Filmová recenze: Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Nejsem velkým milovnílem českých filmů natočených posledních cca 10 let. Starší filmy mám ráda, ty nové mě moc nezajímají. Občas ovšem udělám výjimku. A tento film je právě tou výjimkou.

Režie: Patrik Hartl
Scénář: Patrik Hartl
Kamera: Tomáš Sysel
Hudba: Marek Doubrava
Hrají: Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová, Barbora Poláková, Radek Jiříček, Martina Hekerová, Antonín Mašek, Hana Vagnerová, Begum Burian, Zuzana Norisová, Tomáš Maštalír, Miroslav Lhotka, Petra Hřebíčková, Kryštof Hádek, Berenika Kohoutová

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů.

Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč..

 

 

Když se film objevil na Netflixu, řekla jsem si, že mu dám šanci, i když je to už nějaký ten pátek, co šel do kin. Byla na něm ale tehdy moje mamka a líbil se jí. Jenže ona je fanynka knih Patrika Hartla, takže mě to zase tolik nepřekvapilo. I tam jsem si řekla, že si ho pustím a byla jsem překvapená, že nebyl tak špatný.

Pravda, asi nejsem úplně cílovka, protože je to film o chlapech pro chlapy na základě knihy, co psal chlap, stejně tak i scénář a vlastně si to celé i natočil. A možná proto to oproti jiným čekým filmům docela šlape a funguje tak, jak by mělo. Byly chvíle, kdy jsem se zasmála, byly chvíle, kdy jsem tak úplně nechápala a byly i chvíle, kdy jsem si trochu zaplakala, protože jsem určitý zvrat vůbec nečekala.

Herecké obsazení postavám sluší a jejich interakce působí poměrně přirozeně, oproti jiným filmům, kde mi postavy a jejich činy vyloženě vadí. Hudba je taky moc fajn a celkově se film dá vlastně slupnout na jedno posezení.

Není to sice film, co bych si pouštěla opakovaně, ale oproti jiným domácím kouskům se mu nebudu vyhýbat obloukem, když se objeví v televizi. Rozhodně jej doporučím mužům, protože ten můj se u něj dobře pobavil a asi těch narážek pochopil víc než já.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..