Suma sumárum za leden, únor, březen 2024

První tři měsíce nového roku jsou za námi a já tu pro vás mám přehled toho, co pěkného jsem si pořídila.

Knihy, které jsem si koupila:

Na Legendy & latéčka jsem se dívala už od dob, co tahle kniha v zahraničí, ale ke koupi jsem se rozhodla až díky slevě na Knižním klubu. Snad toho nebudu litovat a opravdu půjde o fajn tématickou knihu na večer. S příchodem nových dílů navazujících na původní pentalogii Percyho Jacksona jsem si řekla, že si sérii pořídím s novými obálkami, než byly ty původní. Prokletí Titánů jsem přihodila ke koupi na Knižním klubu, protože nikde jinde v tu dobu nebyl třetí díl dostupný a k tomu ještě za dobrou cenu.

Díky lednové slevě u Knihcentra jsem si dokoupila zbývající knihy pentalogie, Zloděj blesku a Poslední z bohů. Těším se, až se do série znovu pustím a oživím si příběh. Přece jenom je to už nějaká ta doba, co jsem knihy četla vůbec poprvé a byla jsem výrazně mladší. Teď se na to dívám jinak a jsem zvědavá, jestli si ke knihám jednou najde cestu i moje dcerka.

Protože jsem už roky neřídila a vůbec si za volantem nevěřím, koupila jsem si nejnovější Autoškolu, abych si oživila všechna pravidla a nebyla za úplné tele. Díky fajn slevě u Dobrovského jsem si konečně koupila povídkovou knihu ze světa Percyho a sourozenců Kaneových a také si dokoupila Slunce a hvězdu o Nikovi s Willem od Ricka Riordana.

A díky slevám na Albatrosmedia.cz jsem si koupila nejnovější knihu K.A.Tucker, Osud hněvu & plamene, na kterou jsem docela zvědavá. Tucker a její knihy mám ráda, ale zatím jsem četla spíše její romance než její fantasy knihy. Dokoupila jsem si taky Studii noci od Marie V. Snyder, jejíž knihy mám také moc ráda a je škoda, že se u nás tolik zatím neuchytily.

U obou knih mám ale velké obavy z českých překladů, které se všeobecně u knih z monopolu Albatrosmedia výrazně zhoršily. Překlady stojí čím dál tím víc za prd, korektura snad neexistuje a odpovědní redaktoři se nejspíš kopou do zadku, jinak by v několika posledních letech nepustili ven tolik špatných knih. Člověk si koupí knihu za čtyři stovky a pak musí číst chyby skoro na každé druhé stránce, podivný slovosled, anebo chybně přeložené texty. Děs.

Anonymní dívku jsem dostala ke koupi zdarma, ale nijak výrazně mě nezaujala, takže ji nejspíš brzy pošlu dál.

~ Uveřejněné recenze ~

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih

Zlá krev: Jak majitelka startupu ze Silicon Valley oklamala svět

Když má žena plán

RC review: Život je příliš krátký

Vesmírni baroni: Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru

VOX

The Exception to the Rule

Worst Wingman Ever

Rosie and the Dreamboat

Drop, Cover and Hold On

With Any Luck

Royal Valentine

RC review: S láskou, Chloe

Draco Malfoy and the Mortifying Ordeal of Being in Love

Percy Jackson a egyptští bohové

RC review: Temná harmonie

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..