>Paperback vs. Hardcover (2)

>

Už je to strašně dávno, co jsem postnula první díl téhle nepravidelné rubriky. A teď jsem si řekla, že je čas napsat další článek a udělat to trošičku jinak… Tentokrát budou knihy tři, ovšem bez přeložených anotací. To snad nevadí, no ne? Na posouzení obálek nám stačí jenom obrázky. Tak jdeme na to…

Haunting Violet od Alyxandry Harvey

Vlevo:
hardcover
Vpravo: paperback


Verdikt:
Víc se mi líbí obálka hardcoveru. Zdá se mi taková… tajuplnější. V knížce se objevuje téma posmrtného života a duchů. Ano na scéně se objevuje další médium. Je docela legrace, že na obálce paperbacku je stejná modelka, která je i na nové verzi obálek knih série Mediátor. Co jenom ten Photoshop všechno dokáže. Líbí se mi, že se obě dvě knihy snaží zobrazit tu tématiku duchů. Kniha teprve vyjde – 21. června 2011.

Darkness Becomes Her od Kelly Keaton

Vlevo:
hardcover
Vpravo
: paperback


Verdikt:
Zase to u mě na plné čáře vyhrává obálka hardcoveru, protože obálka paperbacku mě jednoduše děsí. Úplně vidím, jak mám na poličce knihovničky položenou tuhle knihu a modelka na ní na mě zírá a doslova mě propaluje pohledem. Nejspíš bych neusnula. Chápu, že hlavní hrdinka knihy má mít výrazné stříbrné vlasy, ale tohle je fakt děsivé. Ty zelené oči jsou strašné. Tahle kniha má docela dobrá hodnocení, takže doufám, že se k ní jednou dostanu.

EON: Dragoneye Reborn od Alissa Goodman

Vlevo:
hardcover
Vpravo:
paperback


Verdikt:
Abych pravdu řekla, líbí se mi obě dvě verze obálek. Tu levou máme u české verze. Někdy jsou i obálky u verzí knih zaměněny, takže se může stát, že narazíte i na paperback s verzí obálky hardcoveru. I když jsem měla ze začátku při čtení trošku delší rozjezd, nakonec se mi ten konec vážně líbil. A podle recenzí na pokračování si myslím, že druhý díl bude konečně to pravé ořechové.

Jakýpak máte na obálky názor vy? Která verze se vám líbí víc a proč?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Stormy napsal:

    >Súhlasím s tvojim názorom 🙂 Pri druhej knihe ma tiež paperback desí… knihám s tvárou na obálke sa zväčša bez tak vyhýbam… niektoré sú krásne, iné desivé, alebo zle spracované 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..