V říjnu 2016 vychází – 1. část

Další měsíc, další dávka knih, které si zaslouží vaši pozornost.

~ Česko ~

Prokletí Černé královny
Pierre Peve

3.10.2016
Fragment

Představte si Paříž na počátku na 20. století: pánové v buřinkách, dámy v korzetových šatech, široké bulváry, první automobily, vstupy do metra zdobené nádhernou secesní výzdobou.

Pak si představte Paříž magickou – místo, kde se realita prolíná se světem čar a kouzel. Kolem chrličů na Notre-Dame poletují barevní ptáčci, Eiffelova věž z bílého dřeva zpívá, v Seině plavou sirény a okřídlené kočky diskutují o filozofii. Vítejte v Ambermeru, světě plném intrik, tajemství a kouzel…

Mága a detektiva Louise Griffonta přivede vyšetřování celkem banální záležitosti na stopu nelegálního obchodu s kouzelnými předměty. Jak pátrání pokračuje, odhaluje zločiny mnohem temnější. Sériové vraždy a únosy, ve kterých figuruje Černá královna – zrádkyně a odvržená sestra královny víl Méliany.

Griffont se rozhodne spojit síly s baronkou Isabel, okouzlující vílou, která miluje záhady a dobrodružství, a která zná Černou královnu až příliš dobře.

Dokážou společně případ vyřešit a uniknout z kruhu temnoty, který se kolem nich pomalu, ale jistě, uzavírá?

Démon stínů (Dcery světla a temnoty #1)
Lenka Dostálová

10.10.2016
Fragment

Lea a Sára jsou sestry – dvojčata. Celý život táhly za jeden provaz a nikdy by je nenapadlo, že jejich pouto dokáže někdo přetrhnout. Když se Sára dozví, že má čarodějnické schopnosti a že je součástí magického světa, o jehož existenci neměla dosud potuchy, rozhodne se, že před ním svoji sestru uchrání.

Pod vedením svého nového učitele, strážce Lukáše, se začne učit používat kouzelnou moc. Dřív, než své nadání ovládne dokonale, však zasáhne zlo. Její sestru napadnou démoni a dívky jsou vtaženy do víru boje mezi světlem a temnotou. Do světa plného stínů, tajemství a zla, ze kterého nikdo nedokáže odejít bez šrámů na duši…

Hledání podmanivé krásy (Hledání #3)
Jennifer Probst

10.10.2016
Ikar

Gen MacKenziová má před sebou nejšťastnější den svého života, svou svatbu. Anebo se o tom alespoň snaží přesvědčit. Jak se vlastně stalo, že z jejího dokonalého snoubence, úspěšného lékaře a jejího šéfa, stal manipulativní sobec? Když Gen čeká v kostele na okamžik, než bude muset projít uličkou k oltáři, poslechne náhlý impuls a místo do manželství skočí z kostelního okna – přímo do náruče Wolfa, svého nejlepšího přítele.

Od doby, co se zasnoubila, se s Wolfem odcizili, ale jejich společný útěk je sblíží rychleji, než by si pomysleli. Brzy si uvědomí, že jejich vztah přerůstá v něco víc. A potom už nebude cesty zpět… Gen i Wolfe si svého kamarádství cení nade vše a díky minulým traumatům vědí, že ztráta přítele by byla nenahraditelná. Jak ale odolat přitažlivosti, která je k sobě táhne velmi neplatonickým způsobem?

Žena obchodníka s kořením
Charlotte Betts

10.10.2016
Fragment

Kate s napětím očekává návrat svého manžela Roberta. Domluvený sňatek s bohatým obchodníkem s kořením jí měl zajistit spokojený a šťastný život, po kterém tolik toužila. Radost z jeho příjezdu a vidina šťastné budoucnosti je však zničena obrovským požárem, který s sebou vezme všechen Robertův majetek. Loď naložená vzácným zbožím lehne popelem, zůstane po ní jen vůně spáleného hřebíčku a skořice.

Robertovi nezbývá než začít tvrdě pracovat. Lákavá nabídka jistého Hacketta, který plánuje vybudovat na troskách spáleniště nový Londýn, se ukáže jako špatné rozhodnutí. Robert je nalezen mrtev. Kate nevěří, že její muž spáchal sebevraždu. Během pátrání po podezřelých okolnostech manželovy smrti začne jít o život i jí. Zdrcená a zcela bez prostředků nalezne útočiště v rodině slepého výrobce parfémů Gabriela. Vrah jejího muže ji však pronásleduje až sem…

Včelí královna
Laura Ruby

10.10.2016
Fragment

Všichni vědí, že Kostispáry jsou podivné místo. Jsou totiž plné spár – takových, které vás zachytí i těch, jimiž se můžete propadnout a zmizet navěky. Takže když zmizí mladá a krásná Roza, nikoho to moc nepřekvapí. Není první ani poslední, kdo od bratrů O’Sullivanových utekl.

