Posuď knihu podle obalu (113)

Název knihy: Kinslayer
Autor: Jay Kristoff
Datum vydání: 17.9.2013

Anotace na GoodReads:
ZNIČENÉ IMPÉRIUM
Stormdancer Yukiko zavraždila šíleného Shōguna Yoritomo a nad Impériem Shima se vznáší hrozba občanské války. Lotusový cech kuje spiknutí k obnově zlomené dynastie národa a zároveň chce zničit rostoucí rebelii – a to skrz podporu nového Shōguna, který netouží po ničem jiném, než vidět Yuki mrtvou.

TEMNÉ PROROCTVÍ
Yukiko a mocný hřmějící tygr Buruu se stali hrdiny rebelie Kagé. Ale Yukiko je zaslepena vztekem ze smrti svého otce a k tomu ještě dokáže slyšet myšlenky zvířat, které má pod svou kontrolou. Společně s Buruem je pro Yukiko důležitou kotvou i Kin, rebel cechu, jenž jí pomohl uprchnout ze spárů Yoritoma. Ale Kin má svá vlastní tajemství. Je pronásledován vizemi budoucnosti, pro které by raději zemřel, než aby se jich dožil.

PŘICHÁZEJÍCÍ BOUŘE
Zabijáci Kagé číhají v Shōgunově paláci, plánují spiknutí na ukončení nové dynastie dřív, než bude mít vůbec šanci. Sirotek Kigenů možná dokáže zničit celou říši. Nový nepřítel shromažďuje své síly, tlačí impérium Shima do války, co nemůže přežít. A přes zuřící oceány, mezi ostrovy černého skla, musí Yukiko a Buruu čelit nepřátelům, které nelze porazit.

Duchové krvavé minulosti.

Můj názor: Už obálka k prvnímu dílu se mi ohromně líbila. Jsem ráda, že se rozhodli ve stejném stylu pokračovat a ještě jsme se nedočkali reedice. Moc se mi líbí volba barev. U prvního dílu to byla výrazná červená v kombinaci s šedou, tady převládá spíše zelená. A v pozadí to vypadá na čínského draka nebo jinou potvoru. Obdivuju lidi, kteří dokážou něco takového vytvořit. Snad se ke knihám brzy dostanu, protože jsem na ně četla velice pochvalné recenze.

 
 
 


Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..