Zloděj blesku: Grafický román

Autor: Rick Riordan
Originální název: The Lighting Thief
Český název: Zloděj blesku: Grafický román
Knižní série: Percy Jackson a Olympané (Percy Jackson and the Olympans)
Díl: první
Žánr: middle grade, fantasy, magie, zvláštní schopnosti
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Komiksové zpracování slavného bestselleru, který dobyl svět!

Mytologické příšery a olympští bohové, které dosud Percy Jackson vídal jen na stránkách učebnic, vstoupili bez varování do jeho života a obrátili jej vzhůru nohama. Některé z nich rozhněval a co hůř, stal se podezřelým z krádeže blesku vládce bohů Dia.

Nyní má pouhých deset dnů na to, aby jeho ukradený majetek našel, vrátil zpět a při tom, jen tak mimochodem, nastolil mír na válčícím Olympu. Dokáže Percy s pomocí svých přátel tento nadlidský úkol zvládnout?

Nakladatel: Disney-Hyperion (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 135 (EN), 128 (CZ)
Vazba: Brožovaná a vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 12.10.2010
Vydání v ČR: 10.8.2023

Datum četby: 2 dny, září 2023, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Kresba vůbec není špatná, ale kdybych nečetla předlohu, asi bych byla z některých skoků v čase a událostech zmatená.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Je docela zvláštní, že jsme se českého překladu grafických románů dočkali až po třinácti letech od jejich vydání v zahraničí. Možná to bude tím, že jsme se zároveň dočkali re-edice původní série, a to díky tomu, že Riordan ohlásil vydání šestého dílu původní pentalogie Percy Jackson a Olympané. A rozhodně jen u šesté knihy neskončíme. Autor už ohlásil další knihu na podzim příštího roku.

Knihy Ricka Riordana a hlavně jeho série Percy Jackson je moje srdcovka, i když začátky nebyly zrovna dvakrát valné. Je to dáno tím, že první knihu jsem nejdříve viděla ve filmové podobě, která se mi prostě líbila víc než samotná kniha. Ale s četbou jsem to nevzdala a pokračovala dál, za což jsem zpětně moc ráda. Riordan totiž píše ty nejlepší knihy žánru middle grade, které milují i dospělí.

Ačkoliv za ty roky příběh prvního dílu moc dobře znám, jsem ráda, že jsem si příběh osvěžila díky blížícímu se seriálu od Disneyho. Grafické zpracování se mi upřímně líbilo, i když jsem ze začátku měla trošku problém si zvyknout na ostře řezané tváře a spíše temnější barvy. Výtku mám ovšem k těm několika dějovým skokům ve vyprávění. Kdybych nečetla originál, asi bych se občas ztrácela. I tak mi ale příběh utekl neuvěřitelně rychle a bavil mě, doufám, že vyjdou i další díly v grafickém zpracování a my neskončíme jen u jedné knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..