>Paperback vs. Hardcover (3)

>

Po dlouhé době vám přináším další příspěvek do mého nepravidelného meme. Podívejte se na knihy s různými obálkovými provedeními.

Unearthly od Cynthia Hand
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback
Recenze

Verdikt: Moc se mi líbí obě dvě obálky. Ta fialová mě zaujala hned na první pohled… už nejspíš víte, jak moc ráda mám fialovou 😀 Stejně tak se mi orpavdu líbí font, jakým je napsán název knihy a že je do něj zamotané i pírko. Modelka na obálce má kásné šaty a ten les v pozadí s kouřem vypadá dobře. U druhé verze obálky se mi líbí ta výrazná červená barva modelky. Barva jejich vlasů hezky kontrastuje s tmavým lesem a kouřem okolo. Navíc je na obálce lehce zobrazen nějaký ornament. Líbí se mi, že se obě obálky snaží zobrazit, o čem v knize jde a že obsahu odpovídají.

The Gathering od Kelley Armstrong
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback

Verdikt: Tuhle knihu si chci přečíst už dlouho, jenom pořád nebyl čas. Zaujala mě i rozdílná anotace u obálek. Víc se mi líbí obálka hardcoveru. Je celá modrá, jen jsou zvýrazněné rudé rty a náušnice. Druhá obálka je zelenošedá a jde o fotku schovanou ve fotce. Jenže něco mi na ní pro stě nesedí. Vadí mi, že je ta velká postava divně pokroucená a to poprsí má nějaké divně špičaté… Kdyby tam nechali jen tu fotku uprostřed, byla by obálka lepší.

Angel (Burn) od L. A Weatherly
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback
Recenze

Verdikt: Mnohem víc se mi líbí obálka hardcoveru, protože paperbacková verze mě jednoduše děsí. Ta holka na obálce vypadá, jako by měla něco za lubem… něco nepěkného až psychopatického. Kdežto dívka na druhé obálce vypadá tak trochu nadpozemsky a písmo opravdu zaujme.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Sammy Winchester napsal:

    >Myslím že paperbacky mám radši a obálky u těch první dvou jasně v paperbackovém vydání vítězí.. u toho třetího se mi líbí oba, i když možná že hadcover je u posledního malinko hezčí 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..