Posuď knihu podle obalu (155)

Název knihy: Atlantia
Autor: Ally Condie
Datum vydání: 28.10.2014

Anotace na Goodreads: Slyšíte Atlantiu dýchat?

Rio si už ani nepamatuje, jak dlouho sní o písku a obloze tam nahoře – o životě daleko za hranicemi svého podmořského města Atlantie. Ale všechny její plány do budoucnosti se rázem zhroutí, když se její sestra-svojče Bay rozhodne Rio uvěznit dole. Sama, daleko od osoby, která jako jediná znala Riinu pravou podstatu – a silný hlas sirény, o němž před všemi mlčela – nemá už, co ztratit.

Vedena nebezpečným a nepravděpodobným rádcem zformuluje Rio plán, který ji dovede ke stále zrádnějším otázkám týkajícím se matčiny smrti, jejího vlastního osudu a komplexního systému postaveném za účelem ovládnout předěl mezi pevninou a mořem. Její život i život jejího města teď závisí na Rio a jejím naslouchání hlasům minulosti…

Můj názor: Když jsem včera na Goodreads uviděla, že má kniha už i svou obálku, věděla jsem, že vám ji musím ukázat. Jsem na novou knihu autorky opravdu zvědavá. Dříve se totiž tvrdilo, že by mělo jít o novou trilogii, ale nakonec se ukázalo, že jde o jednu knihu s uzavřeným příběhem. Zajímavé je třeba to, že obálku má na svědomí Theresa Evangelista, která dělala také obálky k sérii Matched (česky Dokonalý pár). A stejně jako u Matched, i v tomto případě se mi obálka opravdu líbí. Líbí se mi fotka, kontrast barev, písmo, tagline. Myslím, že se jim opět dost povedla. Autorka na svém blogu také nezapomněla upozornit na to, že ačkoliv to tak vypadá, není to příběh o mořských pannách. Už se těším, až se mi dostane do rukou.

 
 
 

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..