V srpnu 2013 vychází – 1. část

Ani jsem se nenadála a konec srpna mi už skoro klepe na dveře. Rozhodně vás nenechám bez našeho oblíbeného přehledu vycházejících knih. Tak hrrr na ně!

~ Česko ~

Oceán krve (Sága Lartena Hroozleyho #2)
Darren Shan

5.8.2013
CooBoo

Larten Hroozley a jeho přítel Wester Flack se přidají k Vlčatům – skupině divokých mladých upírů, kteří se chtějí předtím, než se plně zapojí do záležitostí upířího klanu, vybouřit. Libují si v bezduché zábavě, pitkách, dobývání žen a hostinách na bitevních polích. Ale pak přijde chvíle, kdy si Larten uvědomí, že tenhle způsob života není nic pro něj, přesto však cítí, že se ještě úplně nevyvázal ze světa lidí. A tehdy se musí rozhodnout, jestli zůstane věrný svému mistrovi a jeho zásadám, nebo jestli se utopí v krvi…

Temnou chodbou
Lois Duncan

7.8.2013
Baronet

Šestnáctiletá Kit Gordyová nastupuje se smíšenými pocity do prestižní internátní školy na americkém venkově. Při prvním pohledu na blackwoodské sídlo ji proti její vůli zaplaví pocit úzkosti, nicméně je rozhodnutá se s tajemnou atmosférou budovy smířit, přestože se v nedaleké vesnici šušká, že v sídle straší.

Ke Kitinu úžasu jsou ke studiu přijaty už jen další tři dívky, v nichž se záhy probudí mimořádné umělecké nadání, k jakému předtím neměly sklony, a Kit pronásleduje noc co noc líbezná, ale vtíravá hudba, jíž se nedokáže zbavit ani ve dne. Když se připojí podivné, znepokojující sny, začnou se ztrácet dopisy, které studentky posílají svým blízkým a kamarádkám, a personál sídla podá hromadnou výpověď, dívky si uvědomí, že něco není v pořádku.

Poté, co dají hlavy dohromady a poskládají jednotlivé útržky informací, zjistí, že se staly oběťmi nebezpečného experimentu, při němž je v sázce nejen jejich zdravý rozum.

Kašmírový šál
Rosie Thomas

7.8.2013
Fortuna Libri

Novomanželka Nerys Watkinsová opouští velšský venkov a následuje manžela do misie v Indii. Přímo v srdci Karmíru objevuje nádherné město na jezeře – Šrínagar –, kde Britové žijí na luxusních dřevěných hausbótech, tancují, flirtují a zaměstnávají je jen klepy o sousedech. Dokonce i Nerys tu navazuje milostný vztah se zajímavým mužem s tajemnou minulostí…

Jenže pak propukne válka a frivolnost nahrazuje strach žen, jejichž muži musejí odejít na frontu. Když se Nerys vrací po válce do Walesu, je z ní rozhodně jiná žena než ta, která se odtud před lety vydala do světa.

Uběhnou dlouhé roky a Mair Ellisová vyklízí dům svých zemřelých rodičů. V zásuvce najde nádherně vyšívaný orientální šál. Vydává se do Kašmíru po stopách své babičky a spřádá nitky neuvěřitelného příběhu.

Nemožná holka
Sarra Manning

8.8.2013
Ikar

Jeane Smithová je nesmírně osobitá, přemýšlivá, ale i nesnesitelná a drzá teenagerka, která se vyžívá v blogování a tweetování. Sama si na internetu vybuduje svůj svět (Adorkable) a získá statisíce fanoušků. Založí blog a následně lifestylovou firmu, která si získá celosvětovou popularitu právě díky Jeanině „ujetosti“. Navzdory tomu všemu se zamiluje do Michaela,který však záhy neunese, že je pořád středem pozornosti Jeane, a nelíbí se mu její sebestřednost. Jeane se rozhodne odejít ze školy, přestat si všímat všech reálných lidí a soustředit se jen na svůj „adorkable“ svět. Dokáže však virtuální realita nahradit lidskou vřelost, lásku a porozumění?

Křižovatky
William Paul Young

8.8.2013
Ikar

Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná. Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…Stejně jako Chatrč (2007, česky 2009), kultovní kniha (celosvětově prodáno více než 18 milionů výtisků), v níž se tragédie smrti střetává s věčností božího záměru, jsou i Křižovatky určeny všem, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.

Městečko Pines
Blake Crouch

8.8.2013
JOTA

Wayward Pines je poklidné malé americké město, jakých najdete v Idahu desítky. Ale jen na první pohled…

Agent tajné služby Ethan Burke do něj přijíždí hledat dva pohřešované federální agenty. Úkol je jasný a zcela odpovídá práci, na jakou je Burke zvyklý. Netuší však, že ho ve zdánlivě idylickém městečku čeká řada nepříjemných překvapení. Po vážné automobilové nehodě skončí v nemocnici. Od místního psychiatra se dozví, že utrpěl poranění mozku a že rozhodně nemůže opustit nemocnici.

