Tento měsíc v kinech (76)

Tento měsíc se v kinech objeví pouze dvě filmové adaptace.

~ Září 2022 ~

Já jsem Zlatan (Jag är Zlatan)
Podle literární předlohy: Jag är Zlatan ~ David Lagercrantz
Datum premiéry: 8.9.2022

Zlatan Ibrahimović se narodil ve Švédsku a pochází z rodiny balkánských přistěhovalců. Přestože jeho dětství bylo velmi těžké, stal se jedním z nejúspěšnějších švédských fotbalistů. Aby dosáhl vysněných úspěchů, musel ale Zlatan čelit mnohým výzvám jak na fotbalovém hřišti, tak v osobním životě.

Film Já jsem Zlatan ukazuje důležité milníky v kariéře světoznámého fotbalisty od jeho začátků ve Švédsku přes Ajax až po italské úspěchy.

 

Kde zpívají raci (TWhere the Crawdads Sing)
Podle literární předlohy: Kde zpívají raci ~ Delia Owens
Datum premiéry: 29.9.2022

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity.

Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách.

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..