RC review: Výtečník v jejím loži

VytecnikVJejimLozi_bookAutor: Sabrina Jefries
České datum vydání: 25.9.2013
Knižní série: Výtečníci z Halstead Hall
Díl: druhý
Žánr: adult, historická romance
Nakladatel: Domino

Jarret Sharpe si zvykl na život svobodného mládence, který se nemusí o nic a nikoho starat, jenže ve chvíli, kdy jej jeho babička postaví před důležitou povinnost vést pivovar, souhlasí – i když nerad. V dětství nesnil o ničem jiném, ale nyní v dospělosti cítí, že pro tuto práci nemá ty správné obchodní buňky. Svou práci ale začne brát vážně a přestože by se měl držet toho, co je jisté a bezpečné, odhodlá se riskovat.

Annabel Lake neměla nikdy na růžích ustláno, ale dokázala se se svým životem srovnat. Teď ale budoucnost její rodiny závisí na tom, jestli dokáže přesvědčit Jarreta, aby investoval do jejich neznámé řady piva, které by se dokázalo na ruském trhu prosadit i udržet. Jen před ním musí zatajit ne zrovna dobrý stav svého bratra… a taky mu odolat.

Když romance táhne

Každá žena si čas od času potřebuje odpočinout od celodenního shonu. Ať už jde o práci, rodinu, manžela či přítele, chvíle volna nikomu neuškodí. I z toho důvodu jsou tu romance, u nichž můžete při četbě jednoduše vypnout a nechat se unášet příběhem. Pravda, čas od času se spíš podobají fantasy či fantasmagoriím, ale proti gustu…

Překlad

První díl série se mi ohromně líbil, ačkoliv jsou doby, kdy jsem četla historické romance, dávno tytam. S největší pravdědoboností to bude právě vydařeným českým překladem, který mě nenutí se nijak ušklíbat nebo se rovnou smát. Takže ano, i tentokrát jsem byla spokojená.

Postřehy a pocity

Abych pravdu řekla, v tomto případě jsem měla menší problém sžít se s hlavními postavami. Hlavně s Annabel. Nejspíš to bylo proto, že není tak úplně klasická, nevinná hrdinka historických romancí. Místy se její povaha hodila, jindy mi přišla tak trochu otravná.

Jarret mi byl na druhou stranu sympatický už od začátku, ačkoliv si autorka s jeho „napravením“ na můj vkus pospíšila až příliš. Mohl zlobit ještě trochu déle, takhle mi to v příběhu připadalo zbytečně urychlené. Ostatní postavy jen správně dotvářely celý příběh.

Hodnocení

Autorka si stále drží svůj svěží a zábavný styl. Nepřináší tak úplně tradiční romanci, což je jenom dobře, protože i když je poměrně jasné, jak celý příběh nejspíš skončí, dokáže vás v průběhu děje častokrát pořádně překvapit.

Četbu knihy jsem si náramně užila, proto knize dávám 4 hvězdičky a těším se na příběhy zbývajících sourozenců.

Knihu Výtečník v jejím loži si můžete objednat na stránkách nakladatelství Domino.

Chtěla bych touto cestou poděkovat nakladatelství Domino za poskytnutý recenzní výtisk této knihy.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..