Shut Out

ShutOut_bookAutor: Kody Keplinger
Originální název: Shut Out
Žánr: young adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 5 hvězdiček

Lissa je obyčejná holka s obyčejnými problémy. Při nehodě jí umřela maminka a otec zůstal na kolečkovém křesle. Její bratr je sice o deset let starší, ale někdy potřebuje vedení. Lissin přítel, Randy, je hráčem amerického fotbalu a oba dva jsou do sebe zamilovaní, jak to jenom jde. Jenže…

Jenže na škole vznikl před deseti letmi spor mezi hráči amerického fotbalu a hráči evropského fotbalu. Obě dvě skupinky si sice nepamatují, jak vlastně spor začal, ale stále jej udržují při životě tím, že se vzájemně napadají a dělají si různé naschvály.

Lissa není spokojená s tím, že je u Randyho vždycky až jako druhá na místě, až po šarvátkách. Rozhodne se tomu učinit přítrž tím, že se spojí s ostatními přítelkyněmi hráčů a společně klukům odepřou jedinou věc, za kterou by byli ochotní i žebrat – sex. A tak se rozjede válka pohlaví…

Nakladatel: Poppy (EN)
Počet stran: 273 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 5.9.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 1 den, srpen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Pááááni…

Promo ke knize

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor: Na Shut Out jsem se těšila od okamžiku, kdy jsem zjistila, že Kody píše další knihu. Ještě víc jsem se začala těšit, když byla uveřejněna oficiální anotace. The DUFF se mi ohromně líbilo a byla jsem z něj naprosto na větvi (a stále ještě jsem). Mezi ostatními YA knihami šlo o odlišný kousek, který otevřeně mluvil o sexu dospívajících a netvářil se, že něco takového neexistuje.

Pokud čekáte, že dostanete „něco jako DUFF“, nejspíš budete zklamaní. Protože Shut Out vůbec není jako DUFF, a přitom vlastně je. Divné, říkáte si? Ani ne, pochopíte, jakmile začnete číst.

Lissa není jako Bianca – a to je moc dobře. Lissa je takový „pořádkový“ typ. Má ráda věci na svém místě, všechno tak, jak má být a velice ráda počítá cokoliv, co spočítat jde. Ve vztahu s Randym si je velice nejistá a i když jej opravdu miluje, cítí se zahanbená tím, jak od ní neustále odbíhá a zase tak moc si nevšímá toho, co cítí. Během knihy projde velkou změnou, kdy nejen že najde nové přátele a začne se na svět a lidi okolo dívat jinak, ale uvědomí si, že se nemusí bát projevit své city a říct, co má ráda a co ráda nemá.

Postupně s Lissou prožíváte všechno jako ona a i když místy zakroutíte hlavou nad tím, co dělá, i když je vám hned jasné, jak to je, nevadí vám to. Protože takoví lidé jsou. Nevidí hned všude řešení a častokrát jsou slepí. Musí k tomu dojít sami a vy jim můžete jenom držet palce.

Na knize se mi ohromně líbilo, jak se v ní mluvilo o sexu. Ne všude se otevřeně mluví o sexu a už vůbec ne o tom, jak se v otázce sexu pohlíží na mužské a ženské pohlaví. Jen si to vezměte, když se o klukovi ví, že střídá jednu ženskou za druhou, možná si o něm někdo řekne, že je to hajzlík, ale většina chlapů ho za to ještě pochválí. Kdežto když něco stejného provádí holka, už je z ní coura. Dvojí metr existuje všude, samozřejmě že i v sexu. Opravdu se mi líbilo, jak se Kody nebála mluvit o věcech, které si každá holka nechává spíš pro sebe, protože se stydí to říct nahlas. Když máte rádi sex, tak o tom mluvte, proč byste se za to měli stydět?

Příběh je skvěle zpracovaný. I když si myslíte, že víte, jak to bude probíhat, stejně vás to překvapí. Ze začátku se mi líbil Randy i Cash, ale pak jsem se začala víc přiklánět ke Cashovi. Řeknu vám, že ten kluk je úplný dreamboy. Kniha je prošpikovaná romantickými a žhavými chvilkami, což potěší nejednu romantickou duši. Cashovi jsem propadla z části hlavně proto, že je to prostě hodný kluk a i když mám většinou slabost pro bad boye, u Cashe bych si dala říct.

Skvělá knížka, skvělý příběh, skvělé postavy (Chloe mě doháněla k slzám, ze smíchu). Nevím, jestli ostatním sedne, ale já jsem z ní nadšená. Těším se na třetí knihu.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

6 Responses

  1. Stormy napsal:

    >*práve umrela* Teda, neumrela, ale chápeš, ako to myslím 😀 Som neskutočnou fanúšičkou Kody a tak nejako mi je ľúto, že si na knižku ešte budem musieť chvíľu počkať. Nemám na účte ani cent, takže BD neprichádza v úvahu, ale ja Shut Out a DUFF na svoju poličku raz dostanem, aj keby čo bolo! 😀 Skvelá recenzia, veľmi sa teším 🙂

  2. Dinky napsal:

    >Oou, práve som na narodeniny dostala peniaze, tak asi viem na čo ich miniem. Duff a Shut Out musím prečítať! A tvoja recenzia je úžasná ako aj na The Duff! Milujem tvoje recenzie 😀

  3. prudent.wolf napsal:

    >Nepripomína vám hlavná dejová línia Lysistratu? Odopieranie sexu aby muži ukončili vojnu … 😀 recenzia ako nakoniec vždy (hoci málokedy zanechám komentárik, som príliš lenivá) výborná

  4. Syki napsal:

    >Stormy: Shut Out bylo výborné, těš se!

    Dinky: Doufám, že se ti obě knihy budou líbít a nebudeš litovat peněz. Mě bavily.

    prudent.wolf: Ono to je moderní verze Lysistraty 🙂 Sama autorka o tom píše i v knize…

  5. Kay napsal:

    >sakryš…už teď se těším! můžu se zeptat kde jsi knihu sehnala, ldyž se má na trh dostat až v září ? 🙂 díky

  6. Syki napsal:

    >Kay: Měla jsem ji předobjednanou na BD a tam ji spustili dřív, takže mi přišla v pondělí domů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..