě pomstít vyvraždění všech svých blízkých, které má na svědomí mocný a nemilosrdný upír Wilhelm Roth. Nezastaví se před ničím a neváhá přitom využít ani svou bývalou milenku Claire jako nic netušící figurku v této smrtící hře.

Noční škola (Noční škola #1)
C.J. Daughtery

30.1.2014
Egmont

Allie nesnáší školu. Její bratr utekl z domova. Právě skončila ve vězení. Opět. A teď ji rodiče posílají pryč na internátní školu. Když všichni lžou, komu má věřit?

Ale ke svému překvapení, místo aby internátní školu nenáviděla, Allie je spokojená. Najde si přátele. A pozná Cartera, zádumčivého samotáře, který ji od začátku přitahuje.

Krymská akademie ovšem není obyčejná škola. Studenti – a dost možná i někteří učitelé – skrývají tajemství. A ze školy se pro Allie brzy stane velmi nebezpečné místo…

Kukačka
Karolína Limrová

30.1.2014
Ikar

Sedmnáctiletá Marie žije na ulici a živí se, čím se dá – především krádežemi. Při jedné z nich je chycena, ale místo, aby byla předána policii, dostane na výběr. Když se bude vydávat za Pamelu Kingovou, dědičku sítě čerpacích stanic King Petroleum, získá bohatství, o jakém se jí ani nesnilo. Pokud odmítne, čeká ji život ve zdech důvěrně známého žaláře… Marie zvolí první možnost, aniž tuší, že Pamela byla zasnoubená s Aaronem Collinsem, mladým naftovým magnátem. Má jít o sňatek z rozumu, o obchod s jasně danými pravidly. Jenže Aaron je v soukromí úplně jiným mužem, něž o jakém Marie četla v novinách, a mladá dívka postupně zjišťuje, že se ocitla v pasti, ze které vede jen jedna cesta – a ta ji může stát život…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Mna najviac zaujala ta posledna knizka, Kukacka
    The power of book recently posted..On my wishlist (2)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..