Deset polibků

Autor: Sarah MacLean
Český název: Deset polibků
Originální název: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Knižní série: Láska podle čísel
Díl: druhý
Žánr: historická romance
Věková hranice: +18

Česká anotace: U dveří lady Isabel Townsendové klepe další muž, a to znamená jediné – otec jí prohrál v kartách. Zase! Když se však dozví, že to bylo naposledy, nevnímá lady Isabel jeho náhlou smrt jako bůhvíjaké vysvobození – pravidelné návštěvy rozdychtěných domnělých snoubenců, nárokujících si jak její ruku, tak neexistující věno, patří k těm z menších starostí jejího života. Ani lord Nicholas St. John nemá o zájem opačného pohlaví nouzi.

Dříve ho snad i sám iniciativně vyhledával, ale od chvíle, co ho populární ženský magazín Perly a peleríny veřejně označil za jednoho z nejpřitažlivějších svobodných mládenců v Londýně, před ním musí doslova utíkat. Když se tedy naskytne příležitost odjet z Londýna (a jen tak mimochodem pomoct příteli najít jeho sestru), neváhá lord Nicholas ani minutu. Že ho tento útěk před ženami – tedy pardon, pátrání – osudově zavede přímo k lady Isabel, přece nemohl tušit.

Nakladatel: Avon (EN), Ikar (CZ)
Počet stran: 357(EN), 400 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 36.10.2010
Vydání v ČR: červenec 2012

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, únor 2014, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: I když to bylo úplně jiné než první díl, pořád mě to bavilo 🙂 Škoda, že ten třetí díl v češtině vydat nechtějí.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora
Oficiální blog autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
K téhle sérii jsem přišla jako slepý k houslím, což samozřejmě víte, pokud jste četli mou recenzi na první díl. Na pokračování jsem byla zvědavá, hlavně proto, že jsem chtěla vědět, jestli je i druhý díl tak dobrý. Je velká škoda, že se třetího v češtině nedočkáme, Deset polibků stálo za to.

Isabel Townsendová si už zvykla na to, že ji její otec rád sází do svých her jako kus nábytku. Už takhle vypakovala řadu rádoby nápadníků a manželů, kteří prohlašovali, že ji vyhráli v kartách. Isabel se o sebe a svého bratra totiž musí starat sama po té, co od nich jejich zhýralý otec utekl a matka zemřela žalem, před smrtí ovšem nezapomněla dceři dát pořádně najevo, že za všechno může ona a její rozhodnutí se neprovdat. Isabel dělá, co může, aby udržela sé tajné útočiště pro ženy nad vodou, ale všechno se jí rozpadá pod rukama. Doslova. Jediná možnost, jak získat peníze, je prodat svou oblíbenou sbírku soch.

Lord Nicholas St. John utíká z města od všech vdavekchytivým žen, co si na něj brousí drápky. A za všechno může jeden článek o nejpřitažlivějších svobodných mládencích v Londýně. Nicholas se cítí jako lovená zvěř a musí prchnout dřív, než to bude ještě horší. Jako skvělá příležitost se ukáže prosba jeho přítele, aby našel jeho sestru, která utekla z domova. Shodou okolností ovšem zachrání život samotné Isabel a dostane se do jejího domu, aby cenově ohodnotil sochy k prodeji. Netuší, že jde o osudové setkání, jenž výrazně zamíchá kartami.

Nevím, co víc bych ke knize řekla. Oba hrdinové jsou sympaťáci, přitom naprosto odlišní od hrdinů prvního dílu, což je dobře. Pravda, první kniha měla trochu větší šťávu, ale i tahle vás dokáže hezky vtáhnout a nepustit až do samotného konce.

Příběh opět přeložila skvělá Jana Jašová a ačkoliv jsem musela skousnout jisté překladatelské lahůdky jako mušličky a kopí (vážně!), bavila jsem se. Knihu určitě doporučuju všem čtenářům, co mají rádi žhavější historické romance, u nichž si rádi odpočinou a prostě se nechají unášet dějem.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..