V dubnu 2016 vychází – 2. část

Druhá půlka přehledu vycházejících knih.

~ Česko ~

Láska mezi písmenky
Jodi Picoult, Samantha van Leer

18.4.2016
CooBoo

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?

Lahodně s Ellou každý den
Ella Woodword

18.4.2016
Omega

Pokračování kuchařky Lahodně s Ellou není jen tak obyčejným seznamem receptů jako mnoho jiných knih tohoto typu. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě. Je to velmi zajímavá kniha, díky které se naučíme těšit z přírodního jídla a zároveň dopřejeme tělu to, co nejvíce potřebuje.

Autorka si je navíc vědoma složitosti a uspěchanosti dnešní doby a proto dbala na to, aby se její recepty daly připravit snadno a rychle. Je to jedinečná publikace, která člověku umožní zlepšit kvalitu života bez velké námahy.

Let 305
A.G.Riddle

18.4.2016
XYZ

Harper Laneová má potíže a za pár hodin bude muset udělat rozhodnutí, které navždy změní její život. Naštěstí si po havárii letadla uvědomí, že je mnohem silnější, než si kdy myslela… Na cestě z New Yorku do Londýna dojde v letu 305 k náhlému výpadku napájení a letadlo je nuceno nouzově přistát na anglickém venkově. Tak začíná tajemné dobrodružství, které bude mít dopad na celé lidstvo. Ti, kteří přežili, brzy zjistí, že svět, v němž stroj havaroval, je značně odlišný od toho, který před několika hodinami opustili.

Kde jsou? Proč jsou tady? A jak se dostanou zpátky domů? Současnost je minulostí a budoucnost spočívá v rukou pěti lidí, kteří se navzájem ani neznají, ale jejichž životy jsou navzájem propleteny. Mezi nimi jsou spisovatelka Harper Laneová, Nick Stone, lékařka Sabrina Schröderová, počítačový vědec Yul Tan a miliardářský syn Grayson Shaw. Postupně vyjde najevo, že někteří z této skupiny přeživších vědí víc, než dosud prozradili.

Harper a Nick navíc brzy odhalí spiknutí, které zahrnuje jejich vlastní životy. Jak začnou dávat dohromady fakta, zjistí, že mají v rukách moc změnit budoucnost a minulost – zachránit náš svět… nebo ho ukončit. Vynalézavý sci-fi thriller od autora světově úspěšné bestsellerové trilogie Atlantský gen je dobrodužný příběh plný ostrých zvratů, v němž se prolíná síla moci, ambice, osud, paměť i láska.

Ztráta a zrada (Madison a Logan #2)
S. H. Kolee

20.4.2016
Baronet

Madison a Logan prožívají oboustranně šťastný a ničím nezkalený vztah. Minulost je zapomenutá a s ní i někdejší polovičaté a neupřímné romance, které bránily naplnění jejich dlouholeté osudové přitažlivosti.

Jen co přestane Madison pronásledovat přízrak sebevraždy její nejlepší přítelkyně, Logan musí čelit útokům své někdejší milenky Kristiny, která se nedokáže smířit s rolí zavržené partnerky. Po dvou autonehodách utrpí Logan ztrátu paměti a Madison, která byla přesvědčená, že její vztah s Loganem už nic neohrozí, je přinucená bránit své vlastní štěstí před zlobou a nenávistí a bojovat s nepředvídatelnými zvraty osudu, aby uhájila vše, v co až doposud věřila.

Dárek na rozloučenou
Teresa Driscoll

20.4.2016
Ikar

Melissa dostane v den svých pětadvacátých narozenin nezvyklý dárek – deník, který si její matka psala, když umírala na rakovinu. Kniha je plná receptů, vyprávění a rad, ale také nepříjemných faktů, o nichž Melissa doposud neměla ani potuchy. A tak zatímco se včera ještě nemohla rozhodnout, zda přijme místo v bulvárních novinách a zda se rozejde s přítelem, dnes její mysl zaměstnává vědomí, že po matce možná zdědila smrtelnou genetickou chorobu a že její otec jejím biologickým otcem vlastně být nemusí…

Melancholický, ale zároveň nesmírně optimistický román, který otevřeně pojednává stejně tak o rakovině jako o lásce mezi matkou a dcerou, jež nedostaly příležitost říct si vše, co chtěly a který je vyprávěn nejen z pohledu Melissy, ale i její matky a ovdovělého otce.

Dědička ohně (Skleněný trůn #3)
Sarah J. Maas

25.4.2016
CooBoo

Celaena přežila smrtící soutěž i srdcervoucí ztrátu, ale zaplatila za to strašnou cenu. Teď musí cestovat do neznámé země a čelit zdrcující pravdě – pravdu o svém dědictví, která by mohla její život změnit navždy. Mezitím se na obzoru shromažďují temné síly, které chtějí zotročit celý její svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.

Brennerová
Wolf Haas

25.4.2016
HOST

Svérázný detektiv Simon Brenner v nejvtipnějším detektivním románu posledních let.

Věř tomu nebo ne. Nejdřív Brennera do bezvědomí zmlátí malí ruští kluci. Pak ho přítelkyně dovleče k oltáři. Mají teď totiž vyloženě dobrý vztah. Je tu jen jeden problém: velmi dobrý vztah má Brenner i se svou další přítelkyní. Ještě štestí, že třetí žena, která mu vstoupila do života, náhle zmizela…Pravděpodobně ji unesli obchodníci s bílým masem.

Pátrání po ní bývalému detektivovi pomáhá při řešení vlastních problémů — rozuměj, utíká do práce. Protože kdy jindy přemýšlet o štěstí, které přináší snubní prstýnek, než když se nejdrsnější vídeňský gangster rozhodne řešit osobní spory sekáním rukou?

Rocková hvězda (Stage Dive #1)
Kylie Scott

26.4.2016
Baronet

Dovedete si představit, že odjedete oslavit jednadvacáté narozeniny do Las Vegas a probudíte se vedle úžasného, do půli těla vysvlečeného chlapa a na prsteníčku se vám blyští diamantový prsten? Tak přesně tohle se stalo Evelyn…

Problém je, že si nemůže vzpomenout, co se vlastně stalo. Když zjistí, že se během divokého večírku provdala za úplně cizího kluka, vyděsí se. Nepřeje si nic jiného, než tohle šílené manželství anulovat. Jenže to by jejím manželem nesměl být David, kytarista známé rockové skupiny Stage Dive.

Evelyn se tak ocitá v hledáčku fotoaparátů novinářů a davy rozhořčených fanynek ji nenechají chvíli v klidu. Být manželkou nejpopulárnější rockové hvězdy totiž znamená vydat se na pěkně divokou jízdu…

Moje recenze

Rozhodnutí (Panství Daringam Hall #2)
Kathryn Taylor

29.4.2016
Moba

Ben Sterling si to nedokáže vysvětlit. Od chvíle, kdy dorazil na panství Daringham Hall, už v jeho životě nic není jako dřív. A není to jen proto, že jej jeho dlouho ztracená rodina přijala na rodovém sídle ve Východní Anglii tak nečekaně vstřícně. Tohoto obvykle rezervovaného byznysmena vyvádějí z rovnováhy i city vůči zvěrolékařce Kate.

Je pro něj Anglie skutečně země zaslíbená? Zatím ještě netuší, že kdosi v pozadí dál spřádá intriky – a že ho právě Kate přiměje k tomu, aby své rozhodnutí ohledně panství Daringham Hall ještě zvážil…

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..