Suddenly Royal

SuddenlyRoyal_bookAutor: Nichole Chase
Originální název: Suddenly Royal
Knižní série: Suddenly
Díl: první
Žánr: new adult, romance
Věková hranice: 18+
Hodnocení 4 hvězdičky

Samantha Rousseau je zvyklá ušpinit si ruce. Díky tvrdé práci na získání magisterského titulu v oboru biologie volně žijících živočichů a starání se o svého nemocného otce nemá čas na to, aby se zabývala nějakou šuškandou okolo celebrit, značkovým oblečením nebo dovolenou. Takže když ji vévodkyně malé země Lilaria pozve na večeři, vyvodí z toho Samantha, že s ní chce prodiskutovat možné financování programu. Samotná pravda jí změní život takovým směrem, o jakém se jí ani nezdálo.

Alex D’Lynsal se snaží udržet si pro změnu čistý štít. Jako korunní princ Lilarie už má za sebou nějaké ty skandální titulky, ale poslední fotky ho přivedly k balení kufru a odjezdu do Ameriky. Zařekl se, že si dá od ženských pokoj – hlavně od žen na očích veřejnosti. A toho se taky drží, dokud nepotká Samanthu Rousseau. Je tvrdohlavá, divoká a nebezpečně sexy. Nemluvě o tom, že jde o dědičku panství v jeho zemi, což z ní dělá nejlepší novinku pro všechny bulvární plátky.

Zatímco se Sam snaží orientovat v novém světě plném politiky a bohatství, musí také odsunout stranou své rostoucí city k Alexovi. Kdyby se jim poddala, znamenalo by to víc, než se jenom zamilovat. Musela by přijmou váhu celé země.

Počet stran: 464 (EN)
Vazba: ebook i brožovaná vazba (EN)
Vydání v USA: 23.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny, květen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle byla taková příjemná oddychovka.

Oficiální web autora

Můj názor: Tenhle kousek jsem si vybrala čistě pro odreagování, protože jsem potřebovala něco lehkého a rychlého. Nástin děje se mi okamžitě zalíbil, protože šlo de facto o variaci na mé oblíbené Princezniny deníky. Rozhodně jsem nebyla zklamaná.

Sam je jako hrdinka správně sympatická. Čtenář se s ní dokáže sžít a drží jí palce, když vstupuje do světa pozlátka, o němž dříve neměla ani ponětí. Pravda, samotné vysvětlení toho, jak ke svému jmění vlastně přišla a co vévodkyni vedlo k tomu, aby ji našla, je mírně prkenné a až těžko uvěřitelné, ale v tomto případě je vám to tak nějak putna. Rádi tuhle podivnou autorčinu „lež“ spolknete a prostě se bavíte dál.

Alex si získá vaše srdce stejně lehce, jako si získá to Samanthino – ačkoliv ona se mu ze zcela logických důvodů snaží ubránit. Nejde o to, že by dělala drahoty, ale má obavy z možné budoucnosti, která by nemusela být zrovna dvakrát příjemná. Sice v knize byla zmíněna jména jeho ex-přítelkyň i jeho ne zrovna příjemná kauza v novinách, ale celkově Alex vůbec nepůsobil nijak extra nebezpečně nebo tajemně. Už od začátku dával jasně najevo, že mu na Sam záleží – a to se mi ohromně líbilo.

Když nad tím teď tak uvažuju, kniha vlastně nemá žádného extra záporáka. Naopak má větší množství postav, co vám padnou do oka. I když se tu a tam objeví někdo méně příjemný. Tak už to ale bývá. Celkově jde o velice příjemnou knihu, která staví na již dobře známé princeznovské zápletce.

Ale když neočekáváte naprosté zázraky, knihu si krásně užijete. Má v sobě totiž výbornou kombinaci romantiky a hezké žhavosti typické pro new adult žánr. Hodně se těším na druhý díl, Royal Agenda. Ten by se měl týkat osudu Alexovy sestry, Cathy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. lola181 napsal:

    ja milujem a navždy mojou srdcovkou zostanú denníky princeznej a veľmi ma teší, že som našla niečo s podobnou myšlienkou 🙂

  2. Bastera napsal:

    To bych si přečetla ráda, ale já a angličtina se asi zkamarádíme až po dostuduji a budu mít čas se s ní prát 😀 Jinak obálka je jak vystřižená Audrey Hepburn 🙂
    Bastera recently posted..RC recenze: Game (Anders de la Motte)My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..