Paperback vs. Hardcover (5)

   
Born Wicked by Jessica Spotswood
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback
Recenze

Verdikt: Born Wicked mě kdysi k četbě nalákalo právě svou krásnou obálkou. Kdysi jsem podkladovou fotku totiž viděla v jednom fotografickém časopise. Líbí se mi, jak je to všechno udělané jakoby stylem vintage. Jediný výrazný barevný bod je pohled té modelky s květinami ve vlasech. Kolem dokola je to pak takové krásně tlumeně zelené a hnědé. Navíc skvěle sedí i ty ornamenty u fontu písma. Cose týče paperbackové verze, ta se objevila až o hodně později a i když si nevybavuju, že by zrovna vrány nějak s příběhem souvisely, musím říct, že taky není špatná. Modelka nijak nevyčuhuje a vypadá docela symapticky. Celkové barvené spojení vypadá dobře, i s tím měsícem v pozadí. Přesto to u mě vyhrává hardcover.

   
Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor
Vlevo: hardcover
Vpravo: paperback
Recenze

Verdikt: Málokterá obálka hardcoveru mě odpuzuje jako právě tadyta. Nelíbí se mi. Nikdy se mi nelíbila. S příběhem to sice souvisí, ale spíš mě to odpuzuje, než abych si knihu sama vybrala. Jako by samotná obálka říkala, jak je kniha celkově mizerná. Protože ona mizerná je. Nelíbí se mi barevně, ani to zváraznění modré škrabošky, ani písmo, ani ta černá. Prostě nic. Zato obálka paperbacku se mi opravdu líbí. Láká mě, abych knihu otevřela. Abych do ní nakoukla a začetla se. Červené pootevřené dveře mě lákají a ta kniha na zemi před nimi taky vypadá dobře. Stoprocentně to u mě vyhrává paperback.

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

3 Responses

  1. E_V_E napsal:

    Na tom paperbacku k Born wicked mi kočka veľmi pripomína Keiru Knightley 8D
    Pri Daughter of Smoke – hardcover sa mi páči tá škraboška 8)
    E_V_E recently posted..Upírska akadémia #1My Profile

  2. mummy napsal:

    Pri Born Wicked sú krásne obidve obálky, vôbec si neviem vybrať, naopak pri Daughter of Smoke and Bone sa mi veľmi nepáči ani jedna 😀

  3. Anya napsal:

    Tak mě stejně tak k Born Wicked nalákala ta krásná HC obálka a nelituji, že jsem si knížku koupila 🙂 Ta PB není špatná, ale je tak trochu jednou z mnoha těch hezkých ok obálek.

    Škoda jen že při tvorbě obálky pro druhý díl šli spíše ve stylu té PB obálky (je tam i stejné písmo) modelka bych řekla, že je nejspíš taky stejná (což asi sedí víc protože mám pocit hlavní hrdinka byla blondýna), ale u 1.PB má mnohem hezčí šaty a taky mnohem zajímavější medailon na krku, to je škoda, že tohle zaměnily, mám ráda, když k sobě obálky pasují a navazují na sebe.

    Daughter of Smoke and Bone jsem nečetla, takže nevím nakolik korespondují obálky s dějem, ale mnohem víc se mi líbí ty otevřené dveře a přesně, ještě než jsem si přečetla tvůj popis k ní, na mě působila úplně stejně. Připadám si jak Alenka, která nemůže odolat a musí nahlédnout dovnitř a ten otisk ruky je takový strašidelný. Celá ta atmosféra opuštěné otevřené knihy je dost mrazivá. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..