V říjnu 2016 vychází – 2. část

Druhá polovina přehledu knih vycházejících u nás.

~ Česko ~

Rozkaz zabít (Labyrint)
James Dashner

19.10.2016
Yoli

Prequel úspěšné sci-fi série „Labyrint“. Ještě předtím, než byl ustaven ZLOSIN, ještě předtím, než Thomas vstoupil do labyrintu, zasáhly Zemi sluneční erupce a propukla nemoc, se kterou se lidstvo dosud nesetkalo. Mark a Trina přežili erupce, ale to se ukázalo jen jako rozcvička před hrůzami, které je čekají.

PNemoc, která se projevuje agresí a šílenstvím, zachvacuje postupně celý kontinent, a nikdo neví, odkud se strašlivý virus vzal. Panují pochybnosti, že v tom mohl být něčí zvrácený zájem… Mark a Trina jsou přesvědčeni, že existuje způsob, jak zachránit ty, které nemoc ještě nezničila. Jejich cesta za lékem na erupci je ale trnitá. V zdevastovaném světě má každý svou cenu, a oni by byli nejcennější jako mrtví…

Maestra (Maestra #1)
L.S. Hilton

19.10.2016
Ikar

Judith je slušné děvče. Pracuje přece v uznávané aukční síni, s nikým nechodí, na večírky ji neužije. A když přijde o práci, protože odhalí podvod s obrazem, zdá se, že odstrkovaná hodná holka ke štěstí tentokrát nepřišla. Jenže věci nejsou vždycky takové, jaké se zdají. A Judith není odevzdaná tichá květinka. Je to cílevědomá žena, kterou není radno podceňovat, a velmi dobře placená společnice na úrovni, která s klientem odjede na Francouzskou riviéru. Tím ovšem všechno teprve začíná.

Královna ohně (Stín krkavce #3)
Anthony Ryan

20.10.2016
HOST

Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně. Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel. Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží.

Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí nepřirozeně dlouhý život. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala takového bojovníka, zlověstně umlkla…

Ticsící patro
Katharine McGee

24.10.2016
Egmont

V New Yorku roku 2118, městě technických novinek, se tyčí tisícipatrová Věž. Zářivá vize budoucnosti, kde je možné vše – pokud se snažíte dost. Každý tu něco chce… a každý tu má co ztratit. V prostředí úchvatného pokroku a technického luxusu se pět teenagerů snaží získat své místo na vrcholu světa. Ale z takových výšin vede jen jediná cesta: dolů.

Setkání (Trosečníci v čase #1)
Margaret Peterson Haddix

24.10.2016
Fragment

Jonáš a jeho kamarád Karlos od malička věděli, že jsou adoptovaní. Nikdy po svých rodičích nepátrali a nepřišlo jim to nikterak zajímavé. Jednoho dne oba dostanou podivný dopis, ve kterém stojí: Měj se na pozoru, jdou si pro tebe! A následují další stejně zlověstné anonymy.

Při pátrání po identitě tajemného pisatele kluci narazí na podivné muže, kteří dokážou na povel zmizet. A také na agenty FBI. Jsou jim v patách a očividně se snaží zabránit tomu, aby odhalili šokující skutečnost: před třinácti lety se objevilo letadlo, jehož jedinou posádku tvořilo třicet šest nemluvňat.

Nikdo ho neviděl přistávat, neví se, odkud přiletělo, ani kdo ho pilotoval. Jonáš a Karlos byli tehdy na jeho palubě.

Ukazuje se, že kluci se dostali mezi dvě znepřátelené strany, které sledují velmi rozdílné cíle. A nejsou v tom sami. Dětí, které byly tehdy v letadle, a nyní dostaly podobné dopisy, je mnohem víc…

Klíč k času (Časodějové #1)
Natalja Ščerba

24.10.2016
Fragment

Vasilisa žila až donedávna se svojí babičkou a neměla ponětí o tom, že její otec je mocný mág země Eflary. Místa, kde žijí tajemní čarodějové, kteří ovládají silnou magii, díky níž mohou ovlivňovat čas. Když se pak sama ocitne v zemi časodějů a víl, netuší, jaké nebezpečí tam na ni čeká. Nikdo neví, proč se tam najednou objevila, ani kým ve skutečnosti je. Je to nešika, která nezná svůj původ, nebo špionka, kterou vyslal její otec, aby mu pomohla získat trůn? Nebo je dokonce mocná časodějka, která umí ovládat čas a může zachránit Zemi a Eflaru před nebezpečím, které se na ně řítí?

