Rush Too Far

RushTooFar_bookAutor: Abbi Glines
Originální název: Rush Too Far
Knižní série: Rosemary Beach / Too Far
Díl: čtvrtý / čtvrtý
Žánr: new adult, romance, erotika, drama
Věková hranice: 18+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Celý příběh Rushe a Blaire sice známe a víme, jak jsem jim daří i v dalších dílech série, ale víme my vůbec, jak to všechno vypadalo, když se seznámili? Co vedlo Rushe k tomu, aby se snažil od Blaire držet dál? Proč s ní jednal tak a pak najednou svůj názor změnil? Byla pro něj opravdu ta pravá už od začátku, anebo na vše přišel až postupně? Pokud jste na všechny tyto otázky řekli ano, pak si rozhodně musíte přečíst Rushův příběh. Protože to nebude to, co byste čekali.

Rush má v Rosemary Beach jistou pověst… proč taky ne. Je mladý, pohledný a bohatý, může si užívat života plnými doušky. A taky to tak dělá. Hlavně si rád užívá pozornosti žen a hned dopředu žádné z nich nic neslibuje, ačkoliv si každá z nich staví vzdušné zámky a myslí si, že právě ona bude pro něj tou pravou. Vážnému vztahu se Rush vyhýbá jako čert kříži, nejspíš i díky své ne zrovna úžasné matce a dosti rozmazlené sestře, kterou má ovšem rád nade vše.

Tedy až do okamžiku, kdy mu zrak padne na nevinnou Blaire. I když ví, o koho jde a zná všechny důvody pro to, aby si ji držel co možná nejdál od sebe, nemůže si pomoct. Blaire je prostě jiná a on jejímu kouzlu začíná propadat. Děsí se ovšem toho, až o něm zjistí pravdu.

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 256 (EN)
Vazba: Brožovaná i ebook (EN)
Vydání v USA: 6.5.2014
Vydání v ČR: nevyšlo

Datum četby: 2 dny,duben 2014, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bylo to daleko lepší než bych čekala.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Myslím, že je nám všem jasné, o čem asi tak kniha může být a jak moc je to u čtenářek populární. Ačkoliv jsou knihy Abbi Glines pořád na jedno brdo a kopírují poměrně stejný scénář (aka bad boy, nechce se vázat, ale pak přijde ona, ta jediná a nedokáže bez ní žít, překonají těžkosti a brzy čekají prvního potomka, protože kondomy se v Americe prostě v Rosemary Beach nenosí), tenhle kousek dokázal příjemně překvapit.

Rushcrush je poměrně známý jev, ovšem po přečtení této knihy i u mě nastoupil vyšší level. Líbí se mi, že se autorka, narozdíl od svých konkurentech v branži, rozhodla poodhalit i věci, o nichž jsme logicky nemohli mít ani ponětí. Tím se kniha stala daleko lepší a nešlo o pouhé převyprávění již známého příběhu z mužského pohledu, kde má chlap většinou naprosto ženské myšlenky o tom, jak ta jeho vyvolená je prostě úžasná a jak ji musí mít. Ne, že by to i tady nebylo, ale tak nějak to bylo snesitelnější než jindy.

Osobně jsem se tedy bavila a mrzí mě jedině to, že když čtvrtá kniha vyšla až po celé trilogii, mohla se zaobírat příběhem všech tří knih a ne jenom té první, i když to by asi ani nebylo pořádně o čem psát, anebo by naopak bylo Rush Too Far až moc velká bichle. Tak jako tak to nebylo vůbec špatné.

P.S.: Naprosto nechápu prozatímní českou obálku prvního dílu série. Blaire by měla vypadat kouzelně, anebo by se měli pokusit alespoň trochu přenést ten sexy náboj, ale když se podívám na tu naši, napadá mě jedině to, že tam Blaire vypadá jak zmalovaná šlapka. Katastrofa.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..