Finn O’Sullivan ale ví, že to bylo jinak. Roza byla unesena nebezpečným mužem, jehož tvář si nedokáže vybavit. Ale lidé i policie mu už dávno přestali věřit. A jeho brácha Sean? Ten nemá daleko k tomu, aby na plnou pusu řekl to, co si beztak všichni myslí.

Že je to všechno Finnova chyba.

Rose pod palbou
Elizabeth Wein

10.10.2016
CooBoo

Rose Justiceová, mladá pilotka Pomocných leteckých sborů, je při letu z Paříže do Anglie v létě 1944 chycena nacisty a poslána do Ravensbrücku, nechvalně proslulého ženského koncentračního tábora. V děsivém vězení se Rose potkává s nezapomenutelnou skupinou žen, s Francouzkou, která před válkou psala uznávané detektivky a jejíž židovský manžel a tři syni byli zabiti, s houževnatou dívkou, na níž dělali nacisti hrůzné lékařské pokusy, nebo Ruskou, která lítala se sovětskou stíhačkou. A v přátelství s těmito ženami hledá Rose naději a sílu na přežití. Bude to ale Rose stačit, aby dokázala čelit tomu, co jí osud přichystal?

Královské překvapení
Lindsey Leavit

12.10.2016
BB/art

Desi Bascombová postoupila u agentury Façade na vyšší úroveň a její práce dvojnice se rázem stala ještě báječnější. Kouzelný make-up, celebrity na kolečkových bruslích a šance znovu se setkat s princem Karlem, to jsou jen některé z nynějších zaměstnaneckých výhod. Navíc získala jednu z hlavních rolí ve školním představení Snu noci svatojánské – spolu s klukem, do kterého se zamilovala její nejlepší kamarádka, což je trošku choulostivá situace, ale naštěstí on má během líbací scény naraženou oslí hlavu.

Ovšem Desi se nemůže zbavit pocitu, že v agentuře se s magií čachruje mnohem víc, než všichni přiznávají. Proč je tahle fantastická moc určena výlučně pro členy královských rodin? Copak by se nedalo využívat magických schopností i v běžném životě?

Inferno
Dan Brown

13.10.2016
Argo

Harvardský symbolog Robert Langdon se tentokrát ocitá v samotném srdci Itálie, aby pomohl vyřešit záhadu, jež je pozoruhodně propojena s jedním z největších literárních děl všech dob – Dantovým Peklem. Při svém tajuplném poslání se Langdon musí střetnout s neznámým, hrůzu nahánějícím protivníkem; proplétá se přitom nejen labyrintem florentských, benátských či istanbulských uliček, tajnými chodbami, skrytými komnatami, ale také labyrintem narážek a kódů. Jediná vodítka mu v jeho pátrání nabízí jenom Dantova temná epická báseň – a čas přitom neúprosně pádí. Až uplyne, má dojít ke katastrofě, která navždy změní celý svět…

Geek Girl (Geek Girl #1)
Holly Smale

13.10.2016
Argo

„Jmenuji se Harriet Mannersová a jsem geek.“

Tak začíná první díl jedné z nejpopulárnějších současných knižních sérií pro mládež. Harriet ví, že kočka má v uchu 32 svalů, že člověk se průměrně patnáctkrát za den směje, že jednou ze složek dynamitu jsou burské oříšky. Žije si zkrátka ve svém světě vědomostí a znalostí o všem možném a skutečný život jí jaksi nic neříká. Není tedy divu, že ji ve škole, až na nejlepší kamarádku Nat, nikdo nemá moc rád. Takže když si jí všimne agent z modelingové agentury, neváhá a využije příležitost, aby svou situaci zásadně změnila, a hlavně, aby změnila sebe.

I kdyby to mělo znamenat, že bude lhát těm, které má ráda, že ukradne Nat její sen o kariéře modelky, rozpálí doruda svou úhlavní nepřítelkyni Alexu a několikrát se znemožní před krasavcem Nickem. Harriet se do všeho tak zamotá, že se řítí z jedné katastrofy do druhé. A navíc se ukazuje, že ani ve světě módy ji nečeká procházka růžovým sadem. Dokáže se Harriet změnit dřív, než se jí všechno rozpadne pod rukama?

Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter #2)
J.K. Rowling

17.10.2016
Albatros

Na stěnu mezi dvěma okny někdo načmáral stopu vysoká písmena, která pableskovala v záři planoucích pochodní.

TAJEMNÁ KOMNATA JE ZNOVU OTEVŘENA.
NEPŘÁTELÉ DĚDICE, MĚJTE SE NA POZORU!

Když se v Zobí uličce objeví umolousaný domácí skřítek Dobby a naléhá, aby se Harry Potter za žádnou cenu nevracel do Bradavic, pojme Harry podezření, že by za tím mohl být jeho úhlavní nepřítel Draco Malfoy. Naštěstí alespoň nemusí trávit léto u strašlivých Dursleových – Ron Weasley ho vysvobodí a létajícím autem ho odveze do Doupěte. Život u Weaslových je plný magických rozptýlení, a tak Harry brzy pustí Dobbyho varování z hlavy.

