Magic Tides

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Magic Tides
Knižní série: Kate Daniels: Wilmington Years
Díl: první
Žánr: urban fantasy, magie, zvláštní schopnosti, upíři
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kate, Curran a Conlan opustili Atlantu a slíbili, že se budou „chovat slušně“ a nebudou moc vyčuhovat a usadí se v novém městě a novém domě…ale některé věci se nikdy nezmění! Za chvíli totiž propukne nový magický chaos, jelikož se Kate rozhodně zachránit uneseného člověka2, zatímco bude Curran dohlížet na domov.

Mělo by to být jednoduchou prácičku, ale s příšerami na souši i na moři má Kate plné ruce práce. Přesto nikdy nenechala svou čepel otupit nebo její účel zakolísat. A to slušné chování? To odplave stejně rychle jako zuřivý příliv!

Nakladatel: NYLA (EN)
Počet stran: 163 (EN)
Vazba: Ebook (EN)
Vydání v USA: 17.1.2023

Datum četby: 2 dny, leden 2023, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ach jo, Kate i celý její svět mi chybí.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Když jsem loni zjistila, že se dočkáme trochu delší novelky ze světa Kate Daniels, začala jsem netrpělivě vyhlížet datum vydání, abych si ji mohla přečíst co možná nejdřív. Přece jenom jde o mou nejoblíbenější urban fantasy sérii vůbec a vlastně díky mí jsem si oblíbila četbu podobně laděných knih žánrů a často vyhledávám něco nového, co by mě chytilo stejně.

Dějově se samozřejmě navazuje na uzavření původní série jen o několik let později, kdy potkáváme naši malou Lennhartovic rodinku, když se pomalu zabydluje v novém městě a snaží se být nenápadní. Ale jak je to u nich už pomalu zvykem, zase tak moc se jim to nedaří.

Musím říct, že mě novela chytla a držela pěkně pevně až do samotného konce, který na můj vkus přišel až moc rychle. Doufám, že se jich brzy objeví víc. Stejně jako se snad brzy objeví i další díly spin-offových sérii, co museli odložit kvůli jiným knihám. Ale snad se k nim zase brzy vrátít. Potřebuju toho totiž víc…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..