Koruna z kostí a zlata

Autor: Jennifer L. Armentrout
Originální název: The ​Crown of Gilded Bones
Český název: Koruna z kostí a zlata
Knižní série: Z krve a popela (Blood and Ash)
Díl: třetí
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, fantasy, romance, erotika, humor, magie, zvláštní schopnosti, upíří, vlkodlaci
Moje hodnocení: 3 hvězdičky

Pokloňte se své královně, nebo před ní vykrvácejte.

Poppy by ani ve snu nenapadlo, že někdy zažije lásku, jakou našla u prince Casteela. Chce si užívat svého štěstí, ale předtím se musí rozhodnout, jestli přijme korunu z kostí a zlata. Vždy toužila po kontrole nad vlastním životem, ne nad ostatními.

Jakmile však vyjdou na světlo hříchy království, povstane i dávná síla ohrožující vše, za co Poppy a Casteel bojovali. Oba tak brzo zjistí, jak daleko jsou ochotni zajít pro svůj lid – i jeden pro druhého.

Nakladatel: HarperCollins (EN), Fragment (CZ)
Počet stran: 645 (EN), 632 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 20.4.2021
Vydání v ČR: 10.11.2022

Datum četby: 3 dny, květen 2024, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Tohle teda je překombinovaná telenovela.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autorky

Můj názor: Když už jsem se dala do boje a pustila se do téhle oblíbené série, řekla jsem si, že to po druhém díle rozhodně nevzdám a budu číst dál. Zajímalo mě totiž, co všechno si autorka ještě vymyslí a jak zapletené to bude. No a že to byla síla.

Na podivný vztah Poppy a Casteela jsem si už asi tak nějak zvykla, takže už mě ty nekonečné poznámky o bodání a vzrušení z agresivity a surovosti asi tolik nerozhodí. Většinu času je spíš ignoruju. Když už si tedy obě hlavní postavy vyznaly nehynoucí lásku a po velice krátké a velice osudové známosti se dokonce vzaly, je na čase se konečně pustit do díla a nakopat těm upírům konečně prdel.

Jenže ono ne. Opět sledujeme vnitřní monology vagíny… uhm… teda Poppy o všem, co se děje. Sice se konečně podíváme do té skvělé Atlantie, kterou si věčně pletu s Atlantidou, ale to by nebyla Armentrout, aby z toho neudělala větší bombu, než byste čekali. A že tahle bombička opět pěkně zamíchá kartami.

Škoda jen, že člověk začne mít při četbě pomalu stihomam z toho, kdo všechno a jak často jde vlastně Poppy po krku. Ale ještě že je Poppy správná Mary Sue a všechno s přehledem zvládne, i když o sobě nekonečně pochybuje a nevěří si. Není se čeho bát, protože ve chvíli pochybností nastoupí na scénu některý z Atlanťanů, aby jí vysvětlil jako na terapeutickém sezení s psychologem, že je vlastně nejlepší ze všech a že to všechno zvládne. Tečka.

Děj ovšem opět utíká pěkně svižně (až na ty monology), pořád se něco děje a stále se objevují věci, které vás dokážou pěkně překvapit. Nechybí i pár vtipných scén, ale jsou většinou spojené s erotickými pasážemi. Těch je v knize čím dál tím víc, až by člověk řekl, že spíš autorka z fantasy romance přechází k tvrdé paranormal romance, kde si to postavy rozdávají všude a je jim jedno i před kým. Navíc si autorka připravuje půdu na trojku, což v knihách o osudové lásce úplně ráda nevidím.

V reáliích knihy mám stále zmatek, protože se snad až ke konci příběhu dozvíme o bozích, božstvech, vzniku a přibližném fungování světa, což je na třetí knihu v pořadí docela pozdě. Plus je těch informací tolik, že se člověk cítí přesycený. Konec knihy již tradičně zděsí, takže jsem zvědavá, co bude dál. Občas mi to ale přišlo jako strašná telenovela.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..