Five Ways to Fall

FiveWaysToFall_bookAutor: K. A. Tucker
Originální název: Five Ways to Fall
Český název: Pátá cesta k pádu
Knižní série: Ten Tiny Breaths (Deset malých nadechnutí)
Díl: čtvrtý
Žánr: drama, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdičky

Reese dělá v životě jednu botu za druhou. Jako mladistvá velice ráda překračovala hranici zákona a dováděla na plné pecky. Což se jí také většinou vymstilo a skončila v policejní cele, odkud ji vysekával tehdy ještě manžel její matky. Jenže teď už mladistvá není a opět ji zadrželi. Tentokrát za to, že krapet zřídila svému manželovi byt. Tedy, svému ex-manželovi. S tou červenou barvou se totiž vyřádila. A tak jí nezbylo nic jiného, než zavolat Jackovi, jejímu prvnímu nevlastnímu otci, aby ji z toho tentokrát přišel vysekat on.

Jediný problém se ukázal v tom, že měl jistou podmínku – aby se svým životem konečně udělala něco pořádného. A Reese si jeho doporučení vzala k srdci. Jenže její odhodlání bude brzy čelit velké zkoušce. Její ex se totiž přestěhoval do stejného města i se svou milenkou=manželkou. A Reese se hodlá pomstít. Ještě že má po ruce ke všemu svolného Bena… Jak to tak už ale bývá, osud si rád hraje.

Ben si myslel, že má budoucí život nalinkovaný. Na vysoké si užije pozornosti dam a vydá se na dráhu profesionálního fotbalisty. Jedno zranění a všechny plány jsou najednou v tahu. Ben ovšem nepatří mezi ty, co by život hned vzdávali, a proto se rozhodl pro právnickou školu. Účty se ovšem platit musí a tak se z Bena na tři roky stal nejen student, ale také vyhazovač ve strip klubu. I tady si plnými doušky užíval pozornost dosti obdařených dam.

Po škole má ale nakročeno úplně jiným směrem, chce být právníkem. A tak mu kamarád ze školy sežene práci u jeho otce. Ben chce vykročit tou správnou nohou, jenže jedna noc v Cancúnu a fialovo-vlasá dívka mu pořádně zamotají hlavu. Těžko by věřil, že na ni narazí právě ve své nové práci. A i když ví, že by po ní rozhodně neměl přejíždět chtivýma očima, nedokáže si pomoct. Navíc Ben není typ, který by se rád vázal a rozhodně nepomýšlí na to, že by se snad měl kdy ženit. Ale Reese mu nedá spát…

Nakladatelství: Atria Books (EN), Baronet (CZ)
Počet stran: 384 (EN), 384 (CZ)
Vazba:Brožovaná a vázaná vazba (EN, CZ)
Vydání v USA: 24.6.2014
Vydání v ČR: 4.11.2015

Datum četby: 4 dny, duben 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Rozhodně nejlepší díl celé série.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Tahle kniha mi spadla do klína ani pořádně nevím jak. Už když autorka na svém blogu ukazovala obálku, věděla jsem, že tahle kniha bude určitě něčím jiná. A nemýlila jsem se. Stála totiž opravdu za to a já jsem velice ráda.

No, myslím, že jsem vám důkladně popsala, vo co gou. Možná si myslíte, že už víte všechno, opak je ale pravdou. Tahle kniha je šílená jízda od začátku do konce – a tak to má být. Výborně jsem se bavila a nechtěla jsem, aby to skončilo. Five Ways to Fall je rozhodně nejlepší knihou série, zároveň má ty nejlepší hlavní hrdiny, co vás dokážou úžasně rozesmát i chytnout za srdíčko. Musím říct, že za to to čekání stálo. Hotová třešnička na dortu.

Nebudu se tady zbytečně vypisovat o tom, jak moc mě to bavilo a radši vám rovnou doporučím, abyste se do série pustili. Každý díl je totiž naprosto odlišný. Ať už se postav nebo příběhu týče. A věřte mi, že tohle se moc často v tomto žánru nevidí. O to lepší a svěží nádech pak celá tahle série má. Ach jo, chci pro Bena s Reese nějaké pokračování. To by totiž bylo naprosto bezkonkurenční!

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..