Foreplay

Foreplay_bookAutor: Sophie Jordan
Originální název: Foreplay
Knižní série: The Ivy Chronicles
Díl: první
Žánr: new adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Pepper neměla zrovna jednoduché dětství. Její matka by stěží získala cenu za nejlepšího rodiče roku, spíše naopak. Jedinou oporou v životě jí byla její babička a rodina její nejlepší kamarádky. I když se babička snažila, seč mohla, nikdy jí nedokázala nahradit úplnou a milující rodinu.

Proto je Pepper rozhodnutá mít lepší život a dosáhne toho po boku Huntera. Bratra nejlepší kamarádky, kterého miluje snad odjakživa. Je hodný, chytrý a vážně přitažlivý. Jediným problémem je to, že si ji vůbec nevšímá. A to hodlá změnit.

Kamarádky a spolubydlící jí přemluví k odvážnému kroku. Zajde s nimi do baru a nabrnkne si nějakého fešáka, který jí uvede do tajů milostné předehry. Pepper totiž v oblasti randění, polibků i sexu naprosto tápe a pokud chce, aby byla pro Huntera dostatečně zkušená, bude se muset něco naučit. Co ze začátku vypadalo jako rozumný a jasný plán, se najednou změní v buď – anebo. Její „učitel“ jí totiž pořádně zamotá hlavu…

Nakladatel: William Morrow (EN)
Počet stran: 320 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 5.11.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, prosinec 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Naprosté klišé, ale mně to neuvěřitelně bavilo. Jsem zvědavá na další díl série.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Až se divím, že jsem se na tuhle knihu vrhla s takovou chutí. New adultka z pera Sophie Jordan, která nám přinesla young adult dračí sérii, pro mě byla milým překvapením. Zajímalo mě, jestli dokáže z naprosto klišoidního tématu, jaký nám už předhazovaly jiné autorky, vytřískat něco víc. A ona to udělala…

Je vám určitě jasné, o čem asi tak kniha bude a jak se bude vyvíjet. Ano, nemýlíte se. Ano, většina z vás nejspíš bude zklamaná, když se pořádně začte. Ano, některé věci či scény v knize jsou neuvěřitelně stupidní. Ale co?! Kniha mě ohromně bavila. Pepper jsem si zamilovala a stejně tak i Reece. Kniha má vše v tom správném dávkování, aby vás udržela napjaté a natěšené až do konce.

Autorka nepřichází s ničím, co by tu už nebylo dříve, ale podává to takovým způsobem, že na to rádi zapomenete a budete si knihu prostě užívat. Od začátku do konce. Není nouze o pořádně žhavé scény i ty správně emočně citlivé. Pepper je svou natvrdlostí někdy pořádně na facku, Reece vás zase dokáže pořádně vytočit tím, že neřekne rovnou to, co od něj chcete slyšet.

Pokud budete od knihy očekávat zázraky, nenadchne vás. Pokud k ní ovšem budete přistupovat tak, že víte, co vás nejspíš čeká, budete se bavit. Tak jako já. Věděla jsem, do čeho jdu, a kniha mě vážně dostala do kolen. Těším se na druhý díl. Jsem zvědavá, co autorka vymyslí dál a jestli bude příběh stejně lákavý jako tento.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Svet bez hranic napsal:

    Zní to fajn a oddechově, to bych teď potřebovala. Škoda, že nevyšla u nás. 🙂

  2. lina napsal:

    Tak její YA dračí série mě moc nechytla, ale tohle vypadá, že bude víc můj šálek čaje…děkuji za tip 🙂
    lina recently posted..Mých TOP 11 knížek přečtených v roce 2013My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..