Posuď knihu podle obalu (109)

Název knihy: Kolejmoří

Autor: China Miéville

Datum vydání: 2.5.2013

Česká anotace: Vydejte se do Kolejmoří, na epickou cestu pro dobrodruhy každého věku. Šam ap Súrap z vlaku Médés se s úžasem účastní svého prvního lovu na krtka. Gigantická šelma vyrazí ze země, lovci na ni zamíří harpunami, odehraje se strhující souboj, jenž je zkázou jedné strany a triumfem té druhé.

Ale ať jsou cesty po nekonečných tratích kolejmoří sebeúchvatnější, Šam se nedokáže zbavit pocitu, že život mu může nabídnout i něco víc. Třebaže kapitánka jeho vlaku myslí pouze na dopadení nažloutlého krtka, jemuž se žene v patách od chvíle, kdy ji před léty připravil o ruku.

Když Médés na výpravě narazí na zdemolovaný vlak, vrak se zpočátku jeví jako vítané rozptýlení. Nicméně jistá nepředstavitelná věc, kterou Šam v trosce objeví, ho vzápětí dovede do situací, jež by nejspíš oželel. Zanedlouho se sám stává štvanou zvěří, po níž pátrají piráti, vlakaři, netvoři & kdovíkdo ještě. Změna patrně nečeká jen Šamův život, dočká se jí možná celé kolejmoří…

Můj názor: Téhle knihy jsem si vlastně všimla jen tak náhodou, právě díky obálce. Přijde mi dost pesimistická, přitom ohromně zajímavá. Hlavně ve mě navozuje náladu na další steampunkovou knihu. Celková volba stylu fontu a barvy názvu knihy a jména autora se mi do celého konceptu hezky hodí. Jsem na knihu hodně zvědavá.

 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. E_V_E napsal:

    Táká smutná obálka by som povedala.
    E_V_E recently posted..Draki #3: NávratMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..