Měsíční čítárna – únor 2012

Od začátku ledna se ve skupině na Goodreads, Czech Book Bloggers, začal rozvíjet nápad se společným čtením, do kterého by se mohl zapojit každý, kdo by měl zájem se s ostatními podělit o své dojmy z knihy. Takto nakonec vznikla Měsíční čítárna.

Pro únor jsme pak nakonec došli k volbě, která nejspíš mnohé překvapí. Knihou pro tento měsíc je totiž první díl Školy noci – Označená a to především díky dobré dostupnosti. A v nemalé míře také díky faktu, že tuto volbu bereme jako možnost, jak se konečně donutit knihu přečíst (ale i přečíst znovu a najít na ní zase něco nového). Dá se totiž říci, že se čtenářstvo kolem Školy noci dělí na tři hlavní skupiny:

1. ti, kteří knihu četli a moc se jim zalíbila
2. ti, kteří knihu taktéž četli, ale vyvolala v nich spíše nelibost
3. a pak jsou tu ti, kteří knihu nečetli (případně ji nedočetli) protože od ní nečekají nic dobrého

My bychom rádi tyto tři skupiny protkli do jedné diskuze, kde by měl možnost každý říci to, proč si myslí tohle a nebo tamhleto.

Diskuzi pro knihu Označená naleznete zde:

Škola noci

Samozřejmě platí základní pravidla, jako dobře označovat spoilery – a to tak, že před každý příspěvek nejdříve napíšete, na které kapitole se nacházíte. A v rámci slušného chování je pak třeba rozlišit diskutování a napadání někoho za jeho názor, to první je vítané, to druhé ovšem zakřičte doma do polštáře.

Pokud jste nenašli dostatek odvahy, aby jste se s námi pustili do Označené, možná si vyberete něco z následujících dvou měsíců…

Březen – Hvězdný prach
Duben – Poslední píseň

Kromě základní Měsíční čítárny jako takové, je zde i nadstavba této akce a to pro všechny, kteří mají rádi klasiku a nebo se jen stále nemohou odhoupat k tomu, aby začali s četbou k maturitě. Nenechte se vyděsit slovíčkem povinná a rozhodně najdete i opravdové skvosty.

Pro tento měsíc se stane předmětem četby R.U.R od Karla Čapka a již brzy zde bude doplněn i seznam na následující měsíce.

Diskuzi pro knihu „R.U.R.“ naleznete zde:

R.U.R.

Březen – (bude upřesněno)
Duben – (bude upřesněno)

Budeme se těšit na společné čtení!

A ještě na závěr: Pokud jste český bloger a blogujete o knihách, vstupte do naší knižní komunity tady.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..