Tento měsíc v kinech (94)

Nový měsíc a spolu s ním i další filmové adaptace

~ Květen 2024 ~

Priscilla (Priscilla)
Podle literární předlohy: Priscilla ~ Priscilla Presley
Datum premiéry: 30.5.2024

V roce 1959 potkává čtrnáctiletá Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) na vojenské základně o deset let staršího Elvise Presleyho (Jacob Elordi). Jejich setkání je osudové. Po boku krále rock’n’rollu na ni čeká život plný pozlátka a večírků, ale i hádek a citové manipulace.

Držitelka Oscara Sofia Coppola (Ztraceno v překladu) představuje odvrácenou tvář popové ikony ve stylovém portrétu jednoho z největších milostných příběhů dvacátého století.

 
 

 

Princezna na hrášku
Podle literární předlohy: Princezna na hrášku ~ Hans Christian Andersen
Datum premiéry: 30.5.2024

Na pohádkovém francouzském zámku probudí princeznu Agnès de Sully de Montana Bleue jednoho dne hrozivé burácení davu pod okny. V zemi se bouří nespokojený lid a ona se musí okamžitě dostat do bezpečí. Na vznešené róby, ani plné truhlice není čas, stává se tedy vyhnankyní.

Na radu své komorné se vydává do dávno zapomenuté rodné země, až do dalekých Čech, kde ji ale nedůvěřivá Hraběnka, poté, co se její syn do Agnès zamiluje, podrobí přísné zkoušce, kterou všichni tak dobře známe: nechá ji nemilosrdně ustlat na malém zeleném hrášku. Uspěje princezna v osvědčeném testu a prokáže svůj vznešený původ? Anebo po dlouhé vyčerpávající cestě usne hlubokým spánkem?

 

HAIKYU!! The Dumpster Battle
Podle literární předlohy: HAIKYU!! The Dumpster Battle ~ Haruiči Furudate
Datum premiéry: 30.5.2024

Šojó Hinata nastupuje do volejbalového týmu na střední škole Karasuno, aby se pokusil navázat na úspěchy svého velkého vzoru, bývalého hráče tohoto týmu, který si vysloužil přezdívku „Malý obr“. Hinata ale velice brzy zjišťuje, že členem týmu je také jeho dřívější nemilosrdný protivník Tobio Kagejama.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že jejich zcela odlišný herní styl nebude možné sjednotit, ukazuje se, že těchto rozdílů mohou velice dobře využít. Bude to ale stačit na to, aby porazili tým Nekoma v prestižním zápase, přezdívaném „Dumpster Battle“, ve kterém by se mělo definitivně rozhodnout o tom, který z těchto dvou týmů volejbalových outsiderů je skutečně lepší?

 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..