RC review: 14 podob touhy

Autor: Marie Gray
České datum vydání: 10.4.2013
Žánr: erotika, romance
Věková hranice: 20+
Nakladatel: FRAGMENT

Česká anotace: Probuďte v sobě své skryté smyslné „já“.

14 povídek plných nejtajnějších erotických fantazií a touhy.

Pojďme nakouknout do zákulisí rockového koncertu, do zkušební kabinky v obchodním domě, opalovat se na pláž nebo jen pootevřít dveře do intimních přestav (ne)obyčejných lidí.

Vychutnejte si naplno každý okamžik, pocit, vůni a především – vášeň.

Jste připravená? Zveme vás na výlet do říše sexuální touhy.

Ze zpěvačky spisovatelkou

Marie Gray se narodila roku 1963 v Montrealu, vystudovala základní i střední školu v Lavalu a svůj vysokoškolský diplom v oboru humanitních věd získala na univerzitě v Montrealu. V období od 1982 do 1994 cestovala po Kanadě jako zpěvačka různých rockových kapel a nahrála dvě hudební alba.

Od roku 1994 se plně věnuje své rodině, mezitím píše texty k písním a krátké erotické povídky. Je také aktivní na nakladatelském poli, stálou součástí jednoho nakladatelství v Quebecu se stala roku 1998. V roce 2002 nahrála CD Chansons à faire rougir, které se objevilo v její páté knize, Rougir un peu, beaucoup, passionnément.

Fakta a fikce

Napadlo vás, jaké by to bylo, kdyby vás při milování někdo pozoroval? A co kdyby vás v restauraci oslovila cizí žena, zatímco čekáte na svou přítelkyni? Nebo jaké to je mít rovnou tři milence, kteří o sobě navzájem neví? A jakou sílu dokáže mít jedno krajkové prádélko?

Jestli jste si alespoň na jednu z otázek odpověděli ano, měli byste knihu určitě vyzkoušet. Tady totiž není nic zakázané a žádné tabu neexistuje. Je jasné, o co jde a na všechno se jde přímočaře a rovnou. Nechte se tak unést na vlně touhy…

Překlad

První podobu povídek jsem nečetla, takže neposoudím, jestli došlo ke změně ve vyprávění, ale musím říct, že vše bylo přeloženo vkusně a normálně. Nedocházelo k zádrhelům a člověk tak mohl číst, aniž by se výrazně pozastavoval nad některými slovy.

Postřehy a pocity

Pokud očekáváte další podobu jiného úspěšného románu, nejspíš budete zklamaní. Autorka přináší příběhy, které na vás dýchnou tak trochu jinak. Nebojí se odhalovat i ta nejtajnější a často zakázaná přání, se svými postavami si ráda pohrává a erotiku přináší v těch správných dávkách.

Výborné příběhy se střídají s těmi slabšími, přímé dialogy s pouhými vyprávěními, vše je tak akorát líbivé a ostré. Tu a tam není nouze ani o překvapivá rozuzlení. Příjemné počtení na dlouhou chvíli.

Hodnocení

Je vidět, že erotickému žánru se v našich končinách začíná dařit. Nejspíš i proto jsme se dočkali znovuvydání 14 povídek, které původně vyšly už v roce 2006 ve dvou knihách. Zajímavější je jistě i to, že originálně knihy vyšly ve francouzštině už v devadesátých letech. Možná proto se svým pojetím od moderního erotického žánru liší.

Pokud máte chuť na něco nenáročného, rychlého, místy dosti žhavého a zakázaného, určitě knihu zkuste. Já jí dávám 3 hvězdičky, protože jsem prostě zvyklá na delší příběhy. Z některých příběhů by se dokonce daly více rozepsat knihy.

14 podob touhy si můžete objednat na stránce nakladatelství FRAGMENT.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství FRAGMENT za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..