Magie vítězí

Autor: Ilona Andrews
Originální název: Magic Triumphs
Český název: Magie vítězí
Knižní série: Kate Daniels (Kate Daniels)
Díl: desátý
Žánr: urban fantasy, paranormálno, magie, zvláštní schopnosti, upíři, měňavci
Věková hranice: 20+
Moje hodnocení: 5 hvězdiček

Kate se kdysi starala jako osamělá bojovnice o paranormální problémy v Atlantě po Změně. Od těch dob ušla dlouhou cestu. Získala si přátele a udělala si i nepřátele. Nalezla lásku a společně s Curranem Lennartem, bývalým Pánem šelem, založila rodinu. Ovládá však příliš mocnou magii, než aby ji velcí hráči světa nechali v klidu žít. Mezi Kate a jejím otcem Rolandem v současné době vládne křehké příměří.

Když začne znovu zkoušet její obranu, Kate si uvědomí, že se dříve nebo později bude muset s otcem znovu utkat. Čarodějky věštkyně ve svých vizích začnou spatřovat krev, oheň a lidské kosti. A když k jejímu prahu dorazí tajemná bedna, symbol vyhlášení války prastarým nepřítelem, který téměř zničil její rodinu, ví, že její čas vypršel.

Kate Danielsová nemá na výběr. Bude muset spojit síly s tím nejnepravděpodobnějším spojencem. Tuší, že zrada je nevyhnutelná. Ví, že blížící se bitvu nemusí přežít. Ale bude bojovat. Za své dítě. Za Atlantu. Za celý svět.

Nakladatel: Ace (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 327 (EN), 320 (CZ)
Vazba: Brožovaná (EN), Vázaná (CZ)
Vydání v USA: 28.8.2018
Vydání v ČR: 10.12.2019

Datum četby: 3 dny, listopad 2017, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Docela překvapivý závěr. Jsem ráda, že bude příběh vlastně pokračovat dál… jenom jinak. Nechci se se svou rodinou loučit…

Oficiální blog autorů
Oficiální stránky autorů

Můj názor: Čtení posledního dílu mé oblíbené urban fantasy série jsem odkládala rok. Nechtěla jsem, aby to skončilo, protože jsem si celý ten svět a postavy zamilovala. Nechtěla jsem se loučit, protože takhle skvělých sérií vážně není moc. Navíc ještě sérií, které vyšly také v češtině, kompletní a se skvělým českým překladem. Naprostý unikát.

I proto jsem se rozhodla přečíst postupně celou sérii od prvního dílu až po ten desátý (tedy kromě spin-offů a novelek). Abych si to patřičně užila. I proto jsem měla daleko lepší přehled o událostech, které se staly, protože například děj toho devátého jsem si zase tolik nepamatovala, přitom měl být v paměti nejčerstvěji. Každopádně ani tentokrát mě autorské duo Ilona Andrews nezklamalo. Byla to jedna velká jízda, která svým způsobem byla trochu přitažená za vlasy a občas dohnaná až do extrémů… ale co. Svět Kate Daniels byl tak trochu ujetý už od začátku. Možná to mě na něm tolik baví. I když je fakt, že těch superschopností a supervývoje bylo občas až moc, i když vše mělo svůj důvod.

Kniha má jediné dva mínusy. Že je konec a to, že se syn Kate a Currana jmenuje Conlan. Horší verzi jména si snad ani vybrat nemohli. Proč to nemohl být třeba Connor? Vůbec bych netušila, jak moc mi tohle jméno bude během četby vadit. Ovšem i tak jsem si četbu užila a ze všech těch zvratů jsem měla pěkně zamotanou hlavu. Autoři si s tím vývojem pohráli vážně pěkně a kulantně z celé ošemetné situace vlastně vybrusili s několika překvápky na konci.

Stejně tak mě moc těší zjištění, že se se světem Kate Daniels tak úplně neloučíme, protože v lednu už za pár dní vyjde první díl spin-offu s Julií a podle prologu a první kapitoly, které jsem si přečetla, to vypadá na jiný druh pořádné jízdy. Jen doufám, že neskončíme u jednoho dílu a bude jich minimálně pět. Navíc mi ještě zbývá přečíst spin-off o Hughovi a ten by měl mít taky minimálně jedno pokračování. Doufám, že kvalita ale zůstane stejná, jinak budu hodně zklamaná. Kate Daniels je totiž jedna z nejlepších knižních sérií, kterou jsem četla a všem ji rozhodně doporučuju.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Kometa napsal:

    Conlan se nemůže jmenovat Connor, protože jednou z důležitých postav série Hidden Legacy od IA je Connor “Mad” Rogan. Iron Covenant by měl mít další dva díly, ale časově spadá mezi KD9 a KD10. Aurelia Ryder (Julie) možná bude série a možná taky ne, což prý záleží na prodeji a na zájmu čtenářů. A vypadá to, že by se nějakého vlastního příběhu mohl dočkat i Roman. A mám neblahé tušení, že po přečtení Blood Heir budou dotazy i na příběh o jednom zajímavém páru, který se mezi KD10 a AR1 musel dát dohromady. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..