Magie ničivá

MagieNiciva_bookAutor: Ilona Andrews
Originální název: Magic Breaks
Český název: Magie ničivá
Knižní série: Kate Daniels (Kate Daniels)
Díl: sedmý
Žánr: urban fantasy, paranormálno, magie, zvláštní schopnosti, upíři, měňavci
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kate s Curranem rozhodně neví, co je to zasloužený odpočinek. Od chvíle, kdy se vrátili z Evropy, jsou neustále ve střehu a připravení na možná jejich největší bitvu vůbec.

Teď už totiž o Kate její otec, stavitel měst, ví, a je jen otázkou času, než se rozhodne si pro ni dojít. Tohle setkání ovšem Kate možná nepřežije… a jak zná Currana, i on za ni položí život, pokud nic nevyjde tak, jak má.

Nejdřív se ale budou muset oba vypořádat s psychotickým Hughem, kterého se bohužel nezbavili, i když se hodně… hodně… opravdu hodně snažili. Hugh se totiž rozhodl, že Kate bude jeho – po dobrém nebo po zlém. V jeho případě tedy spíše po zlém. Proto se jí pokusí dostat na kobylku zničením Smečky. To by ale nebyla Kate, aby jen tak přihlížela a nechala si to líbit…

Nakladatel: Ace (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 348 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 29.7.2014
Vydání v ČR: květen 2015

Datum četby: 10 dnů, leden 2016, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Jááá tak moc nechci konec!

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Pokud mě sledujete delší dobu, víte, že Kate Daniels je moje nejoblíbenější urban fantasy vůbec a že na ni rozhodně nedám dopustit. Tak nějak se bojím dne, kdy autorské manželské duo přestane psát další díly… a že vím, že ten čas nastane.

Je tak docela zajímavé, že je to jedna z mála sérií (například společně se všemi knihami Ricka Riordana), které čtu pouze v češtině, aniž bych pomýšlela na to, že si je přečtu v originále ihned po vydání. Nevím ani pořádně proč, prostě si chci raději počkat a pokračovat v tradici, kdy jsem s prvním dílem začala právě v češtině a snad už posté musím český překlad opravdu pochválit. Oproti ostatním pomalu upadajícím překladům podobných knih (hlavně tedy na Fantom Printu, bohužel… stejně jako čím dál tím více i u CooBoo) si tahle stále udržuje laťku pořádně vysoko. Myslím, že mi dají za pravdu všichni, kteří sérii v češtině čtou.

S každou další knihou mě nepřestává překvapovat, že ještě stále mají s čím přijít. Ať už jsou to postavy, nenadálé zvraty a překvapení, pořádné nakládačky, potoky krve a hromady zlámaných kostí, nebo ta správně připěřená dávka romance nebo neuvěřitelný ostrovtip. Baví mě od začátku do konce. Ano, některým zbytečným klišé se nevyhnete, ale co… ono to k tomu tak nějak patří.

Kate s Curranem jsou jeden z nejlepších knižních párů vůbec a celou jejich dynamiku jim docela závidím. Oba dva jsou tvrdohlaví, oba dva za druhé položí život. Zbožňuju je a bude se mi s nimi jednou těžce loučit. Stejně jako s ostatními z jejich bandy. I tentokrát měl příběh ty správné grády a já se těším na pokračování, protože to je jedna obrovská neznámá vzhledem k tomu, co se událo na samotném konci.Už aby to tu bylo…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Sayury napsal:

    Páni, 5 hvězdiček, to už musí být něco 😀 Píšu si do seznamu!
    Sayury recently posted..Weekly Stuff #2My Profile

  2. Viki napsal:

    Kate … Nemôžem si jej meno ani pomyslieť bez zimomriavok a pomyselného roztápania sa. Ak je autor, na ktorého nedám dopustiť, je to Ilona a Andrews. Zatiaľ každá jedna ich kniha, či už Edge séria alebo ich free fiction Clean Sweep, bola úžasná. Stále majú nové, stále sa rozvíjajúce svety a ja som ohromená.
    Viki recently posted..Zo zákulisia príbehov #1: Spisovateľské predsavzatiaMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..