Breathless

Autor: Brigid Kemmerer
Originální název: Breathless
Knižní série: Elemental
Díl: třetí půldíl
Žánr: zvláštní schopnosti

Anotace na Goodreads: Příliš mnoho tajemství. Nedostatek času.

Nick Merrick má být tím vyrovnaným členem rodiny. Mírotvůrce. Vzhledem k tomu, že je to jen on a jeho tři bratři proti zbytku světa, je to taktika přežití.

Jenže teď má problémy a jeho bratři mu tentokrát nemůžou pomoci.

Jeho takzvaná přítelkyně Quinn je jako neřízená střela. Mezitím je to Quinnin taneční partner Adam, který s Nickem pořádně mává. Nutí ho přiznat si to, co by nejradši držel nadále pod pokličkou, i když je to těžké.

Cítí to – atmosféra houstne. Nebezpečí se blíží. Ale cokoliv se bude dít dál, je Nickovi jasné, že někdy prostě mír udržet nedokážete…

Nakladatel: K-Teen (EN)
Počet stran: 65 (EN)
Vazba: ebook (EN)
Vydání v USA: 30.4.2013
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:

 
 
 
Moje hodnocení obálky:

 
 
 
Datum četby: 1 den, květen 2013, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Ááááách jo, proč mi to ta Brigid sakra dělá?

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor (obsahuje spoilery):
Jde o krátkou novelku, která se zaměřuje na Gabrielovo „hodné“ dvojče, Nicka. Toho tu a tam samozřejmě uvidíte i v prvních dvou knihách, ale tady se příběh zaměřuje jen na něj.

Strašně mě mrzelo to, že původně měla autorka vymyšlené tři díly, z toho se měly jen dva věnovat bratrům Merrickovým a pro další dva měla připravené pouze novelky. Jsem ráda, že se jí nakonec podařilo s nakladatelstvím sepsat smlouvu ještě na další dva díly. My se tak dočkáme Nickova i Michaelova příběhu, za což jsem moc vděčná.

Obzvláště po tom, co jsem si přečetla v této novelce. Líbí se mi, že se Brigid nebojí experimentovat, riskovat a že to bere tak, jak je to i v životě. Zdá se totiž, že je Nick gay a neví, jak s tímhle přiznáním ven. Vlastně ani dost dobře neví, jestli gay je, jenom je mu jasné, že s ním holky nic moc nedělají. O to zapeklitější je to už jenom tím, že Quinn je jeho přítelkyně. Ačkoliv se ukáže, že z téhle šlamastyky jde částečně ven, nemá ještě tak úplně vyhráno.

Krátký náhled do Nickova příběhu mě naprosto navnadil na celou knihu a nemůžu uvěřit, že budu muset čekat až do příštího roku (2014), než si ho přečtu! Proboha! Každopádně i tak se těším na třetí díl série, který by teď měl být na cestě ke mně domů. Celou sérii jsem si ohromně oblíbila. Mám slabost pro hezouny a napínavý a nebezpečný příběh. A tohohle Brigid přináší vrchovatě.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..