London Road

LondonRoad_bookAutor: Samantha Young
Originální název: Down London Road
Český název: London Road
Slovenský název: London Road
Knižní série: On Dublin Street (Na Dublin Street)
Díl: druhý
Žánr: romance, erotika
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Jo neměla zrovna šťastné dětství. Otec ji už od mala týral, když ho zavřeli do vězení, z její matky se stala troska, co brzy našla útěchu v alkoholu. Jo se ovšem nehodlala vzdát a rozhodně nehodlala nechat na holičkách svého mladšího brášku Colea. Byla to jediné, co mu zbylo, a musela se o něj postarat. Protože jí celý život matka i otec říkali, že za moc nestojí, nevěří, že by dokázala být v něčem dobrá. A tak, aby uživila sebe i bratra a zároveň bratrovi šetřila na školu, dělá několik večerů v baru, další dny zase asistentku nerudného páprdy a hledá muže, který by ji dokázal zaopatřit a přitom by ji měl opravdu rád.

Netají se tím, že vyhledává movité a spíše starší muže, co si rádi své polovičky opečovávají, kupují jim drahé šaty a berou je náruživě do postele. Pravda, okolí si o Jo myslí, že je obyčejná zlatokopka a nejspíš nejsou daleko od pravdy, ale Jo prostě neví, jak jinak se s životem poprat a věří, že tohle je jediná možnost. Až do chvíle, kdy jí do života vstoupí Cam a tvrdě odsoudí ji i její styl života. Jo mu nemůže přijít na jméno, ale jak už to tak bývá, i přes vzájemnou nevruživost, je to k sobě nebezpečně táhne. Je jen otázkou času, než se tomu poddají…

Nakladatelství: NAL (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 373(EN), 384 (CZ)
Vazba: Ebook i brožovaná vazba (EN), pevná vazba (CZ)
Vydání v USA: 1.1.2013
Vydání v ČR: 1.7.2014

Datum četby: 4 dny, říjen 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ačkoliv mi hrdinka brnkala na nervy tím, jak byla místy tupá, kdovíproč se mi tenhle díl líbil daleko víc než ten předchozí.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Samantha Young je oblíbená autorka mé kamarádky, a proto jsem byla nadšená, když se u nás začala vydávat alespoň její new adult série. Těšila jsem se, že si od ní konečně něco přečtu a doufala jsem, že se mi to bude líbit. Pokud jste četli mou recenzi na první díl, víte, že jsem zase tak unešená nebyla. I tak jsem ale byla zvědavá, jestli mě druhý díl chytne víc… a ono se stalo.

Už na začátku vám říkám, že hlavní hrdinku budete chtít po většinu času vážně přizabít. Za to, že si myslí, že je na nic, i když jí všichni přátelé neustále opakují, že to tak není. Za to, že jde radši s bohatými muži, než aby si našla někoho, kdo by ji měl rád. Za to, že neustále o všem pochybuje a že nedokáže své matce dát co proto. Přesto ji ale budete chápat a dokážete se do ní místy i docela dobře vžít, do její nejistoty, co jejího strachu. Druhý díl mi daleko více brnkal na emoční strunu než ten první. Cama jsem chvílemi nesnášela a chvílemi naprosto zbožňovala, Cole byl zlatíčko a moc se těším na jeho příběh.

V knize se samozřejmě objevují také postavy předchozího dílu, ačkoliv se musím přiznat, že jsem Joss chvílemi naprosto nepoznávala a byla jsem z ní víceméně v šoku. Ale tak co, pořád je poměrně jasné, jak takovéhle příběhy skončí, jen si hrdinové musí projít pořádnou kupou problémů, aby se dočkali svého šťastného konce. Je to správně emočně vypjaté, správně zamotané a samozřejmě i správně žhavé.

Četlo by se mi to ovšem líp, kdyby mě tolik nemátl český překlad. Hlavní hrdinka se jmenuje Johanna, ale často ji v knize oslovují Jo. No a pak jsou tam chvíle, kdy jsou dialogy uvedeny taky slovem „jo“, ale ve smyslu ano… a věřte mi, že tohle vám pořádně zamotná chvílemi hlavu 😀

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. lucie napsal:

    Krásná obálka, ale není to nic pro mě. 🙂
    lucie recently posted..Waiting on Wednesday #9My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..