Jenže zlověstná zpráva načmárané v temné chodbě mu připomene Dobbyho předpověď, že se stane něco zlého…

Strážci příběhů
Mechthild Gläse

17.10.2016
Fragment

Během letních prázdnin na zapomenutém ostrově kdesi ve Skotsku se Amy dozví, že jako členka staré šlechtické rodiny ovládá schopnost vstupovat do knih a ovlivňovat již napsané příběhy. Amy si ve světě knih brzy najde přátele: moudrého Šér Chána z Knihy džunglí, láskou usouženého Goethova Werthera nebo Olivera Twista, kterému daruje žvýkačku, což se posléze ukáže jako velmi nerozumné…

Svět knih ale není tak pokojný, jak se Amy zprvu zdálo. Nejprve zmizí peníze z Ali Babova pokladu. Pak se cestou na ples k panu Darcymu zraní Elizabeth Bennetová, takže jeden z nejznámějších milostných příběhů je náhle v ohrožení. Amy je brzy jasné, že musí najít toho, kdo do příběhů zasahuje. Když události začnou prosakovat i do reálného světa, a dokonce mají oběť na životě, ukáže se, jak je ohrožení vážné. O co tajemnému nepříteli doopravdy jde?

Mrazivý oheň (Kroniky Kaninu #1)
Amanda Hocking

17.10.2016
CooBoo

Ukryté hluboko v srdci sněhem pokryté divočiny leží tajné království Kaninů – magická říše stejnou měrou krásná jako zrádná…

Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider – s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje.

Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě… ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí.

Mezitím na království někdo zaútočí – to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?

Mechanická princezna (Pekelné stroje #3)
Cassandra Clare

19.10.2016
Yoli

Nad londýnským Institutem se stahují mračna. Mortmain připravuje útok na lovce stínů; chce je zničit pomocí pekelných strojů, armády nelítostných mechanických bytostí. Na dokončení svého plánu potřebuje už jen jedno: Tessu Grayovou. Lovci stínů se snaží vypátrat Mortmaina dřív, než armádu vyšle do útoku. Když však Mortmain Tessu unese, Jem a Will, kteří si oba dělají nároky na její srdce a lásku, jsou ochotní udělat cokoliv pro její záchranu. Tessa si uvědomuje, že jediný, kdo jí může pomoci, je ona sama. Ale dokáže se jedno obyčejné děvče postavit celé armádě pekelných strojů?

Perfekcionistky (Perfekcionistky #1)
Sara Shepard

19.10.2016
BB/art

Pětici dívek na střední škole Beacon Heights High nespojuje zpočátku téměř nic. Violoncellistka Mackenzie má mimořádné hudební nadání a touží se dostat na prestižní vysokou školu. Pomůže jí v tom přítel její nejlepší kamarádky, s jehož kapelou pilně nacvičuje? Exotická kráska Ava se hlavně před jistými učiteli chová, jako kdyby byla ochotná nabídnout i vlastní tělo, jen aby dostala výborné hodnocení. Caitlin má na dosah fotbalové univerzitní stipendium – ale poslední dobou váhá, jestli je opravdu sportovkyně tělem i duší jako její kluk. Nebude muset tenhle vztah odpískat? Julie je ve škole tak oblíbená, že to u slabších povah vzbuzuje závist. A když někdo zjistí, že má Julie díky své matce opravdu všechno, Julie udělá cokoli, aby ututlala nepěkné rodinné tajemství. O někdejší školní královnu Parker se už zajímá jen psychologický poradce. A pak také policie!

Dívky, které donedávna neměly nic společného, se náhle stávají hlavními podezřelými kvůli vraždě svého spolužáka. Bezohledný Nolan totiž každé z nich ublížil. Všech pět dívek se mu chtělo pomstít. Když se ráno po večírku, na kterém mu svorně provedly ošklivou schválnost, dozvědí, že Nolana někdo zabil, musejí začít samy rychle pátrat po skutečném pachateli. Jinak se jejich sny o dalším studiu, láskách a normálním životě rychle rozplyno…

Mezi náma holkama
Lindsey Kelko

19.10.2016
BB/art

Kdyby se dalo v životě stisknout tlačítko pro vymazání historie, Tess Brookesová by po šesti šílených měsících neváhala.

Když se jí naskytne příležitost jet na Vánoce za nejlepší kamarádkou Amy do New Yorku, Tess po té šanci skočí. Je v tom jediný háček: bydlí tam Nick, muž, který jí zlomil srdce. A zrovna s ní znovu začal mluvit Charlie, jehož tak dlouho potají milovala a pak odmítla. Navíc je to nahnuté s její novou kariérou, a když se Tess přihlásí do fotosoutěže, má jen čtyři dny na pořízení fotky, co by ji mohla zachránit.

Ale jinak bude všechno super, nejlepší Vánoce všech dob. Nebo ne?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..