Daydream

Autor: Hannah Grace
Originální název: Wildfire
Knižní série: Maple Hills (Maple Hills)
Díl: třetí
Věková hranice: 18+
Žánr: new adult, humor, romance
Hodnocení: 2 hvězdičky

Když ho jeho prokrastinace přivede do obtížné třídy se svým nejméně oblíbeným profesorem, Henry Turner ví, že bude muset tvrdě pracovat, aby přežil svůj první rok na vysoké škole. A nyní se svým novým titulem kapitána hokejového týmu – který ani nechtěl – Henry absolutně nemůže selhat. A pak se na scéně objeví Halle Jacobsová, juniorská kolegyně, jenž se spřátelí s Henrym, když náhodou naruší její knižní klub.

Halle možná nesdílí romantické touhy svých oblíbených fiktivních hrdinek, ale je akademickou superstar, a jakmile se doslechne o Henryho problémech s jeho třídní četbou, nabídne pomoc. Škoda, že být soukromou učitelkou není zrovna ideální vzhledem k jejímu vlastnímu studiu, práci, knižnímu klubu a románu, který se snaží napsat. Ale nové zkušenosti jsou klíčem k překonání jejího spisovatelského bloku a Henry slibuje, že bude tím, kdo jí ho dopřeje.

Jen se musí držet svých pravidel.

Jo a nezamilovat se.

Nakladatel: Atria Books (EN)
Počet stran: 448 (EN)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN)
Vydání v USA: 27.8.2024
Vydání v ČR: vyjde

Datum četby: 4 dny, září 2024, v angličtině

Reakce po dočtení knihy: Ach bože. Přežila jsem. To byla strašná nuda.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránka autora

Můj názor: Se sérií Maple Hills jsem neměla zrovna nejšťastnější začátek, jelikož mi Na ledě přišlo spíš jako vysokoškolské porno s protivnou hlavní hrdinkou a hvězdným hlavním hrdinou. V divočině bylo sice o něco lepší, ale i tak mě zrovna dvakrát neuchvátilo. No a Daydream mě málem unudil k smrti.

Třetí kniha je totiž nejdelší ze všech tří dosud vydaných a taky má podle všeho nejmíň spicy scén ze všech. Je docela zvláštní, že autorka přešla z téměř každé kapitoly plné SMUTu do kapitol bez jakéhokoliv SMUTu, za to s hromadou těch správných keců, které chcete od svého protějšku slyšet.

Ačkoliv autorka už v úvodu řekne, že Henry prostě myslí a chová se jinak než většina lidí a že jeho postava vlastně vychází z jí samotné, většinu času mi přišlo jako bych četla rady a poznatky nějakého psychoterapeuta. Zatímco Halle mi naopak připadala jako naivní manipulovatelná patnáctka. Oba jsou sice sympaťáci a fandíte jim, ale zároveň vás tak úplně nezajímá, co se bude dít dál, i když jsou problémy obou hrdinů podstatné.

Jako by si to touhle knihou chtěla autorka u čtenářů vyžehlit. A i když některé scény a situace byly docela cute, celkově mě to strašně nudilo a nemohla jsem se dočkat konce. Ani nevím, co jsem čekala, ale asi jsem tak nějak čekala alespoň jiskru.

Pokud se vám líbilo Na ledě, Daydream vás asi dost zklame, protože se od prvního dílu nemůže lišit víc. Jsem ale zvědavá, s čím dalším autorka přijde a jakým směrem se její další knihy budou ubírat. Protože v téhle sérii je každá kniha úplně jiná.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..