Ethan ho neuposlechne a bez peněz a bez dokladů vyráží do města, aby se pustil do vyšetřování. Naráží na neochotu místního šerifa a řadu podivných osob, z nichž žádná není tím, kým se zdá. Nemůže se spojit se svými nadřízenými ani s manželkou a stále jasněji si uvědomuje, že se ocitl ve světě, jemuž nerozumí a v němž se necítí ani trochu bezpečně.

Vše se ještě víc zkomplikuje, když konečně nalezne znetvořené tělo jednoho z agentů. Burke ví, že je načase zmizet, ale současně tuší, že na útěk je už pozdě. Nezbývá než bojovat a snažit se zachránit alespoň holý život.

Město z kostí (Nátroje smrti #1)
Cassandra Clare

12.8.2013
Knižní klub

Tato strhující fantasy se stala předlohou pro fanoušky očekávaného filmového zpracování, které bude mít premiéru v ČR již v září letošního roku. Vydaný první díl s názvem „Město z kostí“ seznamuje čtenáře s osudy mladé hrdinky Clary Frayové.

Její obyčejný život se nenávratně změní, když se v newyorském nočním klubu stane svědkem vraždy a při tom se setká s lovci stínů, bojovníky, kteří chrání lidský svět před zlými démony. Clary zjistí, že má zvláštní schopnosti a pochopí, že svět, v němž dosud žila, byl pouhým přeludem…

Moje recenze

Percy Jacskon – 1.-5. díl komplet
Rick Riordan

15.8.2013
Fragment

Mytologické bytosti ožívají.
Krvelačné nestvůry se bouří.
Bohové z Olympu kladou úkoly.

Jmenuji se Percy Jackson.
Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu.

Moje recenze: Zloděj blesku, Moře nestvůr, Prokletí Titánů, Bitva o labyrint, Poslední z bohů

Oheň (Witch a Wizard #3)
James Patterson, Jill Dembowski

19.8.2013
Albatros

Třetí pokračování poutavé a čtivé dystopie – thrilleru pro mládež od 12 let. Hrdiny jsou dva sourozenci, patnáctiletá Whisty a sedmnáctiletý bratr Whit. Jsou pronásledováni, protože ovládají kouzla, a ta jsou v Novém režimu zakázaná. Hrůzný režim, který nastolil Jediný, který soudí, a Jediný, který je jediný, zakazuje nejen kouzla, ale i hudbu, knihy a umění. Whisty a Whit se podaří shromáždit děti, kterým se podařilo uprchnout před Novým řádem, a stanou se vůdci hnutí odporu. V líčení absolutní kontroly nad lidmi připomíná kniha Orwellův román 1984. V hierarchii mocných je nejvyšší “The One Who is The One”, Jediný, který je jediný. Jediný chce odpor zdolat a získat „ Whistyin dar“ a mít tak neomezenou moc. „Dívka s darem“ – Tak o Whisty mluví ti, kteří ji chtějí zničit, i děti, které doufají, že změní hrůzný režim…

Lov (Tajný kruh #5)
Aubrey Clark, L.J.Smith

19.8.2013
CooBoo

Pro Cassie a kruh čarodějnic, jehož je součástí, je těžké si představit, že by život v New Salemu mohl být ještě horší. Na skupinu totiž útočí mocní lovci čarodějnic rozhodnutí je zničit jednoho po druhém. A Cassiina nevlastní sestra Scarlett nebude klidná, dokud nebude mít právoplatné místo v Kruhu – i kdyby měla Cassie zabít, aby je získala. Jediná naděje Kruhu je Kniha stínů Cassiina otce – prastarý průvodce světem temné magie. Ale Cassie brzo zjistí, že otevření této knihy má dalekosáhlé následky. Ona sama bude muset bojovat proti temnotě uvnitř sebe. A jakmile zlo jednou vypustila, bude těžké mu uniknout…

Krvavá cesta (Prašná země #1)
Moira Young

19.8.2013
CooBoo

Saba žije u Stříbrného jezera – pustiny zpustošené neustálými písečnými bouřemi – kde se její rodina snaží přežít a neustále naráží na pozůstatky dávno zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou její milované dvojče Lugha a zabijí jejího otce, Saba se vypraví osvobodit bratra a pomstít otce. Cestou potkává pestrou společnost dobrodruhů, pašeráků a samozřejmě i Jacka, úžasného a nesmírně drzého kluka. Saba během svého putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou, ale naopak skvělým bojovníkem, který má schopnost změnit deformovanou společnost zevnitř…

Moje recenze

Dýchání pod vodou (Dýchání pod vodou #1)
Alex Flinn

20.8.2013
MOBA

Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze.

Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl – je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze.

V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.

Horečka Dananů (Horečka #3)
Karen Marie Moning

21.8.2013
JOTA

Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.

Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..