V září 2016 vychází – 2. část

Druhá polovina přehledu knih vycházejících u nás.

~ Česko ~

Harry Potter a prokleté dítě (Harry Potter #8)
J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne

24.9.2016
Albatros

Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.

Moje recenze

Prastarý meč (Magnus Chase a bohové Ásgardu #1)
Rick Riordan

25.9.2016
Fragment

Magnus Chase žije na ulici a spí pod mostem. Za šestnáct let svého života už zažil víc hrůz a nebezpečí než leckterý dospělý. Jenže to nejhorší… to nejhorší ho teprve čeká! Schyluje se totiž k válce. Bohové Ásgardu a s nimi obři, trolové, vlci a další děsivé příšery připravují soudný den. Je třeba propátrat devět světů a najít zbraň ztracenou tisíce let!

Dívka, již jsi tu zanechal
Jojo Moyes

26.9.2016
Ikar

Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže…

O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději…

Ještě jeden den
David Levithan

25.9.2016
CooBoo

Pro Rhiannon jsou všechny dny stejné. Časem se smířila i s tím, že její přítel Justin je temperamentní, ale odtažitý, a že to není kluk z romantických filmů. A naučila se několik základních pravidel: nedělat si příliš velké naděje, neupínat se na Justina a nesnažit se ho změnit. Ale jednou se vše změní. Justin je jako vyměněný a prožijí dokonalý den. Ovšem příští ráno si Justin z předchozího dne vůbec nic nepamatuje a vše se vrátí do starých kolejí. A najednou do jejího života vstoupí cizinec, který tvrdí, že onen dokonalý den strávila s ním – s ním v Justinově těle.

První konec
Lauren James

25.9.2016
CooBoo

Kolikrát můžete ztratit člověka, kterého milujete?

Osudem Katherine a Matthewa je rodit se stále znovu a znovu, století za stoletím. Jejich přítomnost pokaždé změní historii o fous k lepšímu a pokaždé se do sebe beznadějně zamilují, ale osud je vždy tragicky rozdělí.

Od dob krymské války, obléhání Carlisle až po brzkou budoucnost v letech 2019 a 2039 obětují své životy, aby zachránili svět. Ale proč se pořád vrací zpátky? Čeho musí dosáhnout, než jim bude umožněno žít v lásce a míru? Možná ten další konec bude jiný.

Mezi elfy proti své vůli (Panův tajemný odkaz #1)
Sandra Regni

26.9.2016
Fragment

Felicity Morganová je ta nejobyčejnější holka z celého Londýna. Je jí sedmnáct, ještě nosí rovnátka a móda je pro ni cizí slovo. Je pořád nevyspalá, protože vypomáhá mámě v jejich hospodě. Když se ve škole objeví nový kluk, krasavec, ze kterého jsou všechny holky naprosto paf, je jí to nějak jedno. Jenže on je jí pořád v patách, jako by byla jediná holka na celém světe.

Někdy se na ni podívá tak, jakoby uměl číst její myšlenky. Krásně voní senem a rašelinou, a navíc je vtipný a chytrý. Když jí jednoho dne řekne, že právě ona je podle věštby předurčená, aby zachránila říši elfů, pomyslí si, že se asi zbláznil. Zblázní se i ona a vydá se s ním na cestu za tajným posláním?

Harry Potter – Panoptikum postav
Jody Revenson

26.9.2016
Slovart

Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav – nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek. Je to poslední kniha této sběratelské edice (knihy Bestiář Harryho Pottera a Harry Potter Magická místa z filmů, a proto nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.

Vášnivý hříšník (Divoká sezóna #3)
Christina Lauren

29.9.2016
Jota

Lola miluje komiksy, sama je píše a kreslí.
Oliver vlastní obchod s komiksy, je jejich vášnivý fanoušek.
Už vám to došlo? Jim dvěma ještě ne. Milují se, ale ještě o tom nevědí.

Od začátku až do konce pořádně zamotaný příběh. A od začátku až do konce nabitý vášní, emocemi, sexem, ale i nedorozuměními a hádkami. Lola už prostě čekala moc dlouho, až se splní její dětský sen udělat film podle svého vlastního komiksového scénáře, a Oliver je vážně trochu moc nesmělý a upjatý.

Pochopí Lola, že láska je stejně důležitá jako pracovní úspěchy? Najde Oliver mužské sebevědomí a odvahu pustit se do vztahu, který skrývá nebezpečí, že ho zničí?

Moje recenze

Papírová srdce (Srdce #2)
Claie Contreras

29.9.2016
Jota

Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít.

Kniha obsahuje i novelu Rozdělená srdce.

Vážka v jantaru (Cizinka #2)
Diana Gabaldon

29.9.2016
Omega

Kniha navazuje na první díl s názvem „Cizinka“. V něm se mladá žena Claire, která tráví na skotském venkově po konci druhé světové války své druhé líbánky, ocitá po doteku záhadných menhirů o dvě stě let zpět v období, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Claire je přinucena pod vlivem krutých okolností provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, do kterého se postupem času velice zamiluje a místo možného návratu ke svému prvnímu manželovi a do moderní doby zůstává s ním.

Tento díl nás přivádí do Francie, kam se Jamie se svou manželkou Claire ukryl před brutálním útokem velitele anglické pevnosti ve Skotsku, který jej neprávem nařkl z vraždy a udělal z něj tak psance. Jeho příbuzný mu nabízí nejen střechu nad hlavou, ale i luxusní bydlení a přístup do vyšší společnosti tím, že ho v jeho nepřítomnosti bude zastupovat a povede mu obchod s vínem. V Paříži se také u dvora objevuje skotský následník, který zde žije v exilu a snaží se získat prostředky pro další válečný pokus o nástup na trůn…

Temnější tvář magie (Odstíny magie #1)
Victoria Schwab

30.9.2016
Argo

„Temnější tvář magie nese všechny znaky klasické fantasy se pohlcující zápletkou a výraznými, nezapomenutelnými hrdiny. Odehrává se v paralelních Londýnech – šedém, červeném a bílém, zatímco ten černý zdánlivě zanikl –, které jsou, ač každý ve svém „jiném“ světě, zcela pravděpodobné. „Toto rychle běžící dobrodružství se složitě propracovanou magií, přemýšlivým hrdinou a odvážnou hrdinkou si milovníci fantasy zamilují.“ Kirkus Reviews“

Útěk do samoty
Nicholas Sparks

30.9.2016
Ikar

Krásná Denisa žije jen pro svého syna, a když po matčině smrti zdědí starý dům se zahradou na kraji poklidného městečka, rozhodne se natrvalo odstěhovat z Atlanty. Práci učitelky beztak opustila a přátele ztratila, protože věnuje veškerý čas synovi. Kyle totiž potřebuje mimořádnou péči; ve svých pěti letech nedokáže pořádně mluvit a odborníci nad jeho poruchou bezradně krčí rameny. Prostředí Edentonu neprovdané ženě prospívá, i chlapec se tu postupně začleňuje mezi vrstevníky. Jednoho dne ale za bouřky dostane Denisino auto smyk. K havárii přijíždí dobrovolný hasič Taylor McAden; ještě netuší, že tato záchranná akce je jiná než ostatní a bude od něj vyžadovat mnohem víc než odvahu a neohroženost…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..