Taste of Darkness

Autor: Maria V. Snyder
Originální název: Taste of Darkness
Knižní série: Healer
Díl: třetí
Žánr: fantasy, magie, dystopie
Věková hranice: +18

Anotace na Goodreads: Bojovala se smrtí a vyhrála. Ale jak dokáže vyhrát nad strachem?

Avry ví, co jsou to těžkosti a problémy. Bojovala s morem a přežila. Postavila se králi Tohonovi a přemohla ho. Ale teď její životní láska, Kerrick, zmizel, a Avry má strach, že je pryč už navždy.

Ale je tu daleko větší hrozba. Kosterní král chce ovládnout Patnáct říší. Teď, když se armáda potýká s chaosem a mrtví nezůstávají mrtvími, jsou lečící schopnosti Avry potřeba víc než kdy dříve. Rozpolcená mezi láskou a věrností si musí Avry svou cestu volit opatrně. Budoucnost jejího světa závisí na jejím rozhodnutí…

Nakladatel: Mira Books (EN)
Počet stran: 416(EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 3.1.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 5 dnů, leden 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byl úžasný konec úžasné a akcí nabité série.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Na každou knihu Marie se těším jako na další Vánoce. Nemůžu si prostě pomoct, mám její knihy ohromně ráda a pokaždé vím, že dostanu kvalitu. Stejně tomu bylo i v tomto případě. Někteří můžou namítat, že Maria vlastně píše hodně podobné knihy, až od sebe světy nejdou rozeznat, já je ovšem rozeznám lehce, ačkoliv v nich vidím podobné rysy. Její styl mi prostě sedí a já jsem zvědavá na to, s čím přijde dál.

Avry je jasné, že dokud se nezbaví krále Tohona, nebudou mít klid. Sama se nedokáže odpoutat od jeho výpadů do jejích snů, v nichž jí záměrně nahání strach, motá hlavu a snaží se jí dokonce i svádět. Avry ovšem netouží po ničem jiném, než najít Kerricka, po kterém najednou není nikde ani památky. Ačkoliv je pevně rozhodnutá ho vystopovat, o slovo se hlásí povinnosti a zuřící válka o Patnáct říší.

Tohon je možná zmrazený, ale Celia si počíná velice obratně v jeho bojích. Jako velká hrozba se projeví i Kosterní král, jenž se nezastaví před ničím, aby toho ze země ukousl co nejvíc. A to doslova. Když válečná taktika nestačí, musí Avry sebrat odvahu na to, co by nejradši nechala na někom jiném. I kdyby jí to mělo stát život.

Zbožňuju knihy Marii, vážně je naprosto žeru. Jsou neuvěřitelně nabité akcí i humorem. I když si myslíte, že víte, co se bude dít, nemáte ani ponětí, co vás na následujících stránkách potká. Avry je mi jako hrdinka snad ze všech Mariiných knih duchem nejblíž. Jako bych místy četla o sobě, protože má úplně stejnou povahu jako já. Nevím, jestli mě to má děsit, anebo mám být nadšená z toho, jak mi Maria knihou neuvěřitelně sedla…

Je docela legrační, jak moc jsem Kerricka v prvním díle nesnášela a jak moc ho teď zbožňuju. Jak jsem trnula při každé jeho scéně s Avry, jak jsem doufala, že se všechno v dobré obrátí. Protože ti dva toho zažili vážně hodně. A jejich vzájemné momenty byly prostě… *usmívá se jako měsíček na hnoji*

A všichni Opičáci? K nezaplacení. Jejich vzájemné slovní přestřelky neměly chybu. Maria totiž umí krásně vyvážit vážnost situace s tou humornou. V jednu chvíli čučíte s otevřenou pusou, co se stalo, a pak se nemůžete přestat smát nad tím, co zase vymysleli. Opičáci jsou totiž jedna velká rodina a bez nich by to nebylo ono.

Tahle série je úžasná a já jsem ráda, že jsem měla tu možnost si ji přečíst. Na jednu stranu jsem ráda, že skončila, na druhou mě to vážně mrzí. Teď se můžu konečně soustředit na dočtení série The Chronicles of Ixia, když má dostat další tři díly. Doufám, že Maria přijde s další super sérií a nenechá mě dlouho čekat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..