Opravdové zločiny

Autor: Lucie Bechynková
Žánr: 18+, krimi, ze života
Hodnocení: 2 hvězdičky

Záhadné, promyšlené, brutální, drzé… nejslavnější zločiny v dějinách jsou jakékoli, jenom ne nudné. Lucie Bechynková, moderátorka a spoluzakladatelka napínavého podcastu Opravdové zločiny, vás vezme do nejtemnějších koutů lidské duše.

Výběr těch nejzajímavějších světových zločinů, co se kdy odehrály, doplňuje zasvěcený pohled kriminalisty, vězeňského dozorce i právničky. A jedním si můžete být naprosto jistí: tyhle případy vám nedají spát.

Nakladatel: CPRESS (CZ)
Počet stran: 280 (CZ)
Vazba: Vázaná (CZ)
Vydání v ČR: 26.08.2021

Datum četby: únor 2022, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla tak mizerně napsaná kniha, že se divím, že jsem ji dočetla. Ta rozhodně ani korekturou neprošla.

Oficiální web autora
Oficiální stránka knihy

Můj názor: K poslechu podcastu Opravdových zločinů jsem se vlastně dostala tak nějak z nouze. Už roky sleduju True Crime YouTube kanály Stephanie Harlowe a Kendall Rae, a protože jsem v době pandemie dokoukala všechna jejich videa, hledala jsem něco dalšího, co by bylo kvalitní. Narazila jsem nejdřív na videa Opravdové zločiny, ale brzy jsem je zavrhla, protože mi strašně vadil přednes obou holek.

Moc mi vadilo, jak obě ten podcast vůbec vedou, jak do toho zbytečně tlachají a častokrát jsou s informacemi trochu mimo. Protože většinu všech zločinů jsem už dávno viděla na zahraničních kanálech, kde byly zpracovány daleko lépe a podrobněji. Ale zoufalá pandemická doba mě nakonec dohnala k tomu, že jsem začala podcastové epizody poslouchat na Spotify a časem jsem si na tu jejich mluvu a vsuvky zvykla. Díky tomu, že loni získaly také ocenění Podcast roku, nebylo divu, že se časem dočkáme i knihy.

Neměla jsem tedy od knihy nijak extra velká očekávání. Věděla jsem, že půjde o souhrn těch nejzajímavějších příběhů, které jsem už v podcastu slyšela a že půjde spíš o nějaký výcuc než o podrobné rozebrání. Ale rozhodně jsem nečekala takovou hrůzu, co jsem si pořídila.

Kniha rozhodně neprošla korekturou. Nejen, že obsahuje granatické chyby, ale některé věty a souvětí nedávají vůbec smysl. Jednotlivé příběhy jsou taky poskládány naprosto ujetě, takže na začátku vždy v menším prologu zjistíte, co vlastně zločinec udělal, potom skočíte do popisu události, pak skočíte do pahatelovy minulosti a pak zase skočíte k usvědčení a k tomu, jestli je ještě ve vězení nebo ne. Četlo se to velice těžko. Velice. Je to vlastně vytvořená kniha jen proto, aby byla nějaká kniha. Přidanou hodnotu mají tak akorát tři rozhovory na konci knihy, které jsou bohužel až moc krátké. Jediné opravdové plus má kniha v grafickém zpracování. Bohužel.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..