Destined for an Early Grave

DestinedforanEarlyGrave_bookAutor: Jeaniene Frost
Originální název: Destined for an Early Grave
Českýí název: Předurčena do hrobu
Knižní série: Night Huntress (Noční lovci)
Díl: čtvrtý
Žánr: paranormálno, romance, erotika, magie, upíři, duchové, ghúlové
Věková hranice: 20+
Hodnocení: 4 hvězdičky

Cat pověsila svou kariéru coby tajná vládní agentka, mezi upíry přezdívaná jako Red Reaper, na hřebík a rozhodla se užít si krásnou dovolenou v Paříži se svým manželem Bonesem. Ovšem jak to tak vypadá, ti dva si svou dovolenou neužijí. Na Cat si totiž vznáší nárok jiný, starší a mnohem mocnější upír, Gregor, který tvrdí, že Cat je jeho manželka. A jako taková k Bonesovi nepatří, ale patří jemu.

Jenže Cat to kategoricky odmítá. Nepamatuje si totiž, že by kdy s Gregorem přišla do styku. Za to může Mencheres, který jí na něj vymazal vzpomínky, protože jejich vztah byl krátký, intenzivní a hlavně vznikl z velmi špatných důvodů. Teď chce Gregor svou manželku zpátky a nezastaví se před ničím.

Nakladatelství: Avon (EN), Fantom Print (CZ)
Počet stran: 355 (EN), 272 (CZ)
Vazba: Brožovaná i vázaná (EN, CZ)
Vydání v USA: 28.6.2009
Vydání v ČR: 11.3.2013

Promo ke knize

Datum četby: 2 dny, květen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Škoda té první poloviny.

Oficiální stránky knihy
Oficiální stránky autora

Můj názor: Na tuhle knihu jsem se moc těšila. Neříkejte mi, že nevíte proč. Série Night Huntress se řadí mezi jednu z mých nejoblíbenějších. Je sice pravda, že jsem při prvním díle měla ze začátku problém zvyknout si na styl příběhu a hlavně na ty sprosťárny… ale to už je za mnou. Nejspíš i proto, že vím, jak výborná celá tahle série je, očekávala jsem od čtvrtého dílu stejnou úroveň. Které jsem se ze začátku bohužel nedočkala…

Řeknu vám, že první polovina knihy mě neskutečně zklamala. Celá hlavní zápletka mi přišla hodně hloupá a jakoby uplácaná z nutnosti. Potřebujete pokračování? Máte ho mít! Vymyslíme do očí bijící pitomost, abychom měli na čem stavět příběh. Naši hrdinové by měli být opět v nebezpečí. Tadá! A je to! Tohle jsem opravdu nečekla a dost mě to zamrzelo, protože vím, že Jeaniene je skvělá autorka. Tohle mi prostě v celkovém měřítku série přišlo dost zbytečné a bez originality. Jeaniene umí být krásně originální, ale chápu, že když si do 3 předchozích knížek napere všechnu možnou i nemožnou akci, musí přijít s něčím neokoukaným.

No mě jednoduše první polovina knihy nudila a říkala jsem si, kdy se to konečně opět vrátí do starých známých kolejí, kdy budu otáčet stránku za stránkou, dychtivá vyzjistit, co se bude dít. Díky bohu jsem se dočkala! V druhé polovině knihy. Ta mě místy přiváděla do stavu varu, kdy jsem nadávala střídavě na Cat a střídavě na Bonese. Jejich vztah utrpí několik docela velkých kotrmelců, až tomu člověk nechce věřit.

Musím říct, že v tomhle díle mi Cat neskutečně lezla na nervy. Až příliš zaváněla typickou Mary Sue. Chtěla jsem ji propleskat, aby se vzpamatovala. Někdy jsem těžce nechápala, proč udělala to, co udělala a vůbec jsem jí nefandila. Na druhé straně Bones se ukázal jako pravý charakter a konečně jí řekl to, co si i já sem tam při čtení knih myslím.

Celkově je to opět akcí nabitý díl. Plný překvapení a zvratů, které vás určitě udrží napnuté až do konce. Mně osobně se prozatím čtvrtý díl série jeví jako nejslabší. Přesto se těším na další díly. Hlavně díky zajímavé věci na konci, která ještě hodně zahýbá dějem. Prozatím tedy 4 hvězdičky.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. VeEee napsal:

    >No, kdybych šla do knihkupectví a viděla tu obálku, tak jdu okamžitě dál, co se dá dělat. Možná bych si přečetla anotaci knihy a ti upíři tam by mě trochu nalákali, ale nevím.
    Ale asi bych si nejdříve musela přečíst první tři díly, abych se dokopala ke čtvrtému.
    Na sexuální scény jsem zvykla 😀 i když mi je teprve 19 😀

  2. Nikuška napsal:

    >tato seria vazne bude prelozena do CZ? tak to sa teda veelmi tesim 🙂 a aj sa mozem spytat prvy diel uz vysiel alebo este len bude?

  3. Syki napsal:

    >VeEee: Většina adult knih má pofiderné obálky, které člověka spíš odradí než přilákají 😀 😀 Na sexuální scény jsem taky zvyklá, ovšem tady je to vážně hardcore… a že jsem toho už přečetla 😀

    Nikuška: Bude, bude, práva na překlad odkoupil Fantom Print. Ale kdy kniha vyjde, prozatím nevím. Možná už tento rok, nebo až ten příští. Každopádně by vyjít měla.

  4. Teresinha napsal:

    >Ta obálka je fakt podivná, nedovedu si představit teenagera ani dospěláka, kterému by se líbila. A možná trochu evokuje ty sexuální scény, co jsou uvnitř… a nebo už jsem zvrhlá 🙂

  5. Syki napsal:

    >Teresinha: A to má NH série ještě docela dobré obálky v porovnání s jinými adult knihami 😀 Zvrhlí jsme všichni, jen to někteří umí líp skrývat 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..