Napůl divoký

Autor: Sally Green
Originální název: Half Wild
Český název: Napůl divoký
Knižní série: Položivot (Half Life Trilogy)
Díl: druhý
Žánr: young adult, lgbt, fantasy, magie, zvláštní schopnosti
Hodnocení: 3 hvězdičky

Volné pokračování fantasy příběhu Half Bad – Napůl zlý nás opět přivádí do novodobé Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi, „blažeji“, žijí Bílé – hodné a Černé – zlé čarodějnice. Nathan nepatří ani do jednoho světa, je synem mocného Černého čaroděje a Bílé čarodějnice, je takzvaný Poloviční kód.

Nathan je stále ještě na útěku před Lovci a pátrá po svém příteli Gabrielovi, s jehož pomocí může osvobodit milovanou Annalise. V Radě Bílých čarodějnic se zatím chopil moci Soul O´Brien a svou válku proti Černým čarodějnicím rozšířil na celou Evropu. Bílé a Černé čarodějnice se proto spojí, aby mu společně vzdorovaly.

Nathan je vtažen do povstání a zjišťuje, že nečekaně bojuje po boku starých přátel i dávných nepřátel. Ne všem ale může věřit… Nejdříve ze všeho se však musí naučit, jak ovládat své Nadání – zvláštní, divokou schopnost, která hrozí, že ho přemůže…

Nakladatel: Viking Juvenile (EN), Yoli (CZ)
Počet stran: 412 (EN), 392 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 24.3.2015
Vydání v ČR: 21.5.2015

Datum četby: snad nekonečno dní 2019-2020, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Dočíst to bylo docela utrpení. Annalise je totálně na přesdržku…

Oficiální web autora

Můj názor: Řeknu to asi takhle… jsem ráda, že už mám ten druhý díl za sebou. Zatímco jednička byla opravdu skvělá, akční, zajímavá a děsivá, dvojku bych definovala asi jediným slovem… bleh.

Mám pocit, jako by mě čtení pokračování pomalu ubíjelo, až mě odrovnalo úplně. Všechny postavy mi lezly neskutečně na nervy. Nathan, kterému jsem dříve fandila, mi přišel jako nějaký emočně nestabilní mamlas, co pořádně neví, co chce. Hlavně by tedy chtěl mít klid, jenže se mu to ani trochu nedaří. Neví, jestli chce Annalise nebo proč ho to táhne i ke Gabrielovi.

Některé momenty mi přišly až příliš jednoduché, téměř bez překážek, a pak najednou bum… ten konec mě teda dostal. Takovou změnu jsem nečekala a autorka mě docela dostala… a taky naštvala. Mám pocit, jako by mi hlavního hrdinu i jeho vyvolenou chtěla naprosto znechutit. Netuším, co bude v pokračování, ale už bych ho chtěla mít za sebou. Abych věděla, jak to celé skončí.

Napůl divoký nebyl vůbec takový, jaký bych čekala. Vůči předchozímu dílu otravnější, pomalější a tak nějak o ničem. prostě nutná výplń na to, co nás nejspíš čeká v posledním díle. Doufám. Jinak je promarněný potenciál.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

2 Responses

  1. Denča napsal:

    Soudě dle tvé recenze, už vím, že tuto sérii číst nemusím 😀

    • Syki napsal:

      No ještě tomu dám šanci s třetím dílem. První byl super, ten druhý mě nebavil, třeba to byla jen nutná výplň k tomu poslednímu kousku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..