Běsnění (Šepotání)
A.G. Howard

24.10.2016
CooBoo

Alyssa Gardnerová skočila do králičí díry, čelila tajemné Říši divů a nakonec zvládla naplnit svůj osud. Přežila bitvu o svět podsvětníků a také bitvu o své srdce. V tomto povídkovém souboru se můžete společně s ní a její rodinou vrátit do Říše divů a zároveň si můžete přečíst i několik chybějících scén z předešlých knih!

V povídce Šest nemožných věcí Alyssa vzpomíná na nejvzácnější okamžiky ze svého nejen lidského života po konci Zrcadlení. Alyssina matka v povídce Kluk v pavučině vypráví o své návštěvě Říše divů a záchraně muže, který se později stal jejím manželem. A v Můře v zrcadle Morfeus pátrá v Zachových vzpomínkách na Alyssu.

Rockový polibek (Stage Dive #4)
Kylie Scott

26.10.2016
Baronet

Měla to být záležitost na jednu noc…

Pozitivní. Dvě maličké čárky na těhotenském testu převrátí život Lizzy Rollinsové vzhůru nohama. A to všechno kvůli jedné obrovské chybě, kterou udělala ve Vegas s neuvěřitelně sexy baskytaristou rockové skupiny Stage Dive. Ben Nicholson byl jediný, s kým se kdy dokázala odvázat, a Lizzy ví, že pohledný rocker nehledá vážný vztah, přestože by si přála opak.

Ben ví, že románek s Lizzy je mu zapovězený. Naprosto a úplně. Je to totiž sestra kamarádovy manželky, a přestože to mezi nimi jiskří, nesmí si s nádhernou a svůdnou ženou nic začít. Ve Městě hříchu ale na okamžik podlehne touze a brzy zjistí, že co se stane ve Vegas, tam ne vždy zůstane. Nyní jsou s Lizzy spojeni tím nejsilnějším poutem… Dokáže ale spoutat i jejich srdce?

Moje recenze

Bez pravidel
Lauren Weisberger

26.10.2016
Baronet

Charlotte „Charlie“ Silverová je talentovaná tenistka a ve všech ohledech slušná dívka, kterou přivedl k bílému sportu a poté i na špičku mezi juniory její otec, bývalý profesionální tenista.

Po prohře ve Wimbledonu a nepříjemném zranění se Charlie rozhodne přejít k novému trenérovi. Rázem se stává hvězdou kurtů a její jméno se pravidelně objevuje na předních místech sportovních stránek novin.

Smlouva s živoucí legendou Toddem Feltnerem však připomíná smlouvu s ďáblem. Todd až dosud tvrdě trénoval výhradně muže a podle toho také přistupuje ke své nové svěřenkyni. Je odhodlaný změnit její image hodné dívky – na kurtu i v soukromí – a vychovat z ní nemilosrdný a bezohledný postrach soupeřek – princeznu bojovnici. Ke splnění svých záměrů neváhá využít ani Charliina nezávazného románku s pohledným vrcholovým tenistou, Španělem Marcem Vallejem. Charlie i Marco svůj vztah zatím tají, ale je jen otázkou času, kdy se ho chopí bulvární plátky a naservírují ho veřejnosti se všemi šťavnatými podrobnostmi.

Charliin vzestup na tenisový trůn je tak provázen stále větším zájmem veřejnosti o její soukromí a hrdinka románu za to platí příliš velkou cenu – ztrácí sama sebe a řeší otázku, jak daleko lze zajít v cestě na vrchol a co může člověk obětovat v prostředí, kde nikdo nehraje podle pravidel?

