Up From the Grave

UpFromtheGrave_bookAutor: Jeaniene Frost
Originální název: Up From the Grave
Český název: Z hrobu
Knižní série: Night Huntress (Noční lovci)
Díl: sedmý
Žánr: paranormálno, romance, erotika, magie, upíři, duchové, ghúlové
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Cat a Bones by si už vážně chtěli užívat spokojeného manželského života… i když jako upíři. Jak už ale u nich bývá zvykem, vždycky jim něco musí narušit plány. Když se Catin mrtvý strýc Don objeví se zprávou o tom, že neví, kde je jeho starý parovní tým a Cat se s nimi nedokáže spojit, je jim jasné, že se něco děje.

Agent, který převzal po Donovi celou základnu i tým, se před nimi účinně zabarikádoval a nehodlá jim říct, kde Catin starý tým je. Vlastně dává docela dost najevo, že by podle amerického práva měla Cat dosloužit zbývající roky, které má ve smlouvě. Ukáže se, že chce od Cat ale daleko víc.

Tajemství, které Cat s Bonesem společně odhalí, by mohlo rozpoutat válku druhů…

Nakladatelství: Avon (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 372 (EN), 256 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 28.1.2014
Vydání v ČR: červen 2014

Promo ke knize

Datum četby: 7 dní, duben 2015, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No tohle byla pořádná šílenost.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Konečně jsem se po dlouhatánské době dostala k poslednímu dílu série. Tak nějak jsem nevěděla, co čekat, protože jsem si raději nečetla ani žádné recenze. Možná i proto mě kniha chytla více, než bych si myslela, ačkoliv mě místy i dost nudila. To všechno díky naprosto šílené myšlence, s níž autorka přišla tak nějak z nouze (nebo to tak alespoň působí), aby nějak ukončila celou tuhle dlouhou sérii upírských knih.

Noční lovci jsou moje srdcovka. Byla to první paranormální romance, která se mi dostala do rukou a u níž mi při prvním čtení erotických scén vyletělo obočí tak vysoko, že stačil kousek a ztratilo by se ve vlasech. Ne všechny díly byly perfektní a bavily mě stejně, ale už navždy u mě zůstanou Cat s Bonesem ekvivalentem pro nejlepší pár paranormálních romancí. Nejen proto, že v originále zní Bonesova mluva naprosto hříšně, ale taky proto, že on sám je hříšný až až. A i když je Cat v posledních dílech upírka, stále myslí na úrovni lidí, což přináší i notnou dávku naprosté zabedněnosti a naivity. Nechtěla bych to nijak jinak.

Jsem ráda, že autorka jejich příběh zbytečně nenatahovala a skončila o díl dřív, než původně hlásala. Pravda, zápletka už byla možná trochu víc přitažená za vlasy, ale čert to vem. Bavila jsem se a bylo mi trochu líto, že to končí, ale skončilo to tak, jak má a já jsem spokojená.

Ještě zbývá vydat čtvrtý díl Vlada a pak jsem zvědavá, jestli se autorka rozhodne vrhnout i na nějakou další sérii z universa, anebo ji nechá plavat. Stále opakuju, že by mě strašně bavilo číst něco o Ianovi, protože to je prevít první kategorie… a to by mohla být pořádná sranda.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

1 Response

  1. Terisekk napsal:

    Souhlasím s tebou – nějaká knížka o Ianovi by nebyla vůbec špatná. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..