Trochu jiná slečna Bridgertonová

Autor: Julia Quinn
Originální název: The Other Miss Bridgerton
Knižní série: Bridgertonovi – prequel (Rokesbys)
Díl: třetí
Žánr: romance, román pro ženy, erotika
Věková hranice: 18+
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít nápadníka. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít stejné zájmy a podobně dobrodružnou povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje.

Při návštěvě svých známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou. Svázanou a s roubíkem ji zanechají přímo v kapitánově kajutě. Jaké je poté překvapení kapitána Andrewa Jamese Rokesbyho, když najde Poppy ve své kajutě. Kapitán tajně přepravuje pro britskou vládu citlivé dokumenty, a právě ho čeká nebezpečná plavba do Portugalska, když se u něj neplánovaně vyskytne úplně cizí žena.

Co s ní? Nedá se nic dělat, Poppy musí s nimi. Během cesty po moři se mezi Andrewem a Poppy odehrává válka slov, která však postupně přechází v něco víc. Poppy však netuší, že Andrew má tajemství.

Nakladatel: Avon Books (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 391 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), brožovaná (CZ)
Vydání v USA: 20.11.2018
Vydání v ČR: březen 2020 (nové vydání 2.3.2022)

Datum četby: 3 dny, červenec 2022, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Moc mě to neokouzlilo teda.

Oficiální blog autorky
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Na Andrewův příběh jsem byla docela zvědavá, protože byl v první knize docela rošťák s pořádným smyslem pro humor. Myslela jsem si, že takový bude i ve svém vlastním příběhu. Asi jsem toho čekala moc.

Ne, že by Andrew pořád nebyl vtipálek, ale je vidět, že je o několik let starší a zdá se, že i rozumnější. Stejně jako jeho bratři i on je poměrně přemýšlivý a všímá si detailů, i když některé jiné věci mu naprosto nedochází. Poppy je na druhou stranu daleko odvážnější, než by člověk čekal. Z jejich příběhu jsem ale byla trochu zklamaná.

Celou dobu jsme totiž společně s Poppy zavření v kaujtě kapitána a z lodi vidíme velké kulové. Občasné Andrewovi momenty v práci jsou spíš odkloněné k myšlenkám na unesenou dívku a jeho misi. Celý sej se vlastně odehrává jen mezi dvěma hlavními hrdiny, jejich dialogy a jejich myšlenkami. Občas se objeví veldejší postava, na chvíli také trocha Lisabonu, ale to vše je zakončeno zvláštním nečekaným vývojem událostí.

Navíc si nemyslím, že kdyby mi zmizela přítelkyně na víc jak dva týdny, že bych z toho nebyla paf, ať už by mi napsala dopis nebo ne, a nic bych neudělala. Zvláštní. Ale asi nad tím jen moc přemýšlím. Celkově mě bohužel příběh tolik nechytnul jako třeba ten Edwardův. Ten je zatím z celé série rozhodně nejlepší. Uvidíme, jaký bude ten poslední.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..