Top Ten Tuesday (18)

Po delší době opět přicházím s příspěvkem do úterní knižní topky. Vím, že někteří mají tyhle mé topky hodně rádi. Meme má na svědomí The Broke and the Bookish. Úkolem je každé úterý sestavit top deset věcí souvisejících s knižním světem.

~ Top 10 knih, které bych ráda našla pod stromečkem ~

1. Pod nekonečnou oblohou (Veronica Rossi)

I když jsem už knihu v originále četla, stále nemám svůj vlastní výtiska doma. Čekala jsem totiž, až ji vydají v češtině, abych si ji mohla obstarat.

2. Prohnaný a Proklatý (Kevin Hearne)

Tuhle sérii jsem měla v merku už hodně dlouho. Mnohem dřív, než se objevila zpráva o tom, že vyjde v češtině. Ale od čtení v originálu jsem upustila, protože jsem chtěla doma mít českou verzi. Tak uvidíme, třeba se dočkám.

3. Nenasytná, Příliš velké sousto, Mezi láskou a smrtí, Jak neztratit lásku nebo Na útěku (Meg Cabot)

Cokoliv z uvedených knih od Meg. Sice mám Nenasytnou i Příliš velké sousto v angličtině, ale jaksi jsem se ke čtení nedostala. Navíc si dělám sbírku knih Meg, mám v češtině skoro všechny. Chybí mi ty výše uvedené, plus ještě asi dva díly Allie Finkle. Prostě Meg miluju.

4. Kněžka (Michael Scott)

Proboha! Poslední díl Nikolase Flamela! Ten přece musím mít. Konečně bych se mohla s čistým svědomím pustit i do předešlých dvou dílů, které ještě nemám přečtené, ale doma jsou. Proč jsem je ještě nečetla? Jsem si jistá, že bych měla po dočtení posledního dílu absťák. Absťák, říkám!

5. Konec dnů (Thomas E. Sniegoski)

Říkejte si, co chcete, Padlí andělé jsou jedna z nejlepších andělských sérií vůbec. Kam se na ni hrabe chudák Fitzpatrick a její udyndaný Patch, co sám neví, jestli chce Noru přivázat řetězem doma, anebo od ní utéct. Moc se na tuhle bichli těším.

6. Okřídlená duše (Amanda Stevens)

Tahle kniha mě zaujala už dávno tomu. Vím, že někteří z ní nejspíš nebyli přímo nadšení, ale prosím vás… já jdu po každé duchařině.

7. Mlhovina (Amy Kathleen Ryan)

Vím, že většina z vás prahne po Lodi mezi hvězdami nebo Milionu sluncí, inu, u mě Beth Revis zase tolik neboduje. Amy bych nejraději uškrtila. Na poli ya scifi u mě dosud vede skvělá Maria V. Snyder, ovšem na Mlhovinu jsem dost zvědavá.

8. Obnažená (Sylvia Day)

Když už jsem najela i na tu erotickou literaturu, včetně BDSM románů, Obnaženou bych si přečetla velice ráda. Už jenom kvůli té provokativní obálce. Wrau!

9. Černá nenávist (Dennis Lehane)

Tahle nová série je blogery kdoví proč opomíjená. Já bych si velice ráda přečetla nedávno vyšlý první díl. Vždyť to napsal autor Prokletého ostrova! A ten film mě teda pěkně dostal.

10. Vykoupení (Lauren Kate)

Je to poslední díl, chápete? Poslední díl mé guilty pleasure, kteoru bych jindy rozcupovala, ale z neznámého důvodu se mi moc líbí. No jo, žeru téma reinkarnace.

Jaképak knižní úlovky byste od Ježíška chtěli vy?

Syki

Nejpohodlněji se cestuje na stránkách knih. A já cestuju velice ráda a často.

You may also like...

5 Responses

  1. Bastera napsal:

    Jo Kněžku mám také v plánu, hezky jsem si pokoupila celou sérii tak teď ještě tu poslední 🙂 Jinak já bych ráda pod stromečkem našla Odkaz dračích jezdců, Hru o trůny a něco od Agathy Christie 🙂
    Bastera recently posted..Dárky (Vánoce jsou zase tady 3.)My Profile

  2. Suzanne napsal:

    Pěkné, většinu mám taky v plánu si pořídit, či aspoň přečíst 🙂 Jinak já už mám na vánoce nakoupeno (balíček z buxu) takže teď už jenom slintám. 😀 A je hodně těžké odolat, když má člověk vánoční nakupovací náladu a je po úspěšné zkoušce či zápočtu. 😀 poslední dny těžce odolávám teda 😀

  3. Maťa napsal:

    tiez si prajem Vykupenie 🙂
    Maťa recently posted..Waiting on wednesday 5My Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..