Stopa (Viráti)
Brendan Reichs, Kathy Reichs

26.10.2016
BB/art

Tory a její viráti – jak to všechno začalo a skončilo…

Čtenáře pěti románů o virátech určitě někdy napadla otázka: jak jejich příběh vlastně začal? Jak se dospívající Tory dostala na odlehlý ostrov nedaleko jihokarolínského Charlestonu, jaké to bylo, když se poprvé setkala se svým tátou Kitem, a jak se seznámila se svými pozdějšími kamarády Benem, Hiem a Sheltonem? Fanoušci ovšem v této knize zažijí se svými viráty mnohem víc záhad a dobrodružství: v druhé povídce Tory s kluky vyřeší krádež cenného laboratorního vybavení na ostrově Loggerhead, na sandiegském Comic-Conu úzase zmizí cenný model Terminátora a Tory s Benem, Hieem a Sheltonem mají jen pár hodin času, aby jej vypátrali.

Naštěstí jim pomůže Toryina teta Tempe, proslulá soudní antropoložka, která na festivalu sama vystupuje. A poslední povídka navazuje na celý cyklus tam, kde skončil, a zdá se, že jej definitivně uzavírá. Svatební den Kita a Whitney od začátku provázejí podivné nepříjemnosti. Je to náhoda, nebo se někdo snaží jejich velký den zničit? Hrdinou dne se stává Hiram, který možná zachrání svatebčanům život…

Šepot podzemí (podzemí #3)
Ben Aaronovitch

26.10.2016
Argo

Tentokrát to začne mrtvým tělem na konci stanice metra Baker Street, vším, co zůstalo po americkém studentovi Jamesi Gallagherovi. Jeho zámožná a politicky vlivná rodina se chce pochopitelně dostat této hrůzné vraždě na kloub, potíž však tkví v tom, že Jamesova smrt představuje ještě větší a nepřirozenější záhadu, než kdo vůbec tuší… tedy kromě londýnského konstábla a čarodějova učně Petera Granta.

Jelikož je inspektor Nightingale, poslední oficiální čaroděj v Anglii, zaneprázdněn pátráním po nevyzpytatelném kouzelníkovi známém také jako Muž bez tváře, je pouze na Peterovi, aby začal zkoumat strašidelné hlubiny nejstarší, největší a nyní i nejvražednější podzemní dráhy na světě. Ovšem nebude na to sám. Kdepak, FBI mu posílá pomocnici. Mladou, ctižádostivou, krásnou křesťanku, která má sklony vnímat veškerá kouzla jako dílo ďáblovo. No, to tedy bude…

Winter (Měsíční kroniky #4)
Marissa Meye

31.10.2016
Egmont

Princezna Winter má obdiv měsíčního národa pro svou vznešenost a dobré srdce, a navzdory tomu, že jí tvář hyzdí jizvy, její krása je prý ještě úchvatnější než královny Levany, její macechy.

Winter svou macechu nenávidí a ví, že Levana neschvaluje její city k příteli z dětství – pohlednému palácovému strážnému Jacinovi. Ale Winter není tak slabá, jak si Levana myslí. Společně s kyborgskou mechaničkou Cinder a jejími spojenci by se jí dokonce mohlo podařit rozdmýchat povstání a zvítězit ve válce, která zuří už příliš dlouho.

Dokážou Cinder, Scarlet, Cress a Winter porazit královnu Levanu a dopsat šťastné konce ke svým příběhům?

Pasažérka (Pasažérka #1)
Alexandra Bracken

31.10.2016
CooBoo

Ochraň svou moc. Ukryj se v čase.

Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!

Moje recenze

Zaslíbená (První noc #1)
Jodi Ellen Malpas

31.10.2016
XYZ

Livy ještě nikdy nezažila takovou vášeň jako teď. Dokonale krásný a záhadný Miller Hart ji uchvátil od prvního setkání, od prvního okamžiku, kdy ho uviděla. Fascinuje ji, a ona fascinuje jeho. Dokáže předvídat její nejtajnější myšlenky, kterých se bojí i ona sama. Svádí ji mnoha způsoby, miluje se s ní mnoha způsoby a stále více ji zatahuje hlouběji do svého nebezpečného světa. Miller je ale připraven Livy ochránit, děj se co děj, i kdyby měl riskovat svůj vlastní život. Na to je také připraven. Ale jeho tajemná minulost není to jediné, co ohrožuje jejich společnou budoucnost…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..