Magic Claims

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Magic Claims
Knižní série: Kate Daniels: Wilmington Years
Díl: druhý
Žánr: urban fantasy, magie, zvláštní schopnosti, upíři
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kate a Curran se právě usadili ve svém novém domově a snaží se nevyčnívat, když je osloví místní obchodník s nabídkou, kterou nelze odmítnout. V nedalekém lese se zrodilo tajemné zlo a drží bezbranné město jako rukojmí. „Datum splatnosti“ se rychle blíží.

Je to přesně ten druh boje, kterému Lennartové nemohou odolat, ne kvůli ceně, co město nabízí, ale kvůli lidem, kteří jistě zemřou, pokud to budou ignorovat. Pokud uspějí, zachrání celou komunitu a mohou vybudovat silnou novou základnu pro svou rodinu a Wilmington Pack. Pokud selžou… no, neúspěch je sedmipísmenné slovo.

Nic není zadarmo. Teď se Kate musí rozhodnout, jestli má na to, aby to zaplatila.

Nakladatel: NYLA (EN)
Počet stran: 163 (EN)
Vazba: Ebook (EN)
Vydání v USA: 13.6.2023

Datum četby: 3 dny, červen 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle bylo naprosto boží. Doufám, že se dočkáme dalších knih, protože ten konec k tomu má krásně nakročeno.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Málem jsem zapomněla, že tato novelka měla v červnu vyjít, až když jsem si přečetla krátkou navazující povídku na jejich blogu, mi to docvaklo. Nemůžu si pomoct, ale číst další Kateinu novelku je prostě jako se vracet domů.

Málokterá série mě opravdu tak moc bavila a baví stále. Pravda, některé informace týkající se mých dalších oblíbených postav mě trochu rmoutí, ale ono se to asi i dalo čekat. Stejně jako je na příběhu vidět, že se sami autoři chtějí do světa Kate a Currana zase vrátit. Sami na svém blogu i v poděkování knihy napsali, že psali a psali, až najednou zjistili, že je příběh daleko obsáhlejší, než by původně čekali.

Navíc samotné konečné rozuzlení toho hodně slibuje a moc bych si přála, abychom se dočkali dalších knih nebo novelek. Protože je stále co vyprávět. A tady to teda byla pořádná řežba. Vůbec jsem se nenudila a příběh mi na můj vkus utíkal až moc rychle.

Doufám, že se brzy dočkáme také další knihy o Julii nebo o Hughovi, slíbené a rozepsané jsou už dlouho. Jenže vydávání samonákladem se od podpory nakladatelství značně liší. Nezbývá než doufat.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..