Posuď knihu podle obalu (15)

Název knihy: The Pledge
Autor: Kimberly Derting
Datum vydání: 15.11.2011

Anotace na Goodreads: Slova jsou nejnebezpečnější zbraní ze všech.

V násilnické zemi Ludania jsou společenské třídy jasně rozděleny jazykem, kterým hovoří. I ten nejmenší přestupek, jako pohled do očí členům vyšší třídy zatímco mluví svým rodným jazykem, má za následek okamžitou popravu. Sedmnáctiletá Charlaina byla vždy schopna porozumět jazykům všech tříd a celý život se snaží skrýt své tajemství. Jediné místo, kde může být sama sebou, jsou drogová doupata podzemních klubů, kam lidé chodí setřást tíživá pravidla světa, v němž žijí. A právě tady potká přitažlivého a záhadného Maxe, který mluví jazykem, jaký nikdy dříve neslyšela… a její tajemství je málem prozrazeno.

Charlie to k Maxovi intenzivně táhne, i když nemá představu o tom, ke které třídě vůbec patří. Když se začne blížit krize a násilí se stupňuje, je více než jasné, že Charlie je klíčem k něčemu mnohem většímu: je jedinou šancí země na osvobození od strašlivé síly srmtícího režimu.
Můj názor: V poslední době se s dystopiemi doslova roztrhl pytel. S největší pravděpodobností za to může obrovský úspěch Hunger Games od Suzanne Collins a teď se do nich pouští mnohem víc autorů. Od Kimberly mám velice ráda sérii The Body Finder. Před nedávnem ohlásila, že se chystá vydat svou vlastní dystopickou sérii. Námětově zní hodně dobře, počkáme si na samotné provedení. Na obálce se mi líbí, že je dost jednoduchá a hodně toho slibuje. Člověk si klade otázku, proč je modelka v černém a proč má přes hlavu šátek. Líbí se mi, že i samotné písmo je jednoduché. No, nechme se překvapit, co se z toho vyklube